16 Ağustos 2023

Bağımsız Kocaeli

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bağımsız Kocaeli’ye yaptığı açıklamalarda ana muhalefet partisi ve iktidarın politikalarını sert bir dille eleştirerek yerel seçimler için ise önemli mesajlar verdi.

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yeni dönemde Kocaeli’nin sorunlarına yönelik verdiği önergeler ve TBMM’deki basın toplantılarıyla dikkat çekiyor. Gergerlioğlu, Bağımsız Kocaeli’ye özel yaptığı açıklamalarda hükümete ve özellikle ana muhalefet partisi CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Gergerlioğlu, yerel seçimlerde parti olarak kendi adaylarıyla seçimlere girme fikrinin daha ağır bastığını ifade etti.

İZMİT’TE SEÇMENİMİZE ‘NASIL GİDİN OY VERİN’ DİYECEĞİZ

Gergerlioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yeşil Sol Parti seçmeninin oyunu aldıktan sonra Ümit Özdağ ile gizli anlaşma yapmasını şöyle değerlendirdi: “Yeşil Sol seçmeniyle kucaklaşıp hemen ardından Ümit Özdağ ile oturuyorsun. CHP seçmeninin bunu sorgulaması lazım. Sen kaybedersin. Biz bundan sonra Ankara’da, İstanbul’da, İzmit’te HDP seçmenine nasıl ‘Bu yapılara oy verin’ diyeceğiz?

CHP’LİLER BİZ KADAR SAHADA YOKLARDI

CHP’liler seçim sürecinde bizim kadar Kemal Kılıçdaroğlu için sahada olmadı. Özellikle ikinci turda hiçbir yerde yoklardı. Araç kiralayıp afiş asmaktan başka bir varlık göstermediler. Ama ‘helalleşme’ diye yola çıkıp ardından Ümit Özdağ ile fiskos yaparsanız siz kaybedersiniz. Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz!”

KOCAELİ’DE ADAY ÇIKARACAKLAR MI?

Yeşil Sol Parti’nin yerel seçimlerdeki stratejisine dönük ipuçları da veren Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Biz, önümüzdeki yerel seçimlerde bileşenlerimizle kendi adaylarımız üzerinden bir çalışma yapma fikrine daha sıcak bakıyoruz. Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun hatalarının ardından seçmenlerimize başka partilerin adayları için ‘Oy verin’ diyecek mecalimiz kalmadı. Kendi adaylarımıza yoğunlaşacağız. Kocaeli’de stratejimiz buna paralel olabilir” dedi.

HADDEHANE ÜZERİNDEN BÜYÜKAKIN’A ELEŞTİRİ

Kocaeli’nin yerel sorunlarına yönelik de eleştirilerini sıralayan Gergerlioğlu, Kartepe’de yapımına başlanan haddehane projesi için yerel yöneticilere ateş püskürdü. Gergerlioğlu, “Çolakoğlu neyse Kartepe’de Yıldızlar’ın yapacağı haddehane projesi odur. Bölgedeki yerleşim yerlerini, tarım arazilerini, turizmi olumsuz etkileyeceği çok açık. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ‘İzin vermeyiz’ diyordu. Ankara’da dolaplar döndü suspus oldular” ifadelerini kullandı.

Yorumlar