24 Aralık 2020

BİANET

HDP’li Gergerlioğlu çıplak arama iddialarını gündeme getirdiği için kendisine “terörist” diyen Soylu’ya cevabında “Ben bir insan hakları savunucusuyum. Mağdurun kimliğine bakmam, zalime karşı mazlumun yanındayım” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, çıplak arama iddialarını gündeme getirdiği için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi için “FETÖ’cü terörist” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya cevap verdi.

Kendisinin sadece hak savunucusu olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, bugüne kadar hak savunucusu olarak hiçbir zaman mağdurun kimliğine bakmadığını, Süleyman Soylu mağdur olsa onun da hakkını soracağını söyledi.

Gergerlioğlu’nun açıklaması şöyle:

“Süleyman Soylu bana iftira atarak ‘FETÖ’cü terörist’ demiş. Aslında onun seviyesine inmek istemem ama bir insan hakları savunucusu olarak hakkı üstün tutarım ve söyleyeceğimi burada beyan edeyim.

“Neden bana saldırıyorlar? Kral çıplak dediğim için. ‘Çıplak arama var’ dediğim için. Kadınlara, erkeklere, çocuklara yapılan cinsel tacize karşı çıktığım ve tüm kamuoyu yanımda olduğu için, arkamda millet olduğu için bana saldırıyorlar.”

“Ben herhangi bir grubun üyesi olsam kimseye bırakmam kendim söylerim. Ben bir insan hakları savunucusuyum. Mağdurun kimliğine bakmam, zalime karşı mazlumun yanındayım. Yıllardır insan hakları savunucusu olarak hiçbir kimsenin kimliğine bakmadım. Ben sadece ve sadece mağduriyetlere odaklandım.

“Yarın Süleyman Soylu da mağdur olsa onun da hakkını sorarım. Yarın AK Parti muhalefete düşse, mağdur olsa onun da hakkını sorarım. Biz insan hakları savunucularını anlamayanlar yalanlar, hakaretler, iftiralarla saldırabilir; ama biz biliyoruz ki millet arkamızdadır, kamuoyu arkamızdadır, hak arkamızdadır.”

Soylu, “terörist” demiştiİçişleri Bakanı Soylu, çıplak arama yapıldığını gündeme getiren HDP Kocaeli Milletvekil Ömer Faruk Gergerlioğlu’na yönelik şunları söyledi:”Türk Polis Teşkilatına bu iftirayı atan ispatlamazsa namussuzdur, şerefsizdir, haysiyetsizdir, alçaktır. Bunu Meclis kürsüsüne taşımak da kelimenin tam anlamıyla acizliktir. Gergerlioğlu denilen fersude, FETÖ’cü bir teröristtir.”Soylu, Gergerlioğlu’nun “terörist” olduğuyla ilgili defalarca suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, bunun gereğinin yerine getirilmesi için yargıya çağrı yaptı.

CHP’li Özkoç: Soylu mafya ağzıyla konuşuyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da TBMM’de bugün düzenlediği basın toplantısında konuya şu sözlerle değinmişti:

“İçişleri Bakanı hiç yüzü kızarmadan yalan söyleyebilen birisi. Bakın insan hakları komisyonu, gelen Namık Varol (Ceza ve Tevkifevleri Müdür Yardımcısı). Komisyon üyemiz Ali Haydar Hakverdi’nin sorusu üzerine, ‘çıplak arama vardır’ diyor.

“Ne zaman nasıl yapıldığını komisyon üyelerine tek tek anlatmıştır. Bazen alt giyinik üst çıplak, bazen üst giyinik alt… Bazen de bütün halinde çıplak arama yapıldığını ceza tutukevleri genel müdür yardımcısı söylüyor.

“Elazığ Cezaevi İnceleme Raporu, ‘çıplak arama yapıldı onuruma dokundu’ deniliyor. Diyarbakır İnceleme Raporu, ‘mahkumlar çıplak bir biçimde arandılar.’ Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi Raporu, burada da aynı şekilde ‘kuruma ilk geldiğimizde çıplak arama yapıldı taciz edildik’ deniyor.

“Çıplak arama artık bir tacize dönüşüyorsa, bir kontrolün ötesinde mahkumun haysiyeti ve onurunu zedeleyecek bir noktaya getiriliyorsa buna karşın hepimizin durması gerekiyor.

“İçişleri Bakanı ‘Bunu söyleyenler namussuzdur, şerefsizdir’ diyor. Kanıtlıyorum, şimdi namussuz ve şerefsiz sözünü sana iade ediyorum. İçişleri Bakanı mafya ağzıyla konuşuyor, mafya ağzıyla konuşursan sana mafya ağzıyla cevap verirler.

“CHP’ye karşı sana verilen tetikçilik görevini, mafya ağzıyla sürdürmenin devlete maliyeti vardır. O makamlar yıpratılmaması, senin gibi kişiler tarafından zedelenmemesi gereken makamlardır. Hak etmediğiniz makamlarda saraydaki kişinin iki dudağında orada oturtturuluyorsunuz.”

Yorumlar