9 Ekim 2022

Demokrat Haber

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yüzde 98 engelli Yakup Ali Çetin‘in ailesine engelli yakını aylığı verilmediği söyledi. Gergerlioğlu, “Yalana ne gerek var!” diyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a, “Tüm evraklar bende, tweet atmadan önce bir araştırır insan, ayıp!” tepkisini gösterdi.

Bakan Yanık, “%98 engelli Yakup Ali Çetin’in ailesine engelli yakını aylığı verilmiyor! @tcailesosyal, @TCKonyaValiligi, @TC_Aksehir_Kym, @TC_icisleri, @adalet_bakanlik işbirliğiyle engelli Yakup daha da kötüleşiyor, ailesi çile çekiyor. 24 gündür cevap bekliyorum.” paylaşımını yapan Gergerlioğlu’na, “Yalana ne gerek var! Bakanlığımız gerek hane ziyaretleriyle, gerek başvuru, gerekse de ihbar yöntemiyle bize ulaşan vakaları incelemekte ve ihtiyacı olan kişiye hızla gerekli sosyal hizmet ve sosyal yardımı yapmaktadır.” yanıtını verdi.

Gergerlioğlu Bakan Yanık’ın açıklamasına, “Ne yalanı sn. Bakan, ne yalanı.! İnsan bir utanır şu tweeti atmaya! Yapman gereken engelli yakını aylığını vermen! İftirayı bırak, aylardır yapmadığını yap! Yapmazsanız sizi mahcup etmeye devam edeceğim. Tüm evraklar bende, tweet atmadan önce bir araştırır insan, ayıp!” sözleriyle tepki gösterdi. 

Yorumlar