27 Mart 2024

Siirt’e hakim bir tepedeyiz, Seri -zine diyorlar buraya Siirt’i seyrediyoruz. Siirt’e geldik, Siirt’in önemli bir tarihi ve turistik güzelliğini temsil ediyor. Siirt’e 3, 4 kez geldim tabii, tarihi ve turistik güzellikleri ile dikkat çekici bir yer. 330 bin nüfuslu bir ilimiz.

Siirt’te kentsel dönüşüm yapılıyor fakat vatandaşın rızası alınıyor mu orası tartışmalı! Bu konu üstünde duracağız. Vatandaşın tam rızası alınmadan kentsel dönüşüm yapıldığı bilgisini aldık.

Siirt’in önemli bir sorunu aslında 4 bir tarafı su ile çevrili olduğu halde Siirt merkezde önemli bir su sorunu var. bu sorun Siirtlileri rahatsız ediyor, çözüm bulunmuyor. Depolama yönü ile bir çözüm bulunmaya çalışılıyor fakat Siirt’in 4 bir tarafı su olduğu halde, her taraftan şakır şakır suların akması gerektiği halde su sorununu kayyım belediyeciliği hala aşamamış. Zaten iki dönemdir belediyelerimize kayyım atanıyor. Bu kabul edilecek bir hadise değil. Halkın iradesine darbe vuruluyor ve kayyımlar ile başa geldikten sonra maalesef görevlerini yapmıyorlar, çok önemli eksiklikler oluyor.

Bu seçime giriyoruz, 2024 seçimlerindeyiz ve şu anda seçmen kaydırma konusunda da gayet üzücü bilgiler geliyor, kimi evde soyadları farklı 190 seçmenin olduğu yönünde bilgiler var. Siirt Eruh’ta bir evde 146 kişinin seçmen kaydının olduğu bilgileri ar. Kimi binalarda 1900 kişiye ait seçmen kaydırmaları var. Bu halde Siirt seçime gidiyor! Aslında DEM Parti’nin önemli bir iddiası var Siirt’te fakat 7 bine yakın seçmen kaydırması ile Siirt’te sonucu değiştirmeye çalışıyorlar!

Kayyım zaten boş yere aldı belediyeye doldurdu yüzlerce insanı ve yağma talan ettiği halkın, kamunun parası nedeniyle gözden düşmüş durumda. Bizim adaylarımız burada; Sn. Sofya Alağaş Mehmet Kaysi Eş Başkan adaylarımız ve şehir için önemli projeleri var, vaatleri var, ücretsiz çok dilli kreş hizmeti projesi, içme suyu ve getirilecek su konusunda vaatleri var. Kadınlara yönelik sığınma evleri, öğrenci yurtları, konukevi, gençlik merkezi projeleri, sanat sokağı, bağımlılık ile mücadele merkezleri, kütüphane yapılması ki kayyım bunu öncesinde yıkmış. Kent ormanı ve piknik alanları yapılması ile ilgili projeleri var. Anadilde halk hikayeleri derleme çalışmaları var. Newroz meydanına platform kurulması ve alanda çevre düzenlemesi yapılması. Ücretsiz etüt ve eğitim merkezleri, düğün ve nikah salonları, seracılığın geliştirilmesi ve istihdam çalışmaları, sosyal dayanışma aş evi projeleri, muhtelif yerlerde otopark yerleri, otopark sorununun burada çok olduğu söyleniyor. Genç kart projeleri ile öğrencilere yönelik avantajlı bir hizmet sunulmaya çalışılıyor ve daha pek çok proje sunuluyor. Kentin imar sorunları, Siirt fıstığının geliştirilmesi ve bağ yollarının onarımı, gezici sağlık ekibi, modern lunapark yapılması, yeni yaş ve meyve sebze hali yapılması, fide ve fidan yetiştiriciliği serası, gıda ve giyim bankalarının bulunması, kadın spor kulübü ve kompleksi yapılması, tandır ekmeği üretim ve satış ofisi, galericiler sitesi projesi, sanat sokağı ve diğer projeler ile önemli vaatleri var belediye Eş Başkan adaylarımıızın.

Siirt’te güzel bir gün, dün yağmurluymuş bugün gayet güzel ve güneşli bir bahar günü Siirtteyiz. Siirt’i bugün gezeceğiz, ziyaretlerde bulunacağız, temaslarda bulunacağız. Siirt güzel bir yer, havası, suyu, toprağı güzel ama çok ihmal edilmiş, çok geliştirilmesi gerekiyor. Eski şehir ortada ihmal edilmiş durumda. Kayyımlar yağma ve talan etmişler, artık yerel halkta Kürdü ile Arabı ile Türkü ile herkes kayyım belediyeciliğinden illallah etmiş durumda ve 31 Mart’ta umarım Siirt’te DEM Parti Belediyeciliği kazanacak ve 31 Mart Akşamı Siirt’te DEM Parti Belediye Başkanlığı’nı alacak ve herkesin yüzü gülecek.

Siirt’e hakim bir tepeden hepinize böyle bir sunum yaptım. Gün boyu temaslarımız sürecek ve sizler ile olacağız. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

Bu aziz mübarek günde iftara yakın saatlerde olsa bile, bu meydanı dolduran tüm kardeşlerime partim adına sonsuz teşekkürlerimi bildiriyorum.

Görüyorum ki Kurtalan tamamdır! Sizce de öyle mi?

Kurtalan’a halkın iradesi yerine kayyımın iradesini atamak isteyenler bilsin ki son günleridir!

Eğer ki demokrasi varsa, hak varsa, hukuk varsa, adalet, millet varsa iradeye saygı duyacaksınız! Buradan kayyım duymuyorsa daha yüksek sesle söyleyelim! İradeye saygı duyacaksın!

Değerli arkadaşlar gerek bizler, tüm vekillerimiz ile Başkanlarımız ile, cezaevinde olan arkadaşlarımız ile herkes ama herkes bu halkın iradesi için var! Bizler halkın iradesini ayaklar altına almaya kalkanlara karşı tek bir cevap veriyoruz; halkın iradesi ile cevap veriyoruz!

İşte bakın biz bu cevabı nereden alıyoruz? Arkadaşlarımız zindanlara düşse bile “Biji berxwedan zindane diyor. Yaşasın zindanlardaki direniş diyor!

Ne yaptıklarını gördünüz! Her yerde bizi engellemeye çalıştılar! Sevgili Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın selamlarını getiriyorum size. Kendisi ile son 6 ayda iki kez görüştüm Selahattin Başkan ile Figen Başkan ile Gülten Başkan ve diğer tüm arkadaşlarımız ile. Size şunu söyleyeyim; dimdik ayaktalar ve selamlarını gönderiyorlar. “Biz burada nasıl dimdik ayaktaysak halkımız da dimdik ayakta olsun.” Diyorlar!

Halkın iradesine karşı ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Kayyım atıyorlar yetmiyor! Partimize yönelik kapatma davaları açıyorlar yetmiyor! Kobani Kumpas Davaları açıyor yetmiyor! Bizleri Millet Meclisi’nden çıkartmaya çalışıyor. Beni 3 yıl önce bugünlerde sizlerin, tüm milyonların iradesi ile ben ve arkadaşlarım meclisteydik ve bir kumpas davası ile beni bir sabah namazı vaktinde nasıl meclisten çıkarttıklarını bu halk gördü ama bu halkın iradesi ile atıldığımız o zindanlardan çıktık geldik ve yine sizin karşınızdayız.

İşte bu halkın gücü ve iradesidir! Kimse bunu ezemez, kimse buna karşı gelemez. Ben ve tüm arkadaşlarım sizleri temsil etmek için bu mecliste canla başla çalışıyoruz, gayret ediyoruz ve yoğun bir mücadele veriyoruz. Şu anda da bu mücadele yerel seçimlerde işte tüm sahalarda!

Ben Kocaeli Milletvekiliyim ve Kocaeli’de yoğun çalışmalarımızı devam ettirdik ve ardından bölgemize geldik. Dün Muş’taydım 2 gün boyunca. Bugün Siirt’teyim, yarın Çermik sonra Urfa. Tüm sahayı dolaşıyoruz çok güçlü bir heyecan görüyoruz. Kurtalan’da olduğu gibi güçlü bir heyecan, istek ve azim görüyoruz. İşte başkanlarımız burada. Kayyım atanan başkanımız burada. Ne yaparlarsa yapsınlar engelleyemeyecekler. Kayyım atayıp engellemeye çalıştılar halkın iradesine darbe vurdular. Halkın malını, parasını talan ettiler! Biz her yerde bunu görüyoruz! Tek bir halkın menfaati için bir şey yapmayanlar halkın parasını her yerde talan ettiler.

Diyarbakır Amed’i, Mardin’i görüyorsunuz her yerde bu talanı yaptılar. Rezil rüsva oldular! Verecek tek cevapları yok ama biz cevabı 31 Mart günü yanımda Sadiye Başkanım, Ali Rıza Başkanım yanımda onları Kurtalan Belediye Eş Başkanları olarak atayacağız. Buna söz veriyor muyuz arkadaşlar? Sizden sözü aldık o halde 31 Mart akşamı burada yine zaferi kutluyoruz ve 1 Nisan sabahı da DEM’li çaylarımızı Belediye Başkanlığında içiyoruz.

Bu güçlü iradenin karşısında kimse duramaz! Gerek zindanlardan gerek dışarıdan tüm kamuoyuna haykıran berxwedan jiyane diyenlerin sesini hiç kimse bastıramaz! Direniş yaşamdır diyoruz, direnmek yaşamdır diyoruz, hayattır diyoruz, sizi kurtarır diyoruz. Direndikçe özgürleşirsiniz diyoruz. Tüm baskılara, zorbalıklara karşı direnmeyi seçtik, seçiyoruz değerli arkadaşlar.

Şu heyecana, şu gayrete, şu azme, şu iradeye büyük saygı duyuyorum ve hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum partim adına. Biz sizin vekiliniziz ve biz sizlerle asıl olan millet ile gurur duyuyoruz!

Sevgili arkadaşlar hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyor ve muhabbetle kucaklıyorum. Teşekkür ediyorum şu topluluğunuz için.

Sevgili Atabağı beldesi halkımızı sevgiyle saygıyla selamlıyor muhabbetle kucaklıyorum.

Belde halkımız burada kadınlar erkekler çocuklar burada. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın katılımını değerli buluyoruz.

Değerli arkadaşlar içinde bulunduğumuz Ramazan ayını tebrik ediyorum, bu rahmet ayını hepimiz için güzelliklere iyiliklere ve adalete vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Hepimiz için güzel ve direnç dolu bir ay olmasını yüce Rabbimden temenni ediyorum.

Öncelikle üstümüzde kalmasın, size bir selam getirdik. Cezaevlerini ziyaret ediyorum bir milletvekili olarak ziyaret etme hakkımız var bunu da engellemeye çalışıyorlardı ama biz gayret ettik direndik ısrar ettik ve cezaevlerindeki arkadaşlarımızı ziyaret ediyoruz. En başta selamlar getirdik. Eski Eş Genel Başkanımız, eskimez Eş Genel Başkanlarımızdan Sn. Figen Yüksekdağ Gülten Kışanak ve diğer kadın arkadaşlarımızın ve diğer pek çok cezaevinde olduğu gibi Edirne Cezaevi’nden Sn. Selahattin Demirtaş’ın size selamlarını getirdik. İçeride olmasa da dışarıda ve yıllarca bu mücadelenin bayraktarlığını yapmış sevgili Leyla Zana’nın selamlarını ve sevgilerini de size iletiyoruz.

Sevgili arkadaşlar niye bu cezaevinden selamlar ile başladım? Çünkü burada büyük bir mücadele var. Bu mücadelenin bedelleri var. Kürt halkı büyük bedeller ödedi, yerine göre gözaltına alındı yerine göre sürgün edildi yerine göre zindanlara atıldı yerinden yurdundan yuvasından ayrı tutuldu uzak tutuldu büyük acılar yaşatıldı o yüzden değerlerimizi önemsiyor ve onları birinci sıraya koyuyoruz.

Arkadaşlarımız doğru söylüyor direne direne kazanacağız. Biz ve arkadaşlarımız bakın en az 30 yıldır Mecliste gayret ediyoruz sizlerin temsilcisi olarak meclisteyiz. Kimi zaman arkadaşlarımızı 90’ lı yıllarda başlarını eğerek meclisten çıkartmaya çalıştılar ama hem o arkadaşlarımız hem zindandaki arkadaşlarımız bir gün bile boyun eğmediler, diz çökmediler. Aynısını devam ettirmeye çalıştılar. Diğer arkadaşlarımıza yaptıkları gibi biliyorsunuz bana da aynısını yaptılar, bu cezaevine Kocaeli Milletvekili olarak gittiğimiz halde siyasi kumpaslar ile bizi bir sabah namazı vaktinde meclisten çıkarttılar! Bu millete yapılan bir hakaretti, saldırıydı çünkü biz milletvekili olarak sizleri temsilen oradayız. Şahsımız adına orada değiliz sizler adına orada duruyoruz ve millete halklarımıza sığınıyoruz.

Mecliste arkadaşlarımız Kürtçe birkaç kelam ettikleri taktirde mikrofonun sesini kesiyorlar. Kürtçe kelam ettiğinde bilinmeyen dil muamelesi yapıyorlar. Siirt’te Kurtalan’da Atabağı’nda Kürt olup da Ankara’da MHP ile kol kola girip Kurtalanlılara oyunuzu verecek misiniz? Bu iki yüzlülüğü mutlaka cezalandırılmalısınız. Kimsenin halkı kandırmaya hakkı yoktur.

İsrail Gazze’de büyük bir soykırım yapıyor. Kadın, çoluk çocuk dinlemeden 35 bin insanı katletti, binlerce evi binaları yıktı, vahşet ve soykırım yapıyor. İktidar büyükelçisini geri çekti mi? Hayır. Ticari ilişkilerini bitirdi mi? Hayır. Uluslararası ceza mahkemesine İsrail için başvurma hakkı bulunduğu halde başvurdu mu hayır! Tek bir şey yapmıyor. Sadece ve sadece meydanlarda hamaset üretiyorlar palavra atıyorlar. Bu palavralara kanmayalım bu halkı kimsenin kandırmaya hakkı yok arkadaşlar ne Kürt meselesinde ne de ulusal ve uluslararası politikalarda kimseyi kandırmaya hakkı yoktur.

Bugün Atabağı’na geldik çok güzel bir karşılama yaptınız hepinize tüm Atabağı halkını selamlıyorum. Sevgiyle kucaklıyorum. Sizler çok değerlisiniz. Bugün il ilçe ve belde eş başkan adaylarımız, yetkililerimiz, görevlilerimiz ile birlikte huzurlarınızlaydınız. Atabağı Belde Eş Başkan adayımız, Medya ve Nedim Başkanımız ile huzurlarınızdayız ve beldenin sorunlarını arkadaşlarımız biliyorlar. Biz Atabağı beldesine geldik ve AK Parti iktidarının mahrumiyet içinde bıraktığı yeri görüyoruz. Belde’ye giriş yolu çok kötü bir halde. Kaç yıldır belediyecilik yapmışlar ortada doğru düzgün yol yok! Kalkmışlar seçim yapılacak hemen kilit taşlarını parke taşlarını getirmişler halkın gözünü boyamaya çalışıyorlar. Bu göz boyamaya kanmayacaksınız değil mi?

Bakın beldenin sorunlarını arkadaşlarımız biliyor bana da anlattılar, su sorunu var. Bu kadar güzel bir toprak ve tabiatın olduğu bir alanda hala nasıl su sorunu olabilir arkadaşlar? Arkadaşlarımız yol sorununu da halledecekler su sorununu da bitirecekler. Anneler var burada, çocuklar var. Onların ortak dertleri var. Çocukların doğru düzgün oynayacakları park yok. Çocuklar uzaktaki okula sabahın soğuğunda gitmek zorunda kalıyorlar. Anaokuluna giden çocuklar metrelerce yolu kat edip soğukta okullarına gitmeye çalışıyorlar. Böyle bir belediyecilik olabilir mi? Yol, su, park, okul sorunlarını arkadaşlarımız çözecekler! Liyakatli ehil ve gayretli arkadaşlarımız. En önemlisi dürüst arkadaşlarımız. Biz arkadaşlarımızı desteklemek için buradayız ve sizin kuvvetli itibarınızı görüyoruz önemli yönelişinizi görüyoruz.

Son olarak sizden bir söz almak istiyorum. Bu azminizi iradenizi gördükten sonra 31 Mart akşamı belediye başkanlığında DEM’li çaylarımızı içmeye var mısınız arkadaşlar? Güçlü bir iradenin olduğunu görüyoruz ve bu seçimlerde inşallah hep birlikte Atabağı beldesini emin ellere teslim edeceğiz.

Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyor muhabbetle kucaklıyorum!

Yorumlar