16 Mart 2024

DEM Parti Eleşkirt Eş Başkan adaylarımıza, il genel meclisi üyesi adaylarımıza destek olmak için buraya geldik. DEM Parti Ağrı Eleşkirt’te iddialı. Yakın arkadaşımız Menderes Yıldız Gebze İlçe Eski Eş Başkanlarımızdan, yoldaşlarımızdan arkadaşımız, Ağrı Eleşkirt Belediye Başkan Adayımız ve son derece iddialı. İlçe Eş Başkanımız ve partili arkadaşımız, il genel meclisi üyesi arkadaşlarımız ile seçim büromuzda oturuyoruz ve seçim çalışmaları hızla devam ediyor.

Bu seçimde DEM Parti Eleşkirt’te oldukça iddialı ve inşallah kazanacağız. Arkadaşlarımız büyük bir gayret ile her yerdeler ve seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde yürütüyorlar, aile aile, sokak sokak, esnaf esnaf geziyorlar ve önemli bir teveccüh olduğunu da görüyoruz. Arkadaşlarımız yoğun bir ilginin olduğunu belirtiyorlar. Sayın Menderes Yıldız yıllarca beraber çalıştığımız, gayretli bir arkadaşımız.

 Gebze Eski İlçe Eş Başkanlarımızdan, yıllardır parti için önemli gayretler sarf eden bir arkadaşımız. Burada İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımız, partililerimiz ile beraber önemli bir gayret sarf ediyor ve Ağrı Eleşkirt’te Belediye Başkanlığını alırsak bu işin hakkını verecek arkadaşımız ve diğer arkadaşlarımız ile beraber güzel bir hizmeti görecek Ağrı Eleşkirt halkı ve son derece iyi bir yönetime sahip olacak. İyi bir belediyecilik görecek.

Menderes Yıldız: “ İnşallah başaracağız. Bence Eleşkirt arkadaşı da kazanacak, Türkiye kazanacak, model belediye örneği olacağız, rolmodel olacağız elimizden geleni yapacağız ve sanırım inşallah eğer kazanırsak ve 5 yılın sonunda güzel bir çalışma yaparsak, inşallah sistem partilerin ismi Eleşkirt’te ve diğer illerde artık duyulmayacak. Em dibêjin serkeftin an serkeftin. Hûn bi xer hatin. Spas

Hüseyin Demir: Eleşkirt İlçe Teşkilat Eş Başkanı inşallah biz de başarılı olacağız Eleşkirt’te iddialıyız, kazanacağız.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Ağrı Eleşkirt’te bugün çok işimiz olacak, esnaflarımızı, insanlarımızı gezeceğiz, herkesin elini sıkıp hatırlarını soracağız ve önemli bir rüzgar estireceğiz bugün Eleşkirt’te. İddialıyız ve halkımızı da adaylarımıza oy vermeye davet edeceğiz, il genel meclisi üyesi adaylarımıza oy vermeye davet ediyoruz ve 31 Mart akşamı hep beraber DEM’li çaylarımızı belediyede içelim diyoruz. 

Sevgili Eleşkirt halkı bu topraklara yabancı değilim. Ben aslen Urfalıyım ve bundan 34 yıl önce bu topraklara hizmet ettim, bir hekim olarak. Hekimliğime ilk olarak Iğdır’da başladım. Iğdır’ın bir köyünde idealist bir doktor olarak öncesinde kimsenin durmadığı bir yerde en az 1 yıl hekimlik yaparak halkımıza hizmet ettim ve şimdi de siyaset alanında halkımıza hizmet ediyoruz. Biz o gün Iğdır’da halkımızı tanıdık, sahayı tanıdık ve ekim yapılan yerleri gördük. İnsanların nasıl para kazanmaya çalıştığını, gayretle uğraş verdiklerini gördük ve şu anda 34 yıl sonra geliyoruz görüyoruz maalesef önceki yıllara göre ilerleme yok maalesef gerileme var.

İnsanlarımız nüfus olarak çoğaldı fakat gençlerimiz Ağrı’dan, Iğdır’dan, Kars’tan ayrılıp yurt dışına gitmek zorunda kalıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil arkadaşlar. Bu makus talihi yeneceğiz. Bakın Kocaeli Milletvekiliyim ve Kocaeli’de de binlerce, on binlerce Ağrılı hemşerimiz var. Eleşkirtliler var, Diyadinliler, Patnoslular, Taşlıçaylılar var, her taraftan hemşerimiz Kocaeli’de de var ve maalesef orada da gençlerimiz iş bulamıyor ve yurt dışına gitmek zorunda kalıyor! Bu makus talihi ancak partimizin politikaları ve yerel seçimlerdeki iktidara getireceğimiz arkadaşlarımız ile değiştireceğiz.

Şu anda ülkenin hali felaket! Boşuna gençlerimiz yurt dışına gitmiyor. Burada iş var mı? Yok! Saha var mı? Çalışabilecekleri bir alan var mı? Para kazanabilecekleri bir yer var mı? Yok! Gençler ne yapsın? El mecbur yurt dışına gitmek zorunda kalıyor. Aslında bu toplumun temel dinamikleri gençlerimizdir. Gençlerimizin buradan ayrılmaması lazım.

Ben öncelikle tüm gençlerimize Ağrılı hemşerilerimize getirdiğim selamı unutmayayım. Bakın cezaevlerini ziyaret ediyoruz, size önceki Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’ın selamlarını getirdim. Kendisi ile konuştuk ve şu anda halkımızın içinde bulunduğu hale çok üzüldüğünü, bu hali kabul etmediğini bu iktidarın zulümlerini kabul etmediğini, kendisinin mesele değil halkın uğradığı zulmün bir mesele olduğunu bana iletti, ben de size iletiyorum. Peki bu zulmün nedeni nedir? Bu zulmün nedeni; bu iktidardır! Yağma, rant, talan iktidarıdır!

Biz Meclis’te bütçe yapıyoruz. Meclis’te en çok paranın gittiği yer faiz! Sizin cebinizden çıkan vergi olarak ödediğiniz tüm paralar oluk oluk faizlere gidiyor çünkü bu ülke iyi yönetilmiyor çok kötü yönetiliyor! Borçlar ödenmiyor, bunun üstüne mallar, paralar, yağma ve talan ediliyor. Krediler yandaşlara tahsis ediliyor. Gerek Ankara’dan gerek yerellerde hep olan bu!

Ülke neden fakirleşiyor? Biz bunu hak ettik mi? Bakın büyük bir ülkeyiz. Binlerce kilometresi olan bir ülkedeyiz, topraklarımız bereketli, hayvancılığa uygun, dört mevsim bir arada yaşanıyor, teknoloji anlamında gelişebilecek bir yeriz. Peki neden geriliyoruz hala? Kabul edilebilecek bir durum mu bu? Bu iktidarın yanlış politikaları yüzünden oluyor arkadaşlar!

En başta bakın bir yağma, rant ve talan düzeni kurmuş durumdalar. Bir ortakları var, MHP ile birlikte Cumhur Zulüm Çıkar İttifakı kurmuş durumdalar! Sırf kendi zulümleri çıkarları devam etsin diye hiçbir şey görmek istemiyorlar. Kendi ortaklıkları yeter ki devam etsin! Halk mağdur olsa da umurlarında değil.

Bakın parti olarak yıllardır Kürt meselesinin adil bir şekilde çözümü için uğraşıyoruz. Tabii ki uğraşacağız Kürt halkı yıllardır büyük zulümler, haksızlıklar, zorbalıklar gördü. Bunlar bir devlet politikası olarak uygulandı. İtiraz edildi ve bazı adımlar atmak zorunda kaldılar fakat yetmez! Biz diyoruz ki; bu işi barış ile huzur ile kardeşlik ile çözelim. Eşit anayasal vatandaşlık ile çözelim. Hiç kimse bölünmek, çatışmak istemiyor. Bu ülkede gerek Kürtler gerek Türkler herkes onurlu bir vatandaş gibi yaşamak istiyor.

Bu ülkede hiçbir insanımız yurt dışına gitmesin, gitmek zorunda kalmasın. Bu ülkede hiçbir insanımız Kürtçe konuştuğu için dışlanmasın! Kendini ikinci sınıf vatandaş görmesin! Otobüste batıda annesi telefon ile arıyor! Çekiniyor, annesi Türkçe bilmiyor. El mecbur Türkçe konuşacak! “Anne Türkçe konuşmak zorundayım buradakiler bana kötü bakar.” Diyemiyor, ne yapacağını bilemiyor. Böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar? Bir ülkede 85 milyon insan anadilini en rahat huzurlu mutlu bir şekilde konuşabilmeli. Hiçbir çekinme, tedirginlik, korku yaşamadan en net bir şekilde anadilini yaşayabilmeli.

Biz parti olarak söylüyoruz; anadilinde eğitim istiyoruz diyoruz. Anayasal vatandaşlık tanımında ayrımcılık istemiyoruz, çok bir şey mi istiyoruz? Anadilinde eğitim kötü bir şey mi? Allah’ın yarattığı dillerden birisi. Rum süresinin 22. Ayeti var. Ne diyor Allah-u Teala? “Benim varlığımın ve birliğimin delilidir sizlerin renklerinizin ve dillerinizin farklı olması.” Diyor. Yani bizim renklerimizin ve dillerimizin farklı olması Allah-u Teala’nın varlığının ve birliğinin bir göstergesidir fakat buna rağmen bakıyorsunuz Allah, din, iman, kitap diyen AK Parti MHP Cumhur Zulüm İttifakı insanların Allah’ın verdiği anadilini yasaklama, engelleme, eğitim vermeme gibi bir fiile yöneliyorlar! Kabul edilecek bir durum değil.

Bu ülkenin huzuru, barışı, refahı için biz en başta anadilde eğitim olsun diyoruz. Anayasada herkes eşit vatandaş olsun. Kimse Türkleştirilmeye çalışılmasın, Allah insanı hangi ırktan yaratmışsa, hangi dilden yaratmışsa hangi renkten yaratmışsa devlet ona saygı göstersin. Çok bir şey mi istiyoruz? Halka, topluma, insana, saygı gösterin! Bunu istiyoruz.

Bakın biz Meclis’te arkadaşlarımız Kürtçe konuşuyor, mikrofon kapatılıyor. Başkan diyor ki: “Konuşamazsın Kürtçe.” “Ya ne olacak şurada 3 kelam Kürtçe selamlayayım, sonra Kürtçe devam ederim.” Diyor arkadaşımız. Başkan oradan diyor ki: “Kapatırım mikrofonu.” Allah’ın yarattığı dili konuşanın mikrofonunu kesiyorsun daha sonra sağda solda dolaşıp Allah, din kitap, ramazan, oruç diyorsun. Bu ne samimiyetsizlik! Sen kalkıp buralarda Ehmedê Xani diyorsun sonra gidip Doğubayazıt’ta Ehmedê Xani ’nin büstünü yıkıyorsun.

Sen buralarda Kürtçe konuşuyorsun, Kürtçe müzik açıyorsun ama batıda Kocaeli’de benim ilimde Çayırova’da, Derince’de Aynur Doğan Kürtçe konser verecekti yasaklandı. Niye? “Yasaklıyoruz, Kürtçe.” Kürtçe tiyatro sergilenecekti Cervantes’in Donkişot eseri dünya klasiği yasaklandı. Niye? Kürtçe diye! Allah’tan korkmaz, utanmaz adam! Sen Allah, din, iman, kitap diyorsun ondan sonra batıda da Kürtçe konuşmayı, Kürtçe konseri, Kürtçe tiyatroyu yasaklıyorsun! Bu nasıl bir iştir? Olacak bir iş mi? Zaten yıllardır bir zulmü yaptınız ve bunu devam ettirmeye çalışıyorsunuz. Kabul edilecek bir durum değil. Biz bunu kabul etmiyoruz ve Kürt meselesinin adil, hakkaniyetli bir şekilde çözülmesini istiyoruz.

İşte bakın genç arkadaşlarımız buradalar. Biz ne diyoruz? Kürt gençleri yaşasın, okusun, tahsil etsinler, en iyi işlerde çalışsınlar, yurt dışına çıkmak zorunda kalmasınlar, mutlu yaşasınlar, anadillerini yaşasınlar ve ayrımcılık görmesinler. Çok bir şey mi istiyorum gençler? Çok doğru ve normal bir şey istiyoruz değil mi? Ama bunu yerine getirmiyorlar.

Size bahsettiğim gibi bütçede en büyük kalem faize ayrılıyor. Peki ikinci kalem neye ayrılıyor? Silah. Yani ülkenin tüm parası silaha gidiyor arkadaşlar. Bakın birinci sırada faiz, ikinci sırada silah. Biz onlara diyoruz ki; Kürt meselesinde adil, hakkaniyetli, insani bir çözümü bulun, bu kadar silaha para ayırmaya gerek yok. İnsan öldürmeye gerek yok. Barış içinde kardeşçe huzur içinde yaşayabiliriz, yeter ki Anayasal değişiklikler oluşturun, Kürt halkına, Kürtçeye saygı duyun, kimseye dilini konuştuğu için ayrımcılık uygulamayın ama onlar ikiyüzlülüğe devam ediyor.

Geliyorlar burada Kürtçe konuşuyor, Kürtçe müzik ile hitap ediyor, burada Kürt oluyor Ankara’da gidip MHP’li ile kol kola giriyor Kurt oluyor! Biz bunu kabul etmiyoruz.

Değerli arkadaşlar biz kardeşlik istiyoruz. Zorbalık, baskı istemiyoruz! Mafyanın kullandığı bir ülke istemiyoruz. Bir İçişleri Bakanı vardı biliyorsunuz, neler neler yaptı! Adını söylemeye gerek yok! Sedat Peker ile neler neler çevirdi! Kendisi söyledi, bir tane siyasetçi 10 Bin Dolar maaş alıyormuş mafyadan! Ya kim o dedik? Açıkla bakalım! Açıklamadı ve sonrasında ne oldu? Şu anda kendisinden halen hesap sorulmadı! Mafya liderlerinin hepsi ile fotoğrafı var. Bakın bu ülkede güvenlikten sorumlu bir bakan vardı ve tüm mafya liderleri ile fotoğrafı çıktı. Tüm pudracılarla fotoğrafı çıktı, tüm suç örgütü liderleri ile fotoğrafı çıktı ve halen yargılanmıyor! Böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar? Buna nasıl itiraz edilmez? Ülkenin bir güvenlik bakanlığı var, o bakanlığın başında bir adam var ve adamın etmediği fiil, söylemediği yanlış söz kalmamış, kendisi yargılanmıyor ve şu anda getirmişler Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı yapmışlar. Peki biz buna nasıl itiraz etmeyiz arkadaşlar? Sizin vicdanınız bunu kabul edebilir mi? Mümkün mü?

Kol kola girmişler, ırkçılık, ayrımcılık, fesat, yağma, talan sonuna kadar gidiyor. Bunu kabul edemeyiz değerli arkadaşlar. Bakın bu yüzden biz şu anda yerel seçimlerde tüm adaylarımız ile çıktık ve sahadayız. İşte size adayımız Sayın Menderes Yıldız. Kendisi ile biz uzun süre çalıştık. Kendisi gayet güzel çalışmalar yapan, her açıdan güvenebileceğimiz, cesur, dürüst, yürekli, güvenilir bir makine mühendisi. Fransa’da kalmış, uzun yıllar gayret etmiş bir insan. Biz ona kefiliz. Neden kefiliz? Çünkü Allah’ın izniyle bizler sizler için çalışıyoruz. Ben ve tüm arkadaşlarım, milletvekilleri, vekili olduğumuz sizler için çalışıyoruz.

Benim hikayemi biliyorsunuz. Geçtiğimiz dönem milletvekili olarak çalışırken biliyorsunuz söylediğimiz sözler, yaptığımız fiiller dolayısıyla siyasi bir kumpas ile vekilliğimiz düşürüldü, cezaevine atıldık. Bir sabah namazı vakti bizi derdest edip cezaevine attılar. Neden? Sizlerin haklarını savunduğumuz için arkadaşlar. Tek bir suçumuz vardı! Hepinizin hakkını savunduğumuz için. Bu ülkede işkenceye karşı çıktığımız için, bu ülkede yolsuzluklara karşı çıktığımız için, bu ülkede vatandaşlara kötü muameleye karşı çıktığımız için, bu ülkede insanları zorbalık ile KHK’lar ile ihraç edilmeye karşı çıktığımız için, bu ülkedeki her türlü ayrımcılığa karşı çıktığımız için dini siyasi etnik mezhebi her türlü ayrımcılığa karşı çıktığımız için diğer arkadaşlarımıza yaptıkları gibi bize de bir kumpas kurarak vekilliğimizi düşürerek cezaevine attılar ama yılmadık, Anayasa Mahkemesi oybirliği ile dedi ki: “Halkın vekiline zulmettiniz, bu olmaz anayasaya aykırıdır.” ve sadece ve sadece sizlerin gücü ile biz Meclise döndük. Sizlerin direnişi ile, isteği ile “Vekilime zulmetme.” Demeniz ile meclise döndük ve 27. Dönemi bitirdi 28. Dönemde halk bizi yine takdir etti meclise gittik. Biz kendimizden eminiz, Allah’ın izni ile sizler için çalışıyoruz. Bu aziz mübarek günlerde doğru söylüyoruz. Bu toplumda hiçbir ayrımcılık yapmıyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen bize gelen başvuruları yanıtlıyoruz. “Sen Türksün, sen Kürtsün, sen Alevisin, sen Sünnisin, sen sağcısın,  sen solcusun, sen dindarsın, sen Ateistsin.” Demiyoruz! Her kesimden bize başvuran insan başımızın tacıdır diyoruz, milletimizdir diyoruz, bizim işimiz milletin vekilliğidir diyoruz. İşte biz nasıl arkadaşlarımız ile beraber milletvekilliğimizi böyle yapmaya çalışıyorsak Sayın Menderes Yıldız ve ilçe genel meclisi üyesi arkadaşlarımız da aynen işi hakkıyla yaparak Eleşkirt’i temsil edecektir.

Bakın konuşmamın başında söyledik, ben 34 yıl önce buralarda çalıştım, şeker pancarından köylüler çok güzel para kazanıyor. Şu anda şeker pancarı üretimi her geçen gün azalıyor! Niye? Özelleştirildi ve sermaye sahiplerine peşkeş çekildi. Şeker pancarından para kazanmak artık pek mümkün değil!

Yine tarım azalıyor! Hayvancılık her geçen gün azalıyor! Süt, et üretimi konusunda köylüye bir teşvik yok. Esnafın bu konuyu geliştirmesi için bir teşvik yok! Tesisler yok! Üretim yok ve gençler yurt dışına gitmek zorunda kalıyor. Zaten Ağrı’da, Eleşkirt’te sanayi yok! En azından bu tertemiz topraklarda, bu onurlu insanların memleketinde, bu yürekli insanların memleketinde insanlara imkan sunun ya hu! Et, süt üretim tesisleri kurun! Dünyaya ihracat yapar burası. Küçücük Hollanda et, süt üretiyor bize ihracat yapıyor, biz ondan alıyoruz. Ufacık toprağı var ama bizim kilometrelerce kare toprağımız var maalesef bu durumdayız. Bunlar neden? İş bilmez bir iktidarın yüzünden arkadaşlar. İş bilmezlerin eline iktidarı verirseniz işte böyle ülkeyi yağma ve talan ederler.

Şu anda ülkenin geldiği hal büyük bir borç batağı, iflas noktası ve gençlerin akın akın Cumhuriyet tarihinin en fazla yurt dışına çıktığı bir dönem. Sadece gençler değil, bilim insanları da yurt dışına gidiyor. Üniversite hocaları, akademisyenler; “Bu ülkede bilim olmaz çünkü Erdoğan iktidarı üniversiteleri boyunduruğu altına almış.” Diyor ve yurt dışına gidiyor. Girişimciler yurt dışına gidiyor bu ülkede girişim olmaz diyorlar. Arkadaşlarımızın projeleri var. Sayın Menderes Yıldız ve il genel meclisi üyelerimiz Eleşkirt’e bir et ve süt üretim tesisi yapmayı taahhüt ediyorlar, bu son derece önemli bir taahhüt. Bölgenin hayvancılığını geliştiren çok önemli bir atılım taahhüdünde bulunuyorlar ve bunu başarabiliriz. Biz bunu başarabiliriz ve burada onurlu bir şekilde güzel bir yaşam yaşayabiliriz.

Çöp tesisleri, geri dönüşüm merkezi ve bozuk yolların çukur ve çamur dolu yolları yapılma sözü veriyor. Eleşkirt’te önemli su sorunları var köylerde. Az evvel kahvelerimizi dolaştık, birçok vatandaşımız köylerimizde su yok diyor. Kaynaklardan su getirilmesi gerekiyor. Bütün bunlar bir makine mühendisi olarak Sayın Menderes Yıldız tarafından projelendirilmiş durumda. İşi emir alana veriniz lütfen.

“Suyu bırak elektrik bile yok.” Diyor arkadaşımız. Uzaya güya görüntü olsun diye adam gönderiyorlar onu da bir ton masraf para ile gönderiyor, kendi aracı ile değil, başkasından kiraladığı araç ile gönderiyor, buradaki en büyük ihtiyaçlara para yok. Köylü ne yapsın? Esnaf ne yapsın? Ben soruyorum! Esnaf, köylü sürekli kazancı geriliyor bu bir gerçek. Eleşkirt güzel topraklarda, verimli topraklarda kurulmuş bir ilçemiz, çok daha büyüyebilir. Çok daha güzel hizmetler alabilir fakat bu şansı kaçırmayın diyorum.

Arkadaşımız Menderes Yıldız’ın bir makine mühendisi olarak Fransa’da bu konularda ihtisas yapmış bir arkadaşımız, yıllarca bu konuda gayret sarf etmiş bir arkadaşımız olarak önemli projelerine lütfen kulak kabartın. Ağrı rantın, yağmanın, talanın, yolsuzluk konusunda yoldaş olanların yeri olmasın artık!

Biz size, tüm arkadaşlarımızdan selam getirdik. Hakkı hakikati söylediği için zindanlarda olan eski vekil arkadaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Onlar diyor ki: “Biz halkımız ile gurur duyuyoruz, halkımızdan istediğimiz onurlu bir hayatı sürdürsünler. Mücadeleyi sürdürsünler. Hakkı, hakikati talep etsinler. Zalime boyun eğmesinler. Tek talepleri bu. Korkmasınlar, çekinmesinler. Mutlak surette bu zulüm dönemi bitecektir. Bu zulüm ve çıkar ittifakı bitecektir.

Bugün gün boyunca Eleşkirt’teyim, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyor, muhabbetle kucaklıyorum.

Kocaeli’den geliyorum, Ağrı Eleşkirt’lileri selamlıyoruz ve aynı zamanda 1990’da burada Iğdır’da hekim olarak çalıştım 34 yıl önce, buralarda halkımıza hekim olarak hizmet verdik, mecburi hizmetimi yaptım ardından hekim olarak çalıştık, göğüs hastalıkları uzmanı oldum ve daha sonra siyasete atıldık. Akciğer hastalıkları uzmanıyım sigara içenlerin son durağıyım! Sigarayı da bırakmanızı herkese tavsiye ederiz.

Siyasetteyiz, geçtiğimiz dönem siyaset alanında gayret ettik, 27. Dönem. Bu dönemde de gayret ettik ve arkadaşlarımız ile birlikte çalıştık. Menderes Yıldız arkadaşımız Ağrı Eleşkirt Belediye Eş Başkan Adayımız ile biz yıllarca birlikte çalıştık. Gebze Eski İlçe Eş Başkanımızdı ve gayet güzel, verimli çalışmalar yaptık birlikte. Halkımıza yönelik gayet güzel çalışmalar sergiledi Sayın arkadaşımız Menderes Yıldız ve halkımıza hizmet etti. Parti çalışmalarımıza hizmet etti ve faydalı işler üretti. Şimdi de biz kendisine destek veriyoruz. Ağrı Eleşkirt için güzel şeyler yapacağına inanıyoruz, beraber çalıştık, gayret etti, başarılı, çalışkan bir arkadaşımız. Makine mühendisi aynı zamanda, Fransa’da bulundu çalışmalar sergiledi, konuyu biliyor, teknik meseleleri gayet iyi biliyor. Bir makine mühendisi olarak önemli projeleri var arkadaşımızın ve Eleşkirt için çok önemli atılımlar yapabileceğini de görüyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz arkadaşımız için, bizi takip ediyorsunuz, biliyorsunuz. Meclis’te canla başla çalışıyoruz ben ve arkadaşlarım. Bize engel de olmaya çalıştılar. Geçtiğimiz dönem bir siyasi kumpas davası açıp vekilliğimizi düşürdüler, hepiniz izlediniz, Meclis’te vekilliğimizi düşürdüler, bir ayak oyunu ile ardından cezaevine attılar fakat Anayasa Mahkemesi’nin oybirliği kararı ile halkın iradesini tekrar geri aldık, bizim elimizden gasp edenlerden tekrar meclise geri döndük 27. Dönem’de. 28. Dönem’de de halkımız yine bizi seçti takdir etti, buyur dedi. Arkadaşlarımız ile beraber çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Ankara’da Kocaeli’de. Önceki gün Erzurum’daydım, akabinde Kars’a geçtim ve şimdi de Eleşkirt’teyim.

Yorumlar