21.02.2024

https://youtube.com/live/yo2frU6fVEY

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) – Adalet Komisyonuna bir yasa teklifi gelmiş, evet, bizde bu yasa teklifini eleştiriyoruz, yasa teklifinde olması gerekenleri söylüyoruz; bence çok önemli, acil, hayati konular var, bunları söylüyorum. Evet, bu yasa teklifinde yok ama bu yasa teklifi bitene kadar, görüşülmesi bitene kadar bazı insanlar ölecek belki. Hiç sizi rahatsız etmiyor mu Sayın Vekil ya yani bu kadar mı vicdanınızı kaybettiniz? Bu tür 6 yaşındaki kanser hastası bir çocuğun sorunları sizi rahatsız etmiyor mu? 11 yaşındaki Down sendromlu bir çocuğun sorunları sizi rahatsız etmiyor mu? 30 yıl mahpus bir kişinin keyfî bir şekilde denetimli serbestliği, şartlı tahliyenin verilmemesi; bunlarla ilgili yönetmelik, yasa değişiklikleriyle ilgili gündem yapmamız sizi niye bu kadar rahatsız ediyor? Ya, buranın adı ne? Bakın, okuyun, Adalet Komisyonu ya. İlla bu yasa teklifi üzerinde mi konuşacağız? Ülkedeki adalet için konuşacağız. Ben bu ülkenin milletvekiliyim, ben bu milletin bütün dertlerini burada gündem etmek istiyorum çünkü yasa deği şikliği ihtiyaçları var. Niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz? Biraz dinleyin lütfen. 

MUSTAFA ARSLAN       (Tokat)           –          Sayın Başkanım,     ben     rahatsız olmuyorum ama şimdi aynı şeyi on…

BAŞKAN CÜNEYT YÜKSEL – Sayın Arslan, söz mü istiyorsunuz?

MUSTAFA ARSLAN (Tokat) – Evet.

BAŞKAN CÜNEYT YÜKSEL – Buyurun.

MUSTAFA ARSLAN (Tokat) – Şimdi, eleştiri olur, farklı fikir olur ama aynı işi 10 defa tekrar tekrar tekrar tekrar tekrar tekrar, kırk beş dakika aynısını dinledik. 

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) –  Aynı işi 10 defa

söylemiyorum, farklı vakalar söylüyorum.

MUSTAFA ARSLAN (Tokat) – On dakika aynısını dinledik, hâlâ da aynısını dinliyoruz.

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) – Hayır, orada bir sürü

vaka gündem ettik.

ÖMER FARUK HÜLAKÜ (Bingöl) – Çözüm bulmak için bir adım

atsanız belki…

                     MUSTAFA        ARSLAN         (Tokat)       –       Şimdi,        sayın          vekillerimiz,           işte

Saygıdeğer Hocamız Özbudun eleştirilerini çok güzel anlattı, çok özet, çok net şekilde anlattı. Başka konuşmacılarımız da işte, Gizem Hanım da, Sayın Özcan da anlattı ama her işin bir usulü var, adabı var ya. Yani kırk beş dakikada anlatılmayacak neyimiz var, on dakikada, beş dakikada? Yani bunların bir süresi var. 

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) – Kırk beş dakika bile

yetmiyor, biliyor musunuz? Siz ilgilemiyorsunuz belki, sizi rah atsız etmiyor belki, uykularınızı kaçırmıyor belki ama memleketin sorunları var ve bunları biz gündem edeceğiz.

                     BAŞKAN          CÜNEYT          YÜKSEL         –        Sayın           Gergerlioğlu…             Sayın

Gergerlioğlu, söz ister misiniz?

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) – Evet, efendim.

BAŞKAN CÜNEYT YÜKSEL – Buyurun.

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) – Bir iki dakikada bitireyim.

MUSTAFA ARSLAN (Tokat) –  Gergerlioğlu için süreyi yeniden başlatıyoruz Başkanım.

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) – Tamam, ben bir iki dakikada… Ya, niye bizim sözümüzden bu kadar rahatsız oluyorsunuz Sayın Vekilim? 

                      BAŞKAN         CÜNEYT         YÜKSEL        –       Sayın           Gergerlioğlu,              buyurun,

toparlayın lütfen, buyurun.

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) – Ya, bakın, rahatsız olmasanız benim sözüm çoktan bitmişti. Niye bu kadar demokrasiden uzaklaşmış durumdasınız? Muhalefetin bir vekili çıktığında bütün sözlerinden rahatsız oluyorsunuz? Ya, biraz sabredin, dinleyin biraz; bitiriyorum dedim size.

BAŞKAN CÜNEYT YÜKSEL – Buyurun Sayın Gergerlioğlu, bitirelim.

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) – Çok rahatsız oldunuz, lütfen bir daha sözlerimize müdahale etmeyin. Yani milletin derdini burada gündem ediyoruz, tamam mı! 

Teşekkür ediyorum.

BAŞKAN CÜNEYT YÜKSEL – Teşekkür ediyorum Sayın Gergerlioğlu.

Yorumlar