23 Şubat 2021

EVRENSEL

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onamasına tepkiler sürüyor.

HDP Kocaeli İl binasında gerçekleştirilen açıklamada Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na verilen cezaya tepki gösterildi.

HDP İzmit İlçe Eş Başkanı Asiye Ebru Öcal, verilen kararın Gergerlioğlu’nu susturmak için alındığını ifade etti. Açıklamaya Emek Partisi de destek verdi.

Açıklamanın öncesinde konuşan HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Mehmet Selim Akboğa, Gergerlioğlu’nun mazlumların, ezilenlerin yanımda olmasından dolayı böyle bir şeyle karşılaştığını söyledi. İktidarın HDP’ye yüklenerek ayakta kaldığını söyleyen Akboğa, “Gergerlioğlu sadece Kocaeli’de değil, Türkiye’de bir soluk olmuştur. Bu soluğu kısmak için bugün ortaya konan durum budur. HDP’ye vurarak, demokratları ötekileştirerek ayakta durmaya çalışıyorlar. Suni gündemler yaratarak bir yere varılmaz. Bugün açlık varsa, sefalet varsa bugün emekçiler açlığa muhtaç ediliyorsa, intiharlar artmışsa bunun sebebi iktidarın savaş politikasıdır. İçerde kavga, dışarıda kavgayla bir yere varılmaz” dedi.

“ANAYASA MAHKEMESİ VE AİHM’E AYKIRI”

Akboğa’nın ardından basın açıklamasını okuyan İzmit İlçe Eş Başkanı Asiye Ebru Öcal, verilen kararla hukukun bir kez daha katledildiğini ve tamamen siyasi saiklerle alındığını söyledi. Kararın Anayasa Mahkemesi ve AİHM’in içtihatlarına aykırı olduğunu söyleyen Öcal, “Sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yapmış olan ve çözüm sürecine doğrudan katkısı bulunan Gergerlioğlu’nun, alenileşmiş bir haberin içeriğini paylaşmasının propaganda suçu olarak değerlendirilmesi gerek mahkumiyet kararını onayan Yargıtay’ın gerekçesi de Anayasa Mahkemesi ile Avrupa insan Hakları Mahkemesi’nin içtihatlarına aykırıdır. Gergerlioğlu, sadece bir haber linkini paylaştığı için cezalandırılmaktadır. Tüm haksızlığa uğrayanların mecliste ilk başvurduğu vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu olmuş olup o da herhangi bir ayrım gözetmeksizin insan hakkı savunuculuğu bağlamında tüm ezilenler haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanların her daim yanında oldu” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

“GERGERLİOĞLU YALNIZ DEĞİLDİR”

Gergerlioğlu’nun ayrım yapmadan her kesimin haklarını savunduğunu söyleyen Öcal, “Vekil seçildiği günden bu yana 24 Kanun Teklifi, 15 araştırma önergesi 125 meclis konuşması yapmış, Kocaeli sorunları ile ilgili olmak üzere 2903 soru önergesi vererek soru önergesi özelinde Kocaeli’nin en çok Türkiye’nin ise en çok soru önergesi veren 3. vekili olmuştur. AKP-MHP iktidarı, ayrım yapmadan her kesimden insanın haklarını sonuna kadar savunan milletvekilimizi, ona oy veren Kocaeli halkın, onun savunduğu tüm ezilenleri ve haksızlığa uğrayanları cezalandırmak istemektedir. İktidar, yaptığı insan hakları ihlallerinin duyurulmasını istememektedir. İktidar ne yaparsa yapsın, halkımızın iradesinin sonuna kadar arkasında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. İnsan haklarına ve demokrasiye düşman olan bu iktidara rağmen, barış ve adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Gergerlioğlu yalnız değildir” ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

Yorumlar