26.11.2021

Kaçırılma olayları hakkında soru soracağım. Önceki yıllarda da sormuştum, 3 yıldır soruyorum, bu yıl 4. Yıl. Sayın Fuat Oktay ülkemizde Cumartesi Anneleri gerçeği olmasına rağmen bu ülkede hiçbir zaman için insan kaçırma gibi bir suç işlenmemiştir demişti bana ama bu sene içinde yine insanlar kaçırıldı. Bunlar hakkında önemli şeyler söyleyeceğim.

Benim söyleyeceklerimi bu sefer bir başka MİT görevlisi de söyledi. Eski MİT Kontr Terör Daire Başkanı Mehmet Eymür, benim 5 yıldır söylediğim şeyleri o da söyledi! Ülkede birtakım insanlar kaçırılıyor, işkence ediliyor ve hatta öldürülüyor dedi. Kimse bunu araştırmıyor, ülkede tek bir savcı çıkıp bu vahim iddiaları araştırmadı.

Son 5 yıldır Türkiye’de en az 35 kişi kaçırıldı, aylarca resmi olmayan yerlerde işkenceye tabi tutuldu ve daha sonra Ankara Emniyet ‘de birden ortaya çıkıverdi. Veyahut Sincan Cezaevi’nde ortaya çıkıverdi. Salim Zeybek Edirne’de kaçırıldı, eşi de beraber kaçırıldığında: “Siz kimsiniz beni kaçırıyorsunuz?” dediğinde, onlar: “Biz devletiz.” Diyorlardı.

Gökhan Güneş kaçırıldığında siz kimsiniz dendiğinde: “Biz görülmeyenleriz.” Diyorlardı.

Bize bilhassa bu kaçırma vakaları çok geliyor. Bana ve Sezgin Tanrıkulu ‘na çok geliyor ve hepsini araştırıyorum. Hiçbir şekilde kimliğini sormuyorum. Gelen kişi kimdir? Farklı kesimlerden olduğunu sonradan anlıyorum. Zindaşti’nin yakını Bahtiyar Fırat’ın eşi de başvurdu, Gökhan Güneş’in kız kardeşi de başvurdu. Yasin Ugan’ın eşi de Zalim Zeybek’in de. Sn. Fuat Oktay ‘ınbahsettiği gibi uluslararası operasyonlarla Türkiye’ye Ayten Özturk’de başvurdu. Ayten Özturk şu an dışarıda. 6 ay boyunca kaçırıldığını korkunç bir işkenceye tabi tutulduğunu, sonrasında cezaevine atıldığını ve arkadaşlarının onun vücudunda 898 yara saydığını söyledi.

Bunların hepsi medyada var ve şu anda bunları kim tasdik ediyor, teyit ediyor? Eski MİT Kontr Terör Başkanı Mehmet Eymür. Bir kişiden bahsediyor, Mit mensubuydu, kaçırıldı öldürüldü diyor. Ben açıklayayım mı bu lafları? Konuya vakıfım. Ayhan Oran, eski bir mit çalışanı, mit çalışanları eski mesai arkadaşlarının hakkını hukukunu sormuyor ben soruyorum. Yıllardır bunun peşindeyim, peşinde olduğum için görmediğim muamele kalmadı.

Sunay Elmas, Ayhan Oran, Yusuf Bilge Tunç uzun süredir yoklar! Yok edilmişler! Sunay Elmas ve Ayhan Oran 5 yıldır yok! Yusuf Bilge Tunç 6 Ağustos 2019’dan beri yok 28 aydır yok! Nerede olduğu bilinmiyor. Defalarca sordum. Ailesi diyor ki: “En azından ölüsünü istiyoruz.”

Hüseyin Galip Küçüközyiğit 9 ay kaçırıldı kaçırılmadan önceki kamera görüntülerinden kızı tespit etti 3 kişi onu takip ediyordu ve daha sonra 9 ay sonra Sincan Cezaevi’nde aniden ortaya çıktı.

Onlardan birisi bir başkası Yasin Ugan! Altındağ ilçesi Battalgazi mahallesinde kaçırıldı, tüm mahalle gördü, kimi nasıl kaçırdığını 50-60 kişilik resmi görevlilerin kaçırıldığını tüm mahalle gördü, bende orada inceleme yaptım. Bu insan da 6 ay boyunca işkence gördü ve ardından mahkemede işkence gördüğünü beyan etti ve bu belgeyi ilk kez açıklıyorum kamuoyuna.

25 sayfalık işkence gördüğünü beyan ettiği bu belgede kendisine işkencede ne söylettirilmiş biliyor musunuz? Meclis’in dikkat etmesi lazım. İşkence ile “ Sezgin Tanrıkulu ve Ömer Faruk Gergerlioğlu Fetöcüdür.” diye yaz denmiş, yazmış ve daha sonra avukatına şu 25 sayfalık belge ile bunu açıklamış.

Kimsenin haysiyet cellatlığı ve itibar suikastı yapma hakkı yoktur, ben ve Sezgin Tanrıkulu insan hakları savunucusuyuz. Biz siyasete girmeden önce de insan hakları savunucusuyduk, ayrımsız bir şekilde kaybedilen insanların hakkını savunuyorduk ve savunmaya devam edeceğiz. Ne derlerse desin ben de bunları söylemeye devam edeceğim, Sezgin bey de!

Yorumlar