11 Eylül 2020

ARTI GERÇEK

Sosyal medyadan haberi duyuran Gergerlioğlu, ‘Yapanlar bunu yapmaktan utanmamışlar. Kimsenin yanına da kar kalmayacak bunlar. Yarın bu yaptığınız işkencelerden hesap vereceksiniz’ dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, Uşak’da  “FETÖ” operasyonu kapsamında gözaltına alınan yaklaşık 30 kadının Uşak Emniyet Müdürlüğü’nde iç çamaşırları çıkarılarak üst araması yapıldığını söyledi.

Gergerlioğlu kendisine “çıplak arama” ile ilgili bilgi geldiğini belirterek söz konusu kadınların yaşananları “utanarak” anlattığını ancak bunu yapanların utanmadığını kaydetti.

Twitter hesabından açıklama yapan Gergerlioğlu, İçişleri Bakanlığını etiketleyerek paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı: “Uşak’tan korkunç haberler aldık. 30’a yakın çoğu üniversite öğrencisi genç hanıma Uşak Emniyeti’nde çıplak arama yapılmış! Yani üst iç çamaşırlarının içi ve alt çamaşırları dizine kadar indirilerek otur-kalk yapılarak çıplak arama yapılmış! Genç kızlar bunu utanarak anlatıyorlar! Ama yapanlar bunu yapmaktan utanmamışlar. Bunu biz soru önergemizde de sorduk. Kimsenin yanına da kar kalmayacak bunlar. Uşak Emniyeti’ne soruyurum, bu çıplak aramayı hangi cüretle yaptınız? Bugün bunların üstü örtülebilir. Ama yarın bu yaptığınız işkencelerden hesap vereceksiniz”. (HABER MERKEZİ)

Uşaktan korkunç haberler aldık, 30a yakın çoğu üniversite öğrencisi genç hanıma Uşak Emniyetinde çıplak arama yapılmış! Yani üst iç çamaşırlarının içi ve alt çamaşırları dizine kadar indirilerek otur-kalk yapılarak çıplak arama yapılmış! Bunu utanarak anlatıyorlar! @TC_icisleri

Yorumlar