30 Aralık 2021

Bold Medya

Gebze’de çalıştığı  işyerinde düşerek hayatını kaybeden KHK’lı polis Yurdal Gökçe, OHAL Komisyonu tarafından göreve iade edildi.

Kocaeli’nde çalıştığı bir fabrikanın çatı katından düşerek 29 Kasım 2021’de yaşamını yitiren KHK’lı polis Yurdal Gökçe dün görevine iade edildi. Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen 41 yaşındaki polis memuru Yurdal Gökçe’nin hakkında hiçbir soruşturma yoktu. OHAL Komisyonu’ndan gelecek kararı bekliyordu.

“AKLANMAK İÇİN ÖLMEK Mİ GEREK?”

Üzücü olayı Yurdal Gökçe’nin bir arkadaşı, Twitter hesabından duyurdu. Türkiye’de aklanmak için ölmek gerektiğini dile getiren ihraç öğretmen, “Çatıdan düşerek vefat eden Polis Kardeşim bugün Göreve iade edilmiş. Adaletinizde boğulun inşallah. 5 yıldır neyi bekliyorsunuz. Benim iadem içinde benimde mi ölmem gerek?” dedi.

MEZARDA İADE

Gökçe’nin mezarda görevine iade edilmesine HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da tepki gösterdi: “En son Kocaeli’nde fabrikada işçi olarak çalışmaktayken 25 gün önce fırtınada aşağı düşerek hayatını kaybetti! Bugün kardeşi haber verdi! Mezarda iade!”

Evli olan Yurdal Gökçe, sosyal medyadaki son paylaşımlarından birinde “İnsan sandıklarımız değil miydi, bizi insanlardan soğutan.” diye yazmıştı. 5 yıl önce KHK ile polis memurluğundan ihraç edilen 42 yaşındaki polis memuru Yurdal Gökçe’nin dosyası OHAL Komisyonunda bekliyordu.

Evli olan ve aynı zamanda sosyoloji mezunu olan Gökçe evini geçindirmek için mesleğinin dışındaki işlerde çalışmaya başlamıştı. Hakkında soruşturma bile açılmayan KHK’lı polis memuru, onarmak için çıktığı çalıştığı işyerinin çatısından şiddetli fırtına nedeniyle yere düşerek hayatını kaybetmişti.

Yorumlar