31 Aralık 2020

BOLD MEDYA

11 ay önce beyin sapı tümörü teşhisi konulan 5 yaşındaki Kübra Kuzan’ın iki aydır yoğun bakımda yatıyor. Doktorların verdiği bilgiye göre Kübra’nın durumu kritik.
BOLD – Babası tutuklandığında 5 aylık olan Kübra Kuzan Kavacık’ta bir hastanenin yoğun bakımda servisinde babasının gelmesini bekliyor. Ailesi, 4 yıldır Kandıra Cezaevinde tutuklu olan Ertuğrul Kuzan’ın kızını son kez görebilmesi için defalarca başvuruda bulundu ancak cevap verilmedi. Kübra Kuzan’ın durumunu 18 Aralık’ta HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu ilk gündeme getirmişti. Gergerlioğlu, “Kandıra CİK’te Ertuğrul Kuzan’ın tutuklanmadan 5 ay önce doğan, 5 yaşındaki kızı Kübra beyin tümörü sebebiyle yoğun bakımda! Ne infaz erteleme ne son defa görmeli.” demişti.

Aradan 12 gün geçti. Zaten iki aydır yoğun bakımda olan Kübra’nın durumu daha da ağırlaştı. TR724’ten İlker Doğan’ın haberine göre doktorlar aileye, Kübra’yı her an kaybedebileceklerini söylüyor. Zira küçük kızın vücudu bile soğumaya başladı. Sürekli hipotremi geçiriyor. Isıtıyorlar. Tansiyon 2’lere düşüyor. Bilinci tamamen kapalı. Ailesi bir an olsun başından ayrılmıyor. Şubat ayından bu yana hastane raporları, teşhisler, hayati riskin yüksek olduğuna dair belgeler dahil savcılığa her şey sunuldu. Ancak hiçbir sonuç alınamadı.

Ertuğrul Kuzan’ın 9 yaşındaki oğlu da ciddi psikolojik sorunlar yaşıyor. Babasının tutuklanmasından hemen sonra, anaokuluna devam ederken yoğun anksiyete bozukluğu teşhisi konuldu. İlaç kullanmaya başladı. Kardeşinin beyin tümörü rahatsızlığı sonrası çocuğun durumu daha da ağırlaştı. İlaç sayısı ikiye çıkarıldı. Ailenin babaya ihtiyacı var.

Cemaat soruşturmaları kapsamında tutuklanan Ertuğrul Kuzan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasını çarptırıldı.

Yorumlar