25 Temmuz 2020

Kocaeli Denge

HDP Kocaeli Milletvekili; Ayasofya’da namaz kılmayacağım  Ayasofya Camisi, Türkiye’nin gündemindeyken HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan “Ayasofya’da namaz kılmayacağım” açıklaması geldi. HDP’li milletvekilinin bu çıkışı tepki çekebilir ve farklı yorumları da beraberinde getirebilir.  Denge Editör 25 Temmuz 2020 Cumartesi 11:16 Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 86 yıl sonra kılınan cuma namazıyla ibadete açıldı. İstanbul’un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453’ten 1934’te alınan kararla müze oluncaya dek cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak hizmet veren Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca dua programı düzenlendi. Türkiye, dünden beri Ayasofya’yı konuşuyor. 

AYASOFYA’DA NAMAZ KILMAYACAĞIM 

Ayasofya Camisi, Türkiye’nin gündemindeyken HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan “Ayasofya’da namaz kılmayacağım” açıklaması geldi. İşte o açıklama; Ayasofya’da namaz kılmayacağım..! Yakınında küçük bir mescidde kılarım namazımı.  Hakkın, hukukun ayaklar altına alındığı bir dönemde kiliseden camiye çevrilmiş ve siyasi rant için kılıçla hutbe verilmiş bir yerde namaz kılamam, içim rahat etmez, hak çiğnenmesi namazımı bozar”

BU SÖZLERE BİR CEVAP GELECEK Mİ? 

HDP’li milletvekilinin bu çıkışı tepki çekebilir ve farklı yorumları da beraberinde getirebilir.  Bakalım HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bu sözlerine kim bir yanıt verecek ya da tepki gösterecek? 

Yorumlar