8 Temmuz 2022

Medyascope

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “helalleşme” kapsamında yaptığı görüşmeler devam ediyor. 6 Temmuz’da Balyoz davası mağduru emekli Tümamiral Deniz Kutluk’u ziyaret eden Kılıçdaroğlu, dün de (7 Temmuz) 28 Şubat mağduru öğretmen Sultan Kara’yı evinde ziyaret etti. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu’yla öğretmenin evinde kahvaltı eden Kılıçdaroğlu, çıkışta açıklama yaptı ve toplumsal barış mesajı verdi. Güne Bakış’ta bu akşam Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Kılıçdaroğlu’nun helalleşme ziyaretlerini değerlendirecek.

Gergerlioğlu:

Helalleşme anadolu irfanından tüm topluma yayılan köklü bir kavram! Karşılığı olan, sempatik bir kavram sanırım o yüzden @kilicdarogluk bu kavramı kullandı! Hep devam etmesini de arzuluyorum! Bu toplumda bırakın helalleşmeyi konuşmayı başaramıyoruz!

İktıdarı devam ettirenler kutuplaşmadan nemalanıyorlar! Kendi cephesinin daha güçlü olduğunu düşünürek kutuplaşmadan fayda umdu! @kilicdarogluk ‘nun bu girişimi ile @herkesicinCHP ‘nin farklı toplumların birbirlerine adım attığı evreye evrilmesi gerekiyor!

“Helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız” söylemleri daha güçleniyor tabanda! Roboski mağdurları, Kürtler, işkence mağdurları, KHK’lar, askeri öğrenci yakınları, 28 Şubat mağdurları ve diğer toplum kesimleri ile helalleşmek istiyor!

Hem 28 Şubat mağduru, balyoz mağdurunu ziyaret etti. Ben çalışmalarının faydalı olacağını düşünüyorum! Çok ihtiyaç duyulan bir girişim! Diğer parti liderlerinin de bu adımı atması gerekiyor! Her parti lideri bu adımı atmalı!

Her kesimin şeytanlaştırdığı bir kesim var! Farklı toplum kesimleri bu adımları atmalı, 1980 öncesi iç çatışmalara, iç savaşa giden bir zemini oluşturmak ülkede zor değil! Bu zeminlerden rant elde etmeye çalışan kesimler var!

Kutuplaştırmayı azaltıcı girişimleri desteklememiz lazım! Biz bırakın helalleşmeyi konuşmayı beceremeyen toplumuz! Konuşmayı becerirsek helalleşme de olur! Ülkede her farklı toplum kesiminin hataları olabiliyor! İmha mantığı ile hareket etmemek lazım!

Farklı toplum kesimlerini öz eleştiriye çağırdım buradan fayda çıktı toplum barışı adına! @kilicdarogluk ‘nun bu adımları faydalı olacaktır! Helalleşmenin karşısına hesaplaşacağız kavramının koyması doğru değil! Hukuk önünde hata yapanlar cezalandırılır!

Kuyuların dibinden eski hesap çıkarıp karşı tarafı mahvedebilir, imha edebilir ama bunlarla bu toplum gitmez! Bu toplumda çok önemli fay hatları var bunların giderilmesi gerekiyor! @kilicdarogluk ‘nun çalışmalarını faydalı buluyorum!

Türkiye’de çok katı hatlar, buzullar var. Kutuplarda taşlaşmış anlayışlar var. @kilicdarogluk ‘nun bu adımları buzları eritiyor! Çok yargılı kesimlerin buzları erittiğini görüyorum! Mutlaka artırılması gereken adımlar! Herkes acılar yaşadı bu toplumda!

Yorumlar