9 Kasım 2022

Önemli bir çalışma, cezaevlerinde kibrit kutusu gibi yerlerde insanlar yaşar ama onları betonlaştırmaya çalışan, tecrite sokmaya çalışan bir anlayış ile mücadele etmektedirler! Yalnızlaştırılmaya, tecrite bırakılmaya çalışılırlar!

Ülkemizde son derece ağır bir ortam var! Anti demokratik anlayış ülkeyi kötü yere götürmüş durumda! Tüm dünya endeksleri Türkiye’nin dibe vurduğunu gösteriyor! AB İlerleme Raporları gerileme şeklinde seyrediyor! Ülke koca bir cezaevine dönmüş durumda!

İnsanlar ülkeden kaçmaya çalışıyor! Bunu kabul etmek, görmek istemiyorlar ama içinde bulunduğumuz hal bu! Dün AİHM tarafından açıklanan dokunulmazlıkları kaldırılan vekillerimiz için hak ihlali kararı verdi! Biz söyledik bizi dinlemediler!

AİHM 184 Bin € tazminat ödenmesine karar verdi! İhlal yapanın cebinden de alınmıyor, zalimler zulmünü işliyor tüm Türkiye toplumu bunu ödüyor! Bu adaletsizlik 84 milyonun derdi olmalı çünkü fatura 84 milyona çıkıyor!

Halkın iradesiyle meclise gönderdiği vekiller olarak mücadele veriyoruz, millet adına dokunulmazlık verien vekillerimize saldırılıyor ve tüm idari ve adli kurumlar bunlara karşı susuyor! Resmen zorbalık var, Meclis Başkanı susuyor! Meclis Başkanı niye var!

@sedat_peker inanılmaz iddialarda bulundu tek savcı kılını kıpırdatmadı! Dibe vurmuş bir ülkede yaşıyoruz!

@TBMMresmi önergelerimize “Kaba ve yaralayıcı ifadeler” var denilerek işlem yapmıyor! @adalet_bakanlik ‘ya büyük bir cevapsızlık var! Pazartesi günü İstanbul’da @S_Kozagacli@chdgenelmerkez duruşmasındaydım, inanılmaz bir yargı sefaleti!

14 gizli tanıktan bir kişi bile savcıya ifade vermedi! Dijital materyallerin üzerinde oynandığı ortada! Soma, Amasra maden faciaları konusunda aktif görev almış dernek olan @chdgenelmerkez ‘in avukatlarına yönelik dava! Hayatını kaybeden avukatlar oldu!

Tecrit yoğunluk ile yaşatılıyor! 384 cezaevi var 37 cezaevi yapılmaya devam ediliyor! Son yılların en çok yapılan devlet kurumu cezaevleri oldu! Kapasite fazlası 60 Bin’den fazla kişi var! Arttırılmış kapasitenin üstünde insanlar tecrite ölüme terk edildi!

2024 yılında 500 bin kapasiteli cezaevleri yapmaya çalışıyor iktidar! Yaşanan ağır tecrit var Türkiye cezaevlerinde! Pandemi döneminde daha ağırlaştırıldı! Tecrit üstüne tecrit yaşatıldı ve Kürt meselesinin çözümünde İmralı’da da ağır tecrit yaşatılıyor!

İmralı tecritinde 23 yılda iki kez telefon görüşü yapılabildi! 2 yıldır hiçbir şekilde görüş yok, kapılar açılmıyor! Bu tecrit bitse Türkiye’nin sorunlarının bitmesi son derece kolay yeter ki adım atılsın adım atılmak istenmiyor!

Tecritin bitirilmesi istenmemektedir! Türkiye’de İmralı tecriti bitirilmediği için cezaevlerindeki tecritte bitirilmiyor ve daha da ağırlaştırılıyor! Cezaevlerinde en ağır yaşanan hadise denetimli serbestliklerin ve koşullu salıverilmelerin verilmemesi!

Cezaevlerinde pişmanlık dayatması yapılıyor! “Benim istediğim gibi biri olacaksın.” deniliyor! “Seni istediğim şekle getireceğim.” mantığı var! Mahpuslar da bu dayatmayı reddediyor, bu yüzden denetimli serbestlikler koşullu salıverilmeler verilmiyor!

İktidarların istediği şekilde yargı manipüle ediliyor! Bir gün barış bildirgesi suç deniliyor, sonra AYM ifade özgürlüğü deniliyor ve cezalandırılıyor! Gün geliyor bankaya para yatırdığınız için cezaevine giriyorsunuz!

3 yıl önce 900’e yakın bebek cezaevlerindeydi! Bebekler, çocuklar ben cezaevlerini ziyaret ettiğimde de çocukların annelerin çok zor durumda olduklarını yakinen gördüm! Cezaevleri bebeklere, çocuklara göre yerler değil!

Doğuma son anda yetiştirildiği yer oldu cezaevleri! Doğumdan birkaç saat sonra cezaevine götürüldüğünüzü düşünün! Bu anlayışın insanlıkla bir alakası olmaz! Birçok bebek haksız gözaltı ve tutuklamalar sonucu anen karnından düşerek hayatını kaybetti!

Anne baba tutukluluklar ve çocukların yaşadığı dramlar çok vahim duruma ulaştı! Harun Odabaşı, Nahit Emre Güney gencecik yaşlarında anne veya babalarının mahpusluklarından dolayı girdikleri depresyon sonucu intihar eden gençlerden sadece ikisi!

Siyasi mahpuslara yönelik tecrit ağır bir durumda seyrediyor! Görüntülü görüşme hakkı siyasi mahpuslara tanınmıyor! 30 dakika görüntülü görüşme hakkı tanınırken adli mahpuslara siyasi mahpusa verilmiyor! @adalet_bakanlik@ctekurumsal@bybekirbozdag

Tecrit özellikle bir devlet uygulaması ve zorbalığı olarak devam ediyor! @FreeOsmanKavala ve @hdpdemirtas AİHM’in kararlarına rağmen cezaevlerinde zorbalıkla tutulmaya devam ediliyor! @alparslankuytul uyduruk bir yargılama sonucu cezaevinde!

Çıplak aramanın ismini detaylı arama diye değiştirdiler! Tüm mahpuslar biliyor zorbalıkla, kasten çıplak arama yapılıyor! Bakırköy C.evi’nden Eskişehir C.evi’ne nakledilen Nagehan Yüksel’e çıplak arama yapılmış, mektubunu engellemişler! @adalet_bakanlik

Cezaevlerinde son 9 ayda intihar ve kanser nedeniyle ölen mahpus sayısı 65 oldu! Genç mahpuslar intihar denilerek ölümleri açıklanıyor! Gencecik insanların umutsuzluğa çaresizliğe düşerek intihar etmeleri vahim bir durum!

Garibe Gezer için öncesinde ve sonrasında verdiğim soru önergelerin hiçbirine cevap verilmedi! Ki @adalet_bakanlik cevap vereceğim demesine rağmen verilmedi! Koğuşunda beyaz plastik sandalyede ölen Mustafa Kabakçıoğlu için açıklama yapılmıyor!

Nesrin Gençosman isimli mahpus için açıklama yapılmadı! Halime Gülsu, Muzaffer Özcengiz için @adalet_bakanlik tek bir açıklama yapmıyor! Bu hesapları bir gün mutlaka verecekler!

Bir gün iktidardan gidecekler ve yüz binlerce işinden canından ettikleri kişiler için hesap verecekler, tecritlere attıkları yüz binlerce insan için hesap verecekler, tecrit altında bıraktıkları Kürt meselesi için hukuk önünde hesap verecekler!

Tutuklu olduğu halde ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü muamelesi gören ve ağır ihlallere uğrayan mahpusların en son çaresi açlık grevleri oluyor! Hayatını kaybedenler oldu! Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım tahliye edildiler!

Kadınlar hayasızca aramalara maruz kalıyorlar! Eşini ziyaret edemeyeceği için sessiz kalan kadınları psikolojisini düşünebiliyor musunuz? “Bana yapılan hayasızlığa ses çıkarmayım.” dediği bir ülkedeyiz!

Görüş yasakları, kitap, sohbet, spor yasakları ile yaşanan bir yerde en ağır ihlal sağlık hakkı, hasta mahpuslar ağır sıkıntılar yaşadı! 1600’e yakın hasta mahpus var! Mehmet Emin Özkan’ın mahkemesi var! Böyle bir adamı cezaevinde tutuyorlar diyor kızı!

Şerife Sulukan %89 engelli MS hastası bir kadın Menemen Cezaevi’nde tutuluyor! @adalet_bakanlik

Rusya ve Türkiye cezaevindeki intihar ve ölüm sayıları açısından ya 1. ya 2. oluyorlar! Yoğun bakımda kelepçeli bir şekilde tutulan hasta mahpuslar var! Kütahya Cezaevinde bir mahpus elleri yatağa kelepçeli 35 gün boyunca kaldı!

Bu tecritten kurtulmak bizim elimizde!

Terörist denilen insan sayısı 2 milyonu buldu! Yüz binlerce insan terörist denilerek cezaevlerine atılıyor, dünyada bulunan teröristlerden 50 katı fazla teröristin Türkiye’de olduğu iddia ediliyor! Cezaevlerinde 10 kişilik yerde 30-35 kişi yaşıyor!

Yorumlar