24 Kasım 2022

Gergerlioğlu: “Değerli arkadaşlar bugün 24 Kasım Öğretmenlerimiz için son derece önemli bir gün. Belki yıl boyunca unutulan ihmal edilen öğretmenlerimiz bir gün hatırlanıyor fakat hatırlandığı zaman da hakkı takdir edilmeli ve o hak 1 yıl boyunca devam etmeli. Öğretmenlerimizin çok hakları çiğneniyor, aslında en önemli mevkilerde olması gerekiyor çünkü bu toplumu eğitiyorlar, öğretiyorlar, çok kutsal bir iş yapıyorlar! Ben tüm eğitim dönemlerimde öğretmenlerime çok saygı duymuş bir insanım ve gerçekten öğretmenlik mesleğinin kutsallığına inanan bir insanım ama atanamayan öğretmenler, ücretli öğretmenler kadrolu olduğu halde mutsuz çalışan öğretmenler çünkü önemli mobbingler yaşayabiliyorlar. Bunlarla dolu bir Türkiye’yi yaşıyoruz ve en önemlisi de belki çok kişinin unuttuğu ve bizim hatırladığımız ve sürekli vurguladığımız öğretmenlere uygulanan bir cinayet var. KHK ile ihraç edilen öğretmenlerin dramı! 35.000 öğretmen kamu görevinden ihraç edildi. 20.000 öğretmenin de çalışma izni iptal edildi. Yani 55 bin öğretmen bir anda sokağa atıldı, diplomaları adeta feshedildi. İhraç edilen doktorlar özel hastanelerde çalışabilmelerine rağmen ihraç edilen öğretmenler özel okullarda çalışamıyor, anayasayı çiğneyen önemli hukuksuzluklara zalimliklere bu iktidar imza attı. Ayrıca öğretmenlerin birçok problemi olduğunu söyledik, zorunlu öğretmenliğin kaldırılması gerekiyor çünkü eşler mağduriyet yaşayabiliyor. Birçok sıkıntılar olabiliyor.

Artık binlerce öğretmenin olduğu bir yerde herkesin her yerde görev yaptığı bir yerde zorunlu öğretmenlik meselesini kaldıralım çünkü Türkiye’nin en ücra köşesinde bile Öğretmen olmak isteyen binlerce gencimiz var.

Ayrıca öğretmenlerden gelen bir başka önemli başvuruda; öğretmenlik sınavına girebilmek için 10 sene bekleme gerekliliğini yaş haddinden kaybedecek uzman öğretmenlere kıdem veya sınav hakkı verilerek mağduriyetlerin önlenmesi gerekiyor. Böyle önemli bir başvuru aldık. Başöğretmenlik sınavının bir an evvel bu yaş durumundan dolayı mağdur olabilecek öğretmenlere tanınması gerekiyor. Tecrübeli öğretmenlerin başöğretmenlikten men edilmemesi gerekiyor.”

Yorumlar