24 Şubat 2021

BOLD MEDYA

İmha etmeye çalıştığı bombanın patlamasıyla yüzde 98 engelli hale gelen, ancak Cemaat soruşturmalarında cezaevine konan gazi Bilal Konakçı da çıplak aramanın mağduru oldu. Olayı kamuoyuna duyuran HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu “Hala vicdansızlık var” diyerek tepki gösterdi.

BOLD – AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in önce “yok” dediği, sonra ise “60 yıldır yapılan bir uygulama” diye kabul etmek zorunda kaldığı çıplak arama uygulaması, cezaevlerinde ve gözaltı merkezlerinde yapılmaya devam ediyor. Çıplak aramanın mağduru bu sefer yüzde 98 engelli gazi Bilal Konakçı oldu. Cezası Yargıtay tarafından onaylandığı için 18 Şubat Perşembe günü tutuklanıp İzmir Buca Kırıklar Cezaevine gönderilen gazi Bilal Konakçı, cezaevine girişinde çıplak olarak arandı.

Bomba imha uzmanı Bilal Konakçı, 5 Şubat 2009’da İzmir’de bir okulun önüne yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu gazi olmuştu. Patlamada gözlerini, sağ elini ve sol elinin işaret parmağını kaybeden Bilal Konakçı’ya yüzde 98 engelli raporu verildi.

Bilal Konakçı’ya Bank Asya’ya para yatırdığı ve Bylock kullandığı iddiasıyla verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası, yaklaşık iki ay önce Yargıtay tarafından onaylandı. 17 Şubat Çarşamba günü İzmir’deki evinde tekrar gözaltına alınan Bilal Konakçı, bir gün sonra tutuklanıp hapse gönderildi. Cezaevi giriş işlemleri sırasında ise çıplak aramaya maruz kaldı.

“O KADAR GÜNDEM EDİYORUZ, HALA VİCDANSIZLIK VAR”

Olayı kamuoyuna duyuran HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu Twitter hesabında, Konakçı’nın eşi Özlem Konakçı’nın “Eşim gözaltına alındığında çıplak aramaya maruz kaldı. Düşünün o durumdaki bir insana bile bu muameleyi yaptılar” sözlerini aktardı. Gergerlioğlu, “Bilal konakçı, gazi polis, yüzde 98 engelli, görmüyor. Bomba malulü, hâlâ içeride! O kadar gündem ediyoruz, fakat demek ki aynı oranda vicdansızlık var ki çıkmıyor!” ifadelerini kullandı.

Yorumlar