28 Mart 2024

Hani’ye bağlı Gürbüz Halkına sesleniyoruz. Bugün İl ve İlçe Yönetimimiz ile birlikte Hani’ye bağlı Gürbüz Mahallesi’ndeyiz. Bir taziyeye katıldık, ramazan günü açık olan esnaflarımızı ziyaret etik ve halkımızı dinledik. Gördüğümüz kadarıyla Gürbüz Mahallesi’nin önemli, çok ciddi sorunları var. İhmal ve bakımsızlık olayı olduğunu görüyoruz. Elektrik ile ilgili sorunlar uzun süredir varmış buna bir çözüm bulunamadığını öğrendik. Su ile ilgili sorunlar var. Özellikle yaz aylarında su olmadığına dair, kışın da devam ettiğine dair bilgi edindik. Mahallenin kanalizasyon sorunu kaç yıldır aşılamamış durumda. Biz bölgeye hizmet için geleceğiz ve eğer ki destekleriniz olursa elektrik, su, kanalizasyon, yol problemleri, eğitim, sağlık alanındaki problemleri gidermeye çalışacağız tüm arkadaşlarımız ile birlikte. Meclis’te de sizin sözcünüz olacağız. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu olarak tüm halkımızın dertlerini sıkıntılarını Meclis’te gündem eden bir milletvekiliyim ve şu anda da Gürbüz Mahallesi’ne geldik. Katıldığımız taziyede arkadaşlarımıza taziye diledik ve esnafımız ile konuştuk. Gürbüz Mahallesi’nin önemli sorunları olduğunu ve çok daha iyisini hak ettiğini gördük. Umarım hep birlikte gayret ederiz, arkadaşlarımıza DEM Parti Hani Belediye Eş Başkan Adaylarımıza kuvvetli bir destek bekliyoruz Gürbüz Mahallesi’nden. Eğer ki bu destek olursa Hani’de ilçe belediye başkanlığı bizim yönetimimizde olursa sorunlara liyakatli, ehil, dürüst arkadaşlarımız müdahale edecektir ve cansiperane bir yoğun uğraş içinde olacaktır. Şu anda da halkımız ile buluşmak için yoğun bir gayret sarf ediyorlar. Belediye başkanlığını kazandıktan sonra da söz veriyoruz ki; çok yoğun bir gayret ile Gürbüz Mahallesi ve Hani’nin tüm çevresinin sorunlarını gidermek için önemli bir gayret göstereceklerdir. Biz Gürbüz Mahallesi’nin tüm fertlerine buradan sevgi ve selamlarımızı gönderiyoruz, parti örgütümüz adına ve hepsini selamlıyoruz. Özellikle de içinde bulunduğumuz aziz mübarek ramazan ayının hepimiz için rahmete vesile olmasını ve oruçlarımızın kabul olmasını ve oruçlarımızdan hasıl olması gereken direnişin, direncin nefsimize ve kötülüklere karşı direncin de artmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Hepinizi selamlıyorum.

Çermik halkı hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, muhabbetle kucaklıyorum.

Aziz mübarek bir ayın bir gününde bu meydanı dolduran Çermik halkına kalbi teşekkürlerimi iletiyorum.

Oruç, kolay iş değil. Açlığa, susuzluğa karşı bir dirençtir. Aynı zamanda siyasette hakkını istemekte kolay bir iş değil. Zorbalığa, zulme karşı bir dirençtir, bir direniştir. İkisi bir araya geldi bugün. Hem oruç ayındayız hem de siyaseten halkın hakkını talep etme, zorbaların, zalimlerin önünde diz çökmeme ve onlardan hesap sorma ayındayız.

Bu seçimler gasp edilen bir yönetimin rövanşı alma seçimidir. Bu seçimler darbecinin, yağmacının, talancının elinden halkın yönetimi alma seçimidir.

Bu seçim halkın günüdür, o halde soruyorum; 31 Mart’ta halkın günü yapmaya hazır mısınız?

Bakın ben bu söz talebini nereden aldım biliyor musunuz? Sayın Başkan görevi gasp edilen Başkan Adnan Selçuk Mızraklı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanıdır halen. Onun hakkı gasp edilmiştir, gasıplar tarafından gasp edilmiştir! Kendisini cezaevinde ziyaret ettim. Kendisi ile vekilken de birlikteydik. Büyükşehir Belediye Eş Başkanıyken de ziyaret ettik. Neden cezalandırıldı sevgili Selçuk Başkan, sevgili Eş Başkanımız? Çünkü belediyeyi kayyımlardan aldığı anda ne gördü! Bu belediyede bir yağma ve talan imparatorluğu gördü. Bir lüks sahnesi gördü. Bir belediye başkanlığı değil başka bir şeye dönüştürülmüş bir yer gördü ve bunu kamuoyuna gösterdi. Ardından kendisinden adeta bir intikam aldılar! Bu intikam halktan alınan bir intikamdı!

Sayın Selçuk Mızraklı bize dedi ki: “ Halkımız hiç umudunu kaybetmesin, biz içeride onlar dışarıda tekrar gasp edilen hakkımızı 31 Mart’ta tekrar alacağız.” ve sadece tabii ki biliyorsunuz onun selamı değil o zindanda yanında olan eskimez Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’ın da selamını getirdim. Selo Başkan dedi ki: “ Her şeyi yapabilirler ama bana, arkadaşlarıma ve bu halka asla ve asla diz çöktüremezler.” Aynısını Kandıra Cezaevi’nde sevgili Figen Yüksekdağ, sevgili Gülten Kışanak ve diğer tüm arkadaşlarımız aynı dimdik kararlılıkla ayakta ve o aynı kararlılıkla mücadeleyi devam ettirmektedirler.

Değerli arkadaşlar, arkadaşlarımız afiş asmışlar. “Bir şeye aşkın tam ise o aşkı yıkacak silah dünyaya daha gelmemiştir.” Diyor afişte. Halkımızın direncini, isteğini yıkacak bir silahta, bir zorbalıkta daha dünyaya gelmemiştir bunu da herkes bilsin buradan.

Değerli arkadaşlar Selçuk Başkan’ın Selahattin Başkan’ın ve diğer tüm başkanlarımızın, vekillerimizin Çermik halkına selamlarını buradan size iletmiş olalım ve yapılması gereken zaten bakın Diyarbakır’da Allah’ın izni ile biz kesin alıyoruz Büyükşehir Başkanlığı’nı. Çermik’te de belediye başkanlığını aldığımız taktirde uyumlu bir senkronize bir belediyecilik anlayışı ile Çermik’in en iyi hizmeti alacağını bilmiş olun değerli arkadaşlar.

Birilerini telaş sardı! Erdoğan geçenlerde buraya geldi değil mi? Diyarbakır’a geldi, Batman’a geldi. Mitinglerindeki insan sayısı ne kadar düştü herkes görüyor bunu. Kendisi de itiraf ediyor ne yapacağını bilemez bir halde çünkü onlar bir zulüm ittifakı kurdular. AK Parti MHP Cumhur Zulüm Suç İttifakı, çıkar ittifakı kurdular! Halkın aleyhine ama kendi ceplerine hizmet edecek her şeyi yapmak ile meşguller değerli arkadaşlar. Bu ülkenin parası ne kadar çokmuş hakikaten biz de mecliste şaşırıyoruz. O kadar yiyorlar ki bitiremiyorlar! O kadar yağma ve talan ediyorlar ki bitiremiyorlar! Haram olsun diyor arkadaşımız haklı, haram olsun!

Her yerde para dağıtıyorlar! BİM Kart dağıtıyorlar! Kuran’a el bastırıyorlar diyor arkadaşımız. Başka bir çareleri kalmadı! Para ile satın almak istiyorlar insanları ama bu onurlu halk buna izin vermeyecektir!

İkiyüzlü bir iktidar ile karşı karşıyayız arkadaşlar. Bu iktidar çok sözler verdi! Önceki seçimlerde ne dedi Erdoğan? “Eğer bana oy vermezseniz Gazze kaybeder. Bana oy vermezseniz Sisi kazanır. Bana oy vermezseniz Amerika kazanır.” Dedi böyle bir sürü hamaset ve palavra dolu sözler söyledi. Sonra ne yaptı? Suudi Arabistan Konsolosluğunda bir gazeteci öldürüldü Cemal Kaşıkçı, Erdoğan sabah akşam Suudi Arabistan’a demediği lafı bırakmadı! Sonra ne yaptı? Suudi Arabistan’dan bir kredi aldı anında dosyayı Suudi Arabistan’a teslim etti. Düşünün bir insan katlediliyor cesedi bile bulunamıyor ardından Erdoğan demediği lafı bırakmıyor, kredi aldığı zaman dosya Suudi Arabistan’a!

Bitmedi! Bakın Sisi için neler neler söyledi, “Bana oy vermeyen Sisi’ye hizmet eder.” Dedi en sonunda gitti kendisi Sisi ile el sıkıştı.

Gazze için aynı şeyleri söyleyen ne yapıyor? Bakın ikiyüzlü iktidar ne yapıyor hepimiz çok iyi biliyoruz! Hepimizin içi kan ağlıyor, Amerika’da bir Amerikan askeri kendini yakarak öldürdü Gazze’deki soykırıma dünyanın dikkatini çekmek için ama burada Allah, din, iman diyen bu iktidar ticareti devam ettiriyor! İsrail Büyükelçisini bu ülkede tutmaya devam ediyor. İsrail uluslararası alanda yargılanıyor kendisi böyle bir girişimde bulunmuyor veya katkıda bulunmuyor. Hiçbir şey yapmıyor!

Yine görüyoruz; “Biz kaybedersek Gazze kaybeder.” Gibi laflar söylüyorlar. Bunu her yerde duydum ben! Seçim sathı mahallinde yurdun birçok tarafında dolaşıyoruz, Erzurum Karaçoban, Kars, Ağrı, Eleşkirt, Muş, Siirt, Diyarbakır, Hani ve buradayım her yerde halkı böyle kandırmaya çalışıyorlar! “biz kazanmazsak Gazze kaybeder.” Diyorlar. Siz kaybettiğiniz zaman aslında Gazze kazanır çünkü onurlu, şerefli insanlar neyin ne olduğunu görür ve tüm ulusal ve uluslararası anlamda zulme karşı bir direniş işte o zaman başlar!

Değerli arkadaşlar az evvel Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımız, Çermik Belediye Eş Başkanlarımız ifade etti. Diyarbakır’ın Çermik’in çevre ilçelerimizin çok sorunları var. Maalesef büyük bir mahrumiyet var. Hizmetin önemli bir oranda kısılması var ve bu kısır döngünün yenilmesi lazım.

Bugün Çermik 50 bin nüfuslu bir ilçe, çok şeyler hak ediyor fakat büyük mahrumiyetler yaşıyor. Bir ilçe düşünün suyu yok doğru düzgün. Bir ilçe düşünün kanalizasyonlar açıkta akıyor! Bir ilçe düşünün gençlerimiz ilçe dışına, İstanbul’a veya yurt dışına gitmek zorunda kalıyor. Böyle bir şey olabilir mi?

Bakın aynı şeyler her yerde geçerli. Bugün Hani’deydim, orada da aynı şeyler geçerli. Büyük bir mahrumiyet ve yoksulluk ve maalesef ekonomik anlamda sosyal anlamda büyük bir sıkıntı var. Biz buna mahkum değiliz arkadaşlar. Bu ikiyüzlü iktidara mahkum değiliz.

Bakın parti olarak Kürt meselesinde çok şeyler söylüyoruz, tabii ki söylemek gerekecek çünkü bu ülkenin en büyük sorunu Kürt meselesi. Kürt meselesi halledilmediği için demokratikleşme olmuyor. Kürt meselesi halledilmiyor ve bu yüzden tecrit devam ediyor. Kürt meselesi halledilmediği için ülkenin parası peşkeş çekiliyor. Ya faize gidiyor ya silah patronlarına peşkeş çekiliyor veya israfa gidiyor. Bu ülkenin bütçesinin özeti bu arkadaşlar.

Çermik’te bir kısım Türkmen vatandaşlarımız da var. Türkmen vatandaşlarımız da aslında en çok Dem Parti’ye oy verenlerden olmalılar çünkü AK Parti MHP Cumhur Zulüm İttifakı Çin ile önemli anlaşmalar yapmış durumda ve Çin zulmü altında inleyen Uygur Türklerini görmezden geliyorlar. Uygur Türkleri ile Mecliste en çok gayret sarf eden en çok söylem söyleyen yine Dem Partisi oluyor çünkü biz halkların partisiyiz. Biz bu ülkede samimi olarak tüm insan hakları sorunlarına cezaevlerindeki o zindanlardaki tüm sorunlara ayrım göstermeksizin müdahale ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz değerli arkadaşlar.

20-25 yıldır bitmeyen bir yol gördüm. AK Parti iktidarında ya 20-25 yıldır Allah aşkına soruyorum; kaç tane müteahhidi zengin ettiniz? Bu yol nasıl bitmez? Gözlerimizle gördük, siz her gün yaşıyorsunuz! Bir duble yol 20-25 yılda nasıl bitmez? Nasıl bitmediğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Yağma talan edersin müteahhitlere peşkeş çekersen o yol bitmez. Sorunlar bitmez.

DEM’li çay sever misiniz? O halde 31 Mart akşamı sonuçlar çok gecikmeyecek hem Diyarbakır İl Başkanlığımızda hem de Çermik ilçe başkanlığımızda ardından belediye başkanlıklarında DEM’li çaylarımızı içmeye var mısınız? O halde 31 Mart’ı bekleyelim ve arkadaşlarımızın altını çizdiği tüm güvenlik önlemlerini tüm sahtekarlıklara karşı önlemlerin hakkını verelim ve 31 Mart’ta yüzü gülen biz olalım. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

Bugün

@dempartiamed İl ve

@dempartihani İlçe Yönetimimiz ile birlikte Hani’ye bağlı Gürbüz Mahallesi’ndeyiz. Bir taziyeye katıldık, ramazan günü açık olan esnaflarımızı ziyaret etik ve halkımızı dinledik. Gördüğümüz kadarıyla Gürbüz Mahallesi’nin önemli, çok ciddi sorunları var. İhmal ve bakımsızlık olayı olduğunu görüyoruz. Elektrik ile ilgili sorunlar uzun süredir varmış buna bir çözüm bulunamadığını öğrendik. Su ile ilgili sorunlar var. Özellikle yaz aylarında su olmadığına dair, kışın da devam ettiğine dair bilgi edindik. Mahallenin kanalizasyon sorunu kaç yıldır aşılamamış durumda!

Biz bölgeye hizmet için geleceğiz ve eğer ki destekleriniz olursa elektrik, su, kanalizasyon, yol problemleri, eğitim, sağlık alanındaki problemleri gidermeye çalışacağız tüm arkadaşlarımız ile birlikte. Meclis’te de sizin sözcünüz olacağız. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu olarak tüm halkımızın dertlerini sıkıntılarını Meclis’te gündem eden bir milletvekiliyim ve şu anda da Gürbüz Mahallesi’ne geldik!

Katıldığımız taziyede arkadaşlarımıza taziye diledik ve esnafımız ile konuştuk. Gürbüz Mahallesi’nin önemli sorunları olduğunu ve çok daha iyisini hak ettiğini gördük. Umarım hep birlikte gayret ederiz, arkadaşlarımıza

@DEMGenelMerkezi Hani Belediye Eş Başkan Adaylarımız Besile Narin ve

@Hamdullh021 ‘e kuvvetli bir destek bekliyoruz Gürbüz Mahallesi’nden. Eğer ki bu destek olursa Hani’de ilçe belediye başkanlığı bizim yönetimimizde olursa sorunlara liyakatli, ehil, dürüst arkadaşlarımız müdahale edecektir ve cansiperane bir yoğun uğraş içinde olacaktır. Şu anda da halkımız ile buluşmak için yoğun bir gayret sarf ediyorlar.

Belediye başkanlığını kazandıktan sonra da söz veriyoruz ki; çok yoğun bir gayret ile Gürbüz Mahallesi ve Hani’nin tüm çevresinin sorunlarını gidermek için önemli bir gayret göstereceklerdir. Biz Gürbüz Mahallesi’nin tüm fertlerine buradan sevgi ve selamlarımızı gönderiyoruz, parti örgütümüz

@DEMGenelMerkezi adına ve hepsini selamlıyoruz.

Özellikle de içinde bulunduğumuz aziz mübarek ramazan ayının hepimiz için rahmete vesile olmasını ve oruçlarımızın kabul olmasını ve oruçlarımızdan hasıl olması gereken direnişin, direncin nefsimize ve kötülüklere karşı direncin de artmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Hepinizi selamlıyorum.

Gençlerin sorunları var. Gençlerin Hani’den gittiğini öğrendik. Gençler niye Hani’den gitsin? Binlerce gencimiz var Hani’de büyük dinamizm sağlayacak aktivite sağlayacak gençlerimiz Hani’den uzaklaşıyor ve maalesef bir kısım gençlerimiz de maddi bağımlılığına düşmüş durumda. bunlar kabul edilecek şeyler değil. Bugün kadınlar ile konuştuk, kadınlar da içinde bulundukları durumdan memnun değil.

Sosyal yardımlaşmalara başvurduklarında durumları sıkıntılı olduklarında ayrımcılığa torpil ve iltimasa maruz kaldıklarını, AK Partililere belediye seçimlerinde desteklemeleri amacıyla BİM Kart, para yardımında bulunulduğunu ve haklarının yenildiklerini söylediler.

Kadınlar, gençler, çocuklar ve tüm Hani halkının önemli bir sıkıntı içinde. Son 5 yıldır AK Parti belediyeciliğinin hiçbir ilerleme sağlamadığını net bir şekilde görüyoruz ve 31 Mart akşamı belediyeyi Eş Başkan arkadaşlarımız Besile Narin ve

@Hamdullh021 ‘e teslim etmeniz gerektiğini söylüyorum. Teşekkürlerimi, saygılarımı sunuyorum.

Yorumlar