20 Mayıs 2020

Tükenmez Haber

HDP Ankara İl Örgütü’nün kayyumları protesto etmek üzere yapacağı açıklama polis tarafından engellendi, en az 11 kişi gözaltına alındı.20 Mayıs 2020 – 19:31:28

HDP Ankara İl Örgütü’nun kayyumlara ilişkin açıklamasına polis müdahale etti. Müdahalede Ankara İl Başkanı Vezir Coşkun ve HDP MYK üyesi Veli Saçılık ile birlikte toplam 11 kişi gözaltına alındı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerine kayyum atanmasına karşı açıklama yapılmak istenmesine polis müdahale ederek, Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak’ı gözaltına aldı.

Bir kez daha kayyum atanmasını protesto etmek isteyen partililere polis “Valilik izni olmadığı” gerekçesiyle müdahale etti. Parti binasından çıkan partililere polis izin vermeyerek, darp etti. HDP Parti Meclisi Üyesi ve avukat Alişan Şahin, polisler tarafından yere yatırılarak, ters kelepçelendi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi KHK’li Sosyolog Veli Saçılık da polisler tarafından gözaltına alındı.

Müdahale sırasında HDP üyeleri HDP Hakkari eski Milletvekili Nihat Akdoğan, Deniz Akil, Zeyno Bayramoğlu, Mehmet Şerif ve ismi öğrenilemeyen 3 kişi daha gözaltına alındı.

Parti binası abluka altında tutulmaya devam diyor.

HDP ANKARA İL ÖRGÜTÜ’NDEN AÇIKLAMA

HDP Ankara İl Örgütü, kayyumlara ilişkin yapılmak istenen açıklamaya polis saldırısını ve gözaltıları kınadı.

HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İktidarın uygulamaları bütün toplumu tehdit ediyor. Bizler bu iktidar tehdidini ancak, bütün ülkede demokrasi isteyen özgürlük ve barış isteyen, eşitlik isteyen insanların dayanışmasıyla aşabiliriz. Bu mücadele yalnızca HDP’nin meselesi değildir. Bu mesele bu ülkenin geleceğinin meselesidir. Eğer bunu fark etmez ve gerekli dayanışmayı ortaya koymasak, daha büyük tahribatlar kaçınılmaz olacaktır”

Mücadeleyi büyütme çağrısında bulunan Sinemillioğlu, “Darbeci AKP ve MHP iktidarına karşı mücadeleyi demokrasiyi, adalet, hukuk, özgürlük ve eşitlik mücadelesini büyütüp ortaklaştıralım” dedi.

“FAŞİZMİN SINIRI YOK”

Açıklamada konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise “Faşizan iktidar baskıcı uygulamalarıyla Kürt meselesinde sorunu çözebileceğini sanıyor ama gün geçtikçe kaybediyor. Çözümün zamannıı uzatmaya çalışıyor. Anayasayı çiğniyor, anayasada belirtiliyor belediye başkanları ancak görevleri ile ihlal suçundan görevlerinden alınabilir. Kayyım atıyorlar bunu protesto edeni de darp ederek bastırmaya çalışıyorlar. Hakkı hakikati engelleyemezler. İl binasında basın açıklamalarına bile soruşturma açıyorlar. Faşizmin sınırı yok, ahlakı yok. Biz demokratik kesimler olarak bu zalimce uygulamalara boyun eğmeyeceğiz” diye belirtti.

HDP’DEN AÇIKLAMA

HDP sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Gözaltına alınan MYK Üyemiz Veli Saçılık, önceki dönem Milletvekilimiz Nihat Akdoğan, PM Üyemiz Alişan Şahin ve Ankara İl Eşbaşkanımız Vezir Coşkun Parlak’ın da aralarında olduğu partililerimiz derhal serbest bırakılsın. Baskılar, Kayyım Darbesine karşı mücadelemizi durduramaz!” ifadelerini kullandı.

İl Eş Başkanımız Vezir Coşkun Parlak’ın göz altında ki durumu budur! Ayrıca önceki dönem il eş başkanımız B. Zeyno Bayramoğlu, il yöneticimiz Deniz Akıl, myk üyemiz Veli Saçılık ve Pm üyemiz Av. Alışan Şahin göz altına alındılar https://t.co/ixEh66iUMkpic.twitter.com/jJCAF2ZuA0 — HDP Çankaya İlçe Örgütü (@HDPCankaya) May 20, 2020

Gözaltına alınan MYK Üyemiz Veli Saçılık, önceki dönem Milletvekilimiz Nihat Akdoğan, PM Üyemiz Alişan Şahin ve Ankara İl Eşbaşkanımız Vezir Coşkun Parlak’ın da aralarında olduğu partililerimiz derhal serbest bırakılsın. Baskılar, Kayyım Darbesine karşı mücadelemizi durduramaz! — HDP (@HDPgenelmerkezi) May 20, 2020

Yorumlar