15 Şubat 2022

Haber Rize

Hdp Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Gözaltına alınması ve milletvekilligi düşürülme süreci degerlendirdi.

Kapatılma davası çürük bir iddianame

Halkın Demokratik Partisi bu toprakların kalıcı bir partisidir.  Aynı gelenekten gelen partilerde kapatıldı ama kapatılanlar hiçbir yere varamadılar. Biz partimize yönelik bu kapatma davası kobani kumpas davasının tamamen siyasi iktidarın manipülasyonları olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de bir takım meseleler vardır. En başta Kürt meselesi. Adil barışçıl insan haklarına uygun bir şekilde mecliste çözülmelidir. Artık bu meseleyi bir şekilde çözmek zorundayız. Türkiye’nin demokratikleşme sorunları var ve Türkiye’nin tüm sorunlarına müdahil olmaya çalışan bir partiyiz. Bize yönelik bu kapatma davasını son derece anlamsız siyaseti boğan, dar boğaza sokan bir dava olduğunu düşünüyoruz. Hdp partisinin b planı c planı da var zaten bir partiyi yeter ki halk kapatmasın.  Hdp’nin seçmeni dimdik ayaktadır.          

‘’Edirne’deki imarlıdaki hesap soracak sana! ‘’

“Evet, Sayın Erdoğan’ın amacı bu Hdp’yi ikiye bölmek! Hdp içinde bir ayrımcılık bir bölünme oluşturmaya yönelik faaliyetlere girişmiş durumda. Bir söz söyledi ‘Edirne’deki İmralı’daki hesap soracak sana’’  ne olup bittiğini anlamakta mümkün değil. Bunlar kabul edilecek şeyler değil. Bu tür yöntemlerle bir yere varılamaz. Böyle bir hedef olduğunu sadece biz değil tüm halk görüyor. Siz Türkiye’deki Kürt meselesini adil ve insan haklarına uygun bir şekilde çözün bundan başka bir çözüm olamaz”  

‘’Hayatım  boyunca insan hakları ile mücadele ettim.’’

Hakka ve hukuka önem veren bir insanım. Eksenli bir siyasetçi oldum. Bu ne demek? Hiçbir kimlik ayrımı yapmaksızın Türkiye’nin dört bir tarafından gelen dini, etnik hangi kesimden olursa olsun her insanın başvurunu ele alıp değerlendiren bir anlayış demektir. Her il benim hepsi benim vatandaşım insanım milletim. Bu anlayışla hareket ettik biz ve biz tüm hak ihlallerine ayrımsız şekilde yaklaştık ve ulusal açıdan böyle bir yerimiz oldu.  

‘’Gelecek seçimlerde yine adayım.’’

Ben yeni dönemde de milletvekili adayı olmayı istiyorum. Severek yaptığım bir iş. Hem insanların sağlıkla ilgili sorunlarını giderme şansım var hem de tüm farklı sorunlarını giderme şansım olduğu için siyaset diyorum.

Yorumlar