23 Mayıs 2022

Balıkçı Esnafı: Bu sene fiyatlar geçen senein 3 katına çıktı! Çupranın fiyatı 3 katına çıktı! Geçen sene 10 kasa satarken bu sene 2 kasa satabiliyoruz! Bir aile çupra almak istese 200 TL tutuyor! Norveç Somonu geçen sene 90 TL’ydi şimdi 300 TL!”

Balıkçı Esnafı: “Kara levrek şu an 150 TL.” Gergerlioğlu:”Balık fiyatları oldukça yüksek. Vatandaş nasıl karşılıyor?” Balıkçı Esnafı: “Vatandaş geliyor düşünüyor, bütçesine uymayınca gidiyor. 10 müşteriden 3 müşteri ancak balık alabiliyor!”

Gergerlioğlu:”Balık ürünleri azalıyor mu?” Balıkçı Esnafı:”Deniz balıkları gittikçe azalıyor! Hamsi, palamut az çıktı! Kültür balığı da çok pahalı! Ümidimiz bu senede. Gittikçe fiyatlar yükseliyor, alım gücü düşüyor. Tezgahtan dönen çok oluyor.”

Gergerlioğlu:”Balıklar güzel ama fiyatlar da güzel! Karadeniz levrek 125 TL.” Balıkçı Esnafı: “Karadeniz Somonu 40 TL’ydi, şimdi 90 TL. Kışın bunu bulmak çok zor! Yurt dışına ithal ediliyor. Kışın somonu bulmakta çok zorlanıyoruz. Besin değeri yüksek.”

Balıkçı Esnafı: “Fiyatlar yüksek olunca ne vatandaşın ne bizim yüzümüz gülüyor. Bu balığın haftada 2 gün tüketimesi lazım! Önceden kendimiz eve balık götürebiliyorduk şu anda eve balık götüremiyoruz, maliyeti çok yüksek!”

Gergerlioğlu:”Vatandaşın alım gücü azaldı, balık fiyatları yükselmiş. Burada hizmet sunmaya çalışıyorlar, balığı taze ve temiz tutmaya çalışıyorlar. Kolaylıklar diliyorum!”

Balık dünyası çok önemli deniz ürünleri son derece önemli sağlık sıhhat için 3 tarafı denizlerle kaplı Türkiye’de bu denli hızlı fiyat artışı kabul edilemez. Bu iktidarın büyük beceriksizliği! Ankara Dikmen Öz Ayabakan Balıkçılık’tan iyi akşamlar diliyorum

Yorumlar