13 Mart 2024

Kars, Sarıkamış’tan herkese merhaba. Sarıkamış’ta Sarıkamış Şehitliğinin önündeyiz. Binlerce askerimizin can verdiği, şehit olduğu bu yerde bir anıt kurulmuş.
“Sana sesleniyorum ey şehit oğlu şehit
Ey göğsünde bin sancak açan yiğit
Aradım kabrini yaşlı gözlerle her an
Seni gördüm, öyle büyüktün ki serapa vatan” diyor şiirlerde.
Maalesef buralarda 60 bin askerimiz donarak hayatını kaybetmiş. Bakın karşıdaki dağlar Allah-u Ekber Dağları. Allah-u Ekber Dağları’nda Enver Paşa’nın yanlış yönetimi ile asker kırıma uğramış. 60 bin askerimiz hayatını kaybetmiş, donarak ölmüş. Zaten çatışmalarda da 20 bin civarında şehit olan asker var. Binlerce insan böylece hayatını kaybetmiş. Birtakım zaferler kazanılmış fakat karşıdaki dağlarda hayatını kaybeden çok kişi var. Şehitliği görüyorsunuz. Bir anıt yapılmış. Allah-u Ekber Dağı Şehitliği, 1996’da yapılmış. Ailelerinden çoluk çocuğundan ayrı gelip bu dağlarda hayatını kaybeden askerlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Donarak ölen 60 bin askerin isimleri burada. Her yerden var. Binlerce şehidimizin ismi yazılmış. Bir sürü komutan hayatını kaybetmiş. Çok şiddetli çarpışmalar olmuş bu dağlarda. Yanlış bir komuta olunca hayatını kaybedenler olmuş. Her yerden insanımız var. Denizli, Edirne, Giresun, Hakkar, Hatay, Amasya, Ortaköy, Taşucu, Silifke, Afyon, Adıyaman, Karataş, Siirt her yerden insanımız burada hayatını kaybetmiş. Biz hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, ruhları için El Fatiha diyoruz.

Herkese merhaba, Kars’tayız. Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Bu vesile ile Kars Harakani Devlet Hastanesi, Kars Diş Hastanesi ve Aile Sağlık Merkezlerini ziyaret ettik. Hekim arkadaşlarımıza kutlama yaptık ve karanfiller verdik. Yüzlerinin gülmesini sağladık ve hastalara da geçmiş olsun dedik.
Maalesef 14 Mart Tıp Bayramlarında sadece hekimler hatırlanıyor ve hekimlerimiz halen şiddete uğramaya devam ediyor, yurt dışına hekim göçü devam ediyor. Sağlık Bakanlığı gereken önlemleri almıyor ve sağlık alanında sorunlar devam ediyor. Buna rağmen işte bugün biz hekim arkadaşlarımızın bir nebze yüzünün gülmesi ve bayramlarını kutlamak için yanlarındaydık. Kars Belediye Eş Başkan Adayımız Sayın Arzu Savaş Derman ve İl Yöneticilerimiz ile kendilerini ziyaret ettik. Çiçekler takdim ettik ve günlerini kutladık. Hepinize Kars’tan selamlar sevgiler.

Sevgili arkadaşlar herkese merhaba, günaydın, rojbaş. Herkese güzel bir gün diliyorum.
Seçimler yaklaşıyor, heyecan yükseliyor ama aynı zamanda Newroz da yaklaşıyor, heyecan bir kat daha yükseliyor. Güçlü bir Newroz kutlaması ve güçlü bir yerel seçim zaferi bekliyoruz Kars’tan. Bunu sağlayabiliriz! Bunu hep birlikte sağlayabiliriz. Kars’ı emin ellere kavuşturabiliriz. Kars bunu hak ediyor.
Gasp kayyım rejiminin Kars’ı ne hale getirdiğini gördüm. Dünden beri Kars’tayım ve maalesef belediyecilik anlamında büyük bir zafiyet, büyük bir eksiklik olduğunu gözlemliyorum. Yapılmamış yollar, çamurlu yollar ve halkın hizmet alamadığı bir belediyecilik ile karşı karşıyayız. Kayyım hem halkın parasını, malını talan etmiş. Hem de hizmet yapmamış. Bu çok net bir şekilde ortada.
Yurdun dört bir tarafında Kars’ın adını çok duyarız fakat Kars bu hizmetsizliği hak etmiyor! Bundan dolayı Kars’ta toplumsal, ekonomik, sosyolojik, kültürel anlamda gerilemeler var maalesef. Bunu DEM Parti Belediyeciliği aşacak!
Ehliyetli, vasıflı, liyakatli Eş Başkan arkadaşlarımız @ArzuSavasDerman ve @kenankarahanci yanımızda ve tüm projeleri ile halka hitap ediyorlar.
En yakın sürede 31 Mart’ta Kars’ta DEM Parti’nin iktidara geldiğini herkes görecektir ve 1 Nisan sabahı DEM’li çaylarımızı Kars Belediyesi’nde hep birlikte içeceğiz inşallah.
Kars’ta arkadaşlarımızın büyük bir gayretle, hevesle, azimle, irade ile ve en önemlisi inançla çalıştıklarını gördüm. Zaferi hak ediyorlar, güçlü bir fark atmayı hak ediyorlar. Hayırlı olsun diyorum şimdiden herkese teşekkür ediyorum saygılarımla.

Yorumlar