02 Aralık 2020

SES KOCAELİ

Halkların Demokratik Partisi Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, partisinin il ve ilçe yöneticilerinin bugün görülen duruşmasından sonra açıklamalarda bulundu

 6 HDP’linin tutukluluk halinin devamı kararı sonrasında açıklama yapan Gergerlioğlu, mahkemede haksızlıkların son bulmasını istedi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl eş başkanı, ilçe eş başkanları ve yöneticilerinin de bulunduğu 27 kişi hakkında terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla açılan davanın üçüncü duruşması Kocaeli Adliyesindeki, Kocaeli 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 8 Temmuz’da görülen ilk duruşmada sekiz kişi tahliye edilmiş geriye kalan 6 kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti. 8 Eylül’de görülen ikinci duruşmada da tutkulu 6 kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti.

TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMI

Bugün görülen üçüncü duruşmada yargılanmasına devam edilen HDP PM üyesi Mehmet Alçınkaya, HDP Gebze İlçe Eş Başkanları Ebubekir Çoban ve Gebze Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Osman Kurum, HDP üyeleri Kutbeddin Güneşsu, Mehmet Karaslan, Damla Bağcı mahkemeye SEGBİS görüntülü sistem ile katıldı. Tutuklular haklarındaki iddiaların asılsız olduğunu ifade ederek beraatlerini talep etti. Savunmaların ardından mahkeme heyeti, tutuklu 6 partilinin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 20 Ocak tarihine ertelendi.

HAKSIZLIKLAR SON BULSUN

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu 13 aydır tutuklu olarak yargılanan partililerin duruşmalarda yaşadığı haksızlıkları dile getirdi. Tutukluluğun tedbirden çok cezalandırma yöntemine dönüştüğünü belirten Gergerlioğlu, bunun hukuksal ve vicdani bir yanının olmadığını ifade etti. Tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşmada birçok mağduriyetin yaşandığını, yargılanan partililerin aile ve iş hayatının hiçe sayıldığını, adalet bakanlığı ve Cumhurbaşkanı’nın son günlerde hukuk reformu ile ilgili yaptığı hiç bir açıklama ile bağdaşmadığını belirten Gergerlioğlu, bu tür uygulamaların derhal son bulması çağrısında bulundu.

Yorumlar