02.06.2021

Ahval News | Ömer Faruk Gergerlioğlu

Kendi elleriyle makus talihlerini hazırlıyorlar. Kamuoyu günlerdir Peker’in açıklamalarına odaklanmış durumda. Kendisine ihanet edildiğini düşünen Peker gemileri yakarak başkalarını da yakmaya çalışıyor. İtham edilen İçişleri Bakanı ise en yakın dostlarını yakma pahasına kendisini koruyor.

Bakan zırhına güveniyor. Bu zırhın başkasını da koruduğunu belirterek her farklı kesime mesajlar gönderiyor ve korunması gerektiği mesajını veriyor. Yaptıklarından dolayı böyle bir atağın geleceğini düşündüğünü belirtiyor. Zaten hayata güç, intikam, hırs, liderlik, imha duygularıyla bakanın başka şansı yoktur. Kurtlar sofrası oluştururlar. Güç sevdası eksene alınarak acımasızca hançerlemeler yaparlar. Bizans entrikacılığının başka şansı yoktur, başka kaderi yoktur. Entrikacılığın dönüp dolaşacağı yer ihanettir.

Soylu görevden alınmadı. İktidarın bu seçimine belki bazı muhalifler üzüldü. Ama can sıkmamak lazım. Zira iktidar bu suçları sadece Soylu var diye işlemedi ki faturayı sadece o ödesin. Benmerkezci bir anlayış tercih edildi. Güç eksenli bir siyaset tercih edildiği için Süleyman Soylu gibiler tercih edildi ve mevkilere geldi. Bu tercihin zorunlu sonucu şu anda yaşananlar. Hesabın külliyen verilmesi gerektiği bir gerçek. Demokratik bir hukuk devleti olma yolundaki sancılar bunlar. Mutlaka üçüncü dünya ülkesi tercihlerinin kötülüğü görülecek ve bu yoldan vazgeçilecektir.

Soylu en kritik anda kendisi ile beraber olan insanları devre dışı bırakarak tercihini göstermiştir. Düşenin anında kurban edileceği bir sistem kurmuşsanız başka bir şey beklemeyeceksiniz. Sistemi böyle kuranlar kendi ayaklarını kaydıracak güçlü birisinin düşmesine izin vermez. Güçsüz olan düşer ve anında kendisinden iz bile kalmaz.

Bu tercih büyük çöküşü gösteriyor. Tercihlerinin zorunlu sonucunu insanoğlu kendisi yapıyor. Allah kimseye zulmetmez. Herkes hayatı boyunca kendi eserini yapar. Hayatının sonunda karşısına çıkanlar kendi tercihleridir. İnsanın önüne iyilik ve kötülük yolları açılmıştır. Tercih ettiği yolda ilerler. Sonunda gördüğü kendi çabasıdır, eseridir.

Ne olacak? Hançerlemeler devam edecek Brütüsler sadece Roma devrinde ortaya çıkmaz ki. Gücün eksene alındığı, güç uğruna her türlü entrikanın mübah olduğu bir yerde yeni Brütüsler ortaya çıkmaz mı? Elini verip kolunu kaptıranın kolunu kurtarma diye bir düşüncesi olur mu kurtlar sofrasında? “Kolumu kurtarayım da sonra bakarız” diyen anlayışların olduğu yerlerde otoriter liderler ve onların köleleri olur. Bu gönüllü bir köleliktir. Vicdanı devre dışı bırakandan adil bir sonuç beklenmez ki.

Bu yazı, Ankara Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından Ahval için özel olarak kaleme alınmıştır.

Yorumlar