20 Şubat 2021

GAZETE DAVUL

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, HDP Milletvekili Gergerlioğlu’na ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onadı. Kararın ardından Gergerlioğlu’na destek mesajları Twitter’da uzun süre gündemin ilk sırasında yer aldı. Alman siyasetçi ve gazetecilerden de destek mesajları geldi

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu’na ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onadı.

Mahkeme kararının, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesince hukuka uygun bulunmasının ardından temyiz üzerine dosya Yargıtay’a geldi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Gergerlioğlu’na verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onadı.

Hakkında verilen hapis cezasını Yargıtay’ın onadığı HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na destek mesajları Twitter’da uzun süre gündemin ilk sırasında yer aldı. HDP Milletvekili ve yöneticilerinin yanı sıra birçok sanatçı, siyasetçi, hukukçu, akademisyen ve gazeteci de sosyal medya hesaplarından Gergerlioğlu’yla dayanışma mesajları paylaştı.

HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu’na her kesimden destek geldi. Her daim haklarını savunduğu KHK’liler ve HHDP’li milletvekillerinin yanı sıra sanatçı, siyasetçi, hukukçu, akademisyen birçok tanınmış isim sosyal medya hesaplarından #GergerlioğlununYanındayız, #GergerlioğlunaKefilim ve #GergerlioğluYalnızDeğildir etiketleriyle paylaşım yaptı.

Gergerlioğlu için yurtdışında da çok sayıda Twitter kullanıcısı destek mesajı paylaştı. Özellikle Almanya’da siyasetçi, akademisyen ve gazetecilerin paylaştığı destek mesajları dikkat çekti.

Sosyal medya hesaplarından Gergerlioğlu’na destek mesajı paylaşan o isimlerden bazıları şöyle:

Avrupa Parlamentosu eski Türkiye Raportörü Kati Piri: Türk Mahkemesi, ilkeli ve insan hakları konusunda açık sözlü olduğu için muhalefet milletvekilinin 2,5 yıl hapis cezasını onadı. Erdoğan’ın Türkiye’si yargıyı bir baskı aracı olarak kullanıyor.

Yorumlar