02 Mart 2020

Ahval

Babası tutuklu, annesinin yurt dışı yasağı olduğu için tek başına Almanya’ya gitmek zorunda kalan sekiz yaşındaki kanser hastası Ahmet Burhan Ataç’ın çilesi bitmiyor.

Daha önce iki kez yurt dışı yasağı kaldırılıp tekrar konan anne Gülsüm Ataç, Almanya’nın Köln şehrine tedavi için yola çıktıkları sırada havalimanında bir kez daha pasaportunun iptal edildiği haberini aldı.

Kararı Twitter’dan duyuran Ataç, “El birligiyle oğlumu öldürüyorsunuz” tepkisini gösterdi.

Ahmet’in durumunun kötü olduğunu ve bir an önce tedaviye başlaması gerektiğinin altını çizen anne, “Lütfen, bu işin artık çözülmesini istiyorum” çağrısı yaptı.

Süreci başından sonuna takip eden isimlerden olan Natali Avazyan da karara ilişkin Twitter hesabından tepki tweeti paylaştı.

“Ahmet yine gidemedi” diyen Avazyan, “Zekiye Hanım’ın pasaportuna tekrar yurt dışı çıkış yasağı konmuş ve bunu İstanbul Havalimanı’nda öğrendi” diye yazdı.

Avazyan’ın aktardığına göre Ahmeti’n bacaklarında kırıklar var ve çol acı çekiyor…

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, 17 Şubat’ta Twitter’dan yaptığı paylaşıma göre, Ahmet Burhan Ataç’ın annesi Zekiye Ataç’ın yurt dışı yasağı, Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kaldırılmıştı.

Yorumlar