26 Kasım 2020

AHVAL

Türkiye’de koronavirüs vaka sayıları artıyor. Sağlık Bakanlığı tepki çeken uygulamasının ardından semptom göstermeyen vaka sayılarını da açıklamaya başladı. Buna göre Türkiye’de günlük vaka sayısı resmi açıklamalara göre 30 bin sınırında. Koronavirüs salgını cezaevlerinde de yayılıyor. 

Cezaevlerindeki koronavirüs vakalarını yakından takip eden İnsan hakları savunucusu, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu “Olması gereken, Covid-19 ortamında bir genel affın gündeme gelmesidir. Cezaevlerinde yatanlar genel af beklemektedir” dedi.

Koronavirüs vakalarına ilişkin marttan bu yana kamuoyuna gerçeklerin söylenmediğini belirten Gergerlioğlu, şunları söyledi:

“Bir insanda virüs tespit edilmişse o kişi hastadır. Siyasetiniz uğruna bilimi, sağlığı ayaklar altına aldınız. Gelinen noktada sağlık çalışanlarını çaresiz bıraktınız. Sağlık çalışanları böylesine gerçek dışı beyanlar yüzünden korumasız bırakıldı. Bu milletten özür dilemeleri, istifa etmeleri, almadıkları tedbirler için yargılanmaları gerekiyor.”

Türkiye’nin korona vakaları açısından dünyada beşinci sırada olduğunu belirten Gergerlioğlu, yaşam hakkının her şeyden önce geldiğini söyledi ve “Olması gereken, Covid-19 ortamında bir genel affın gündeme gelmesidir. Cezaevlerinde yatanlar genel af beklemektedir” dedi.

Yorumlar