6 Ocak 2022

Evrensel

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında, Aysel Tuğluk’un serbest bırakılması talebiyle yaptığı paylaşımın ardından soruşturma başlatıldı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında sosyal medyadan Aysel Tuğluk için yaptığı paylaşımın ardından soruşturma başlatıldı. Gergerlioğlu, soruşturmaya, “Hasta bir mahpus ölmesin demek bile suç olmuş” diyerek tepki gösterdi.

Demans tanısı konulan ve Kocaeli Üniversitesi’nin “cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen serbest bırakılmayan eski milletvekili Aysel Tuğluk’un serbest bırakılması çağrısı yapan Gergerlioğlu paylaşımında, “Bir an evvel Aysel Tuğluk için adalet talebimiz var. Zulüm bitsin, adalet gerçekleşsin. Kandıra Cezaevi’ndeki Aysel Tuğluk çıkmalı! Hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi. 

Gergerlioğlu hakkında paylaşımı gerekçe gösterilerek “devleti ve organlarını aşağılama”, “bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs” ve “suçu ve suçluyu övme” iddialarıyla soruşturma başlatıldı.

GERGERLİOĞLU: HASTA BİR MAHPUS ÖLMESİN DEMEK BİLE SUÇ OLMUŞ!

Mezopotamya Ajansının aktardığına göre Gergerlioğlu, soruşturma kararına tepki göstererek “Hasta bir tutuklu ölmesin” demenin bile artık suç sayıldığını söyledi.

Hekim ve aynı zamanda bir insan hakları savunucusu olduğunu hatırlatan Gergerlioğlu, “Sayın Aysel Tuğluk’un hem Kocaeli Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) verdiği raporu hem de İstanbul ATK’nin verdiği raporu okudum. İnfaz erteleme veren Kocaeli Tıp’a rağmen İstanbul Adli Tıp’ın siyasi bir kararla İnfaz ertelemeyi vermediğini gördüm. Bunu öncesinde de defalarca eleştirdim. Bugün cezaevi önüne giderek ‘ikinci Garibe Gezer olmasın’ dedim. Garibe Gezer’in intihar edildiği söyleniyor ama intihar etmişse bile depresyona girdiği için etmiştir. Bir hekim olarak bunu söyledim” dedi.

Cezaevinde bulunan bir mahpusun sağlık sorunlarının önemli olduğunun altını çizen Gergerlioğlu, “Eğer yeterli tedaviyi alamazsa büyük sıkıntılara yol açar. Bu ölüme kadar gidebilir, ölümle cezaevinden çıkabilir. Bunları söyledik. Yine Aysel Tuğluk’un durumunun iyiye gitmediğini, son günlerde bunun da kötüye gittiğini ve günlük rutin işlerini dahi yapamaz durumda olduğunu söyledik. Koşullu salıvermelerde siyasi tavrın bilindiğini yine infaz ertelemelerde de siyasi tavrın yoğun bir şekilde göründüğünü söyledim. Bütün bunlar normal ifade özgürlüğü içerisinde olan eleştiriler. Hiç kimseye hakaret içeren bir ifade yok. Tamamen ifade özgürlüğü içerisinde eleştirilerimizi yaptık. Aysel Tuğluk’un serbest bırakılmasını istedik. Hakkımızda bir sürü maddeden soruşturma açıldı. Bu inanılacak şey değil. ‘Hasta bir mahpus ölmesin’ demek bile suç olmuş” diye konuştu.

Yorumlar