17 Ağustos 2020

Gebze Haber

HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu 17 Ağustos Depreminin yıldönümü nedeniyle HDP Kocaeli İl binasında bir basın toplantısı düzenledi.

HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu 17 Ağustos Depreminin yıldönümü nedeniyle HDP Kocaeli İl binasında bir basın toplantısı düzenledi ve ‘Uzmanların hazırladığı tespitler gözardı edilmemeli’ dedi.

Gergerlioğlu basın açıklamasında:

Marmara Depreminin 21. Yıl dönümündeyiz! Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum! On binlerce insanımızı kaybettiğimiz bugün yaşayanların hala hafızalarından silemedikleri bir facia yaşadık.

Hepimiz biliyoruz ki yerin altı sağlam değil önlemlerimizi almak zorundayız! Biz aktif fay hatlarının olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Depremin her yıldönümünde benzer açılamalar yapıyoruz ama bu durumun sorumlusu sorunları çözmeyen, çözüm önerilerine kulaklarını kapatan siyasi iktidar ve yerel yönetimler olduğunun bilinmesini gerekir.

Bilim insanları sürekli olarak yaklaşan büyük depreme karşı uyarmaktadırlar. Görünen o ki yakın zamanda büyük ve yıkıcı bir depremle karşılaşmak özellikle Marmara Bölgesi için sürpriz değildir.

Bugüne kadar yaşamış olduğumuz depremler, ülkemizin bir deprem ülkesi olduğunu ortaya koymaktadır. 100 yıl içerisinde oluşan depremlerde yaklaşık 110 bin insanımız yaşamını yitirmiş, 700 bin civarında yapı yerle bir olmuştur. Çok sayıda insanımız yaralanmış, sakat kalmış, milyarlarca dolar ekonomik kayıp ortaya çıkmıştır.”dedi.

Kaynak: “Uzmanların tespitleri gözardı edilmemelİ”

Yorumlar