04 Eylül 2020

EVRENSEL

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Emek Partisi Kocaeli İl Örgütünü ziyaret etti.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Emek Partisi Kocaeli İl Örgütünü ziyaret etti. Ziyarette güncel meseleler, yaşanan sorunlar ve pandemi süreci değerlendirildi. Ziyarette ayrıca çözüm yollarına ilişkin fikir alışverişi yapıldı.

Sürecin doğru yönetilmediğini ifade eden Gergerlioğlu, Kocaeli için neler yapılabileceğine ilişkin önerileri dinledi. Özellikle bir emek kenti olan Kocaeli’de pandemi sürecinde işçilerin karşılaştığı sonrunlar üzerinde durulurken EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, sokağa çıkma yasaklarında dahi işçilerin çalıştırıldığını ifade etti. “İşçiler dip dibe çalıştırılıyor, fabrikalarda mesafeye dikkat edilemiyor” diye konuştu.

HER SAAT BAŞI 10 DAKİKA MOLA TALEBİ

Birçok işçinin neredeyse 12 saat boyunca aynı maskeyle çalışmak durumunda kaldığını ve havasız ortamda maskeyle çalışmanın bile başlı başına bir sorun olduğunu söyleyen Erkan, “Maske ile çalışma güçlüğünün önüne geçmek için her saat başı 10 dakika mola ve maske dağişikliğinin daha sık yapılması gibi bir kampanya başlatılabilir. Soru önergesi ile işçilerin durumu tartıştırılabilir” ifadelerini kullandı. Pandemi sürecinde işçilerin çalışma koşullarının tespiti ve iyileştirilmesine ilişkin mecliste soru önergesi verilmesi önerisine olumlu yaklaşan Gergerlioğlu, sorunların çözümüne ilişkin atılacak her adımın fayda sağlayacağını ifade etti. (Kocaeli/EVRENSEL)

Yorumlar