13 Haziran 2020

SES KOCAELİ

HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu partisinin il binasında bir basın açıklaması düzenleyerek yapacakları demokrasi yürüyüşü ile ilgili bilgiler verdi

Yürüyüşü mevcut iktidarın kendisi dışındaki kesime yaptığı adaletsizliklere, özgürlük kısıtlamalarına dikkat çekmek için yapacaklarını belirten Gergerlioğlu tüm meselelere adil, demokratik bir çözüm öneriyoruz, adalet, barış ve özgürlük istiyoruz, dedi.

Sadece HDP’nin yürüyüşü olmayacak

Bu yürüyüşü HDP (Halkların Demokratik Partisi) olarak organize etmelerine rağmen amaçlarının adaletsizliğe karşı çıkan, demokrasinin yanında olan her kesimden insanı bir araya getirmek olduğunu belirten Gergerlioğlu 31 Mart seçimlerinden 1 gün sonra AKP’nin HDP ye karşı sert ve demokratik olmayan bir tutum gösterdiğini, seçimle kazanılmış olan 65 belediyenin 6 tanesine ilk günden mazbata vermediğini geri kalan belediyelere de mazbatayı verdikten hemen sonra nasıl kayyum atayacağı çalışmalarına başlayıp başarabildiklerine kayyum atayarak HDP’yi etkisizleştirmeye çalıştığını söyledi.

15 Haziran’da Başlayacak

Edirne’den Ankara’ya, Hakkari’den Ankara’ya olmak üzere iki ayrı grup olarak yapılacak olan yürüyüşlerin startı 15 Haziranda verilecek. Şehirler arası yollarda araçla yolculuk yapılacağını belirten Gergerlioğlu şehir merkezlerinde yürüyüş yapılarak, çeşitli STK ları ziyaret edeceklerini ve bazı şehir merkezlerinde miting yapacakları söyledi. Edirne’den yola çıkan ekibin İstanbul Esenyurt, Kadıköy ve Taksim’de miting yaptıktan sonra 19 Haziran’da Kandıra Cezaevi’ni ziyaret edip orada bir açıklama yapacak daha sonra Ankara’ya doğru yola devam edecekler. Hakkari’den yolan çıkan ekip Hakkari, Van Diyarbakır, Adana’yı ziyaret ettikten sonra Ankara’ya geçecek ve diğer ekiple buluşup Ankara’da ortak bir miting düzenleyecekler.

Baskılar her geçen gün artıyor

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Şehabettin Işık 6 ay önce göreve başladığını ve başlar başlamaz yaşanan korona virüs pandemisi nedeni ile çok aktif çalışamadıklarını, HDP’li Belediyelere kayyum atanması olayından sonra düzenledikleri basın toplantısında korona virüsle ilgili tüm önlemleri almalarına rağmen kendilerine soruşturma açıldığını HDP olarak yapmak istedikleri tüm organizasyonlarda karşılarına çeşitli zorluklar çıkarıldığını, il binalarında yapacak oldukları bir basın toplantısında bile bina etrafının polislerle çevrildiğini, yetkililere bunun neden yapıldığı sorulduğunda sizleri korumak için cevabını aldıklarını söyledi. Işık önlerine çıkan tüm engellemelere rağmen bundan sonra Kocaeli’de daha etkili çalışacaklarını sözlerine ekledi. Düzenlenen basın toplantısı çıkışında HDP Kocaeli il binasının etrafında 6 polis memurunun nöbet tuttuğu dikkat çekti.


Yorumlar