24 Şubat 2022

Sur Ajans

HDP Milletvekilleri ve insan hakları aktivisti olan Hüda Kaya ile Ömer Faruk Gergerlioğlu, Rusya’nın Ukrayna’ya bağlı Donetsk ve Lugansk bölgelerine kara operasyonu başlatmasına barış vurgusu yaparak tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili ve insan hakları aktivisti Hüda Kaya, Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesine ilişkin, “Küresel sömürü düzeni, sınırlar ve sınıflar oldukça barış hep tedirgin olacak” dedi. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise “Bir insan hakları savunucusu olarak ben bu savaşın başlatılmasını kınıyorum” ifadesini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya bağlı Donetsk ve Lugansk bölgelerine kara operasyonu başlatması sonrası insan hakları aktivisti olan siyasetçilerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Bir tepki de uzun yıllar boyunca insan hakları alanında çalışmalar yürüten HDP Milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan geldi.

“Binlerce yıldır hâlâ barışı öğrenemedik!”

Kaya, kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, savaşa karşı ortak paydada buluşulması gerektiğine vurgu yaparak, “NATO da Rusya da durdurumalı. Savaşa karşı sesimizi tüm taraflara yükseltmeliyiz. Şunu unutmayalım ki küresel sömürü düzeni var oldukça, devletler ve iktidarlar, sınırlar ve sınıflar oldukça barış hep tedirgin olacak. Binlerce yıldır hâlâ barışı öğrenemedik! Öğretemedik!” ifadelerini kullandı.

“İnsan hakları savunucusu olarak bu savaşın başlatılmasını kınıyorum”

Mecliste düzenlediği basın toplantısında konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da uluslararası anlaşmaları hatırlatarak, şunları söyledi, “Bir insan hakları savunucusu olarak ben bu savaşın başlatılmasını kınıyorum. Bu apaçık bir işgaldir başka bir anlamı yoktur. Uluslararası anlaşmalar böyle bir duruma kesinlikle izin vermemektedir. Allah korusun, bir 3’üncü dünya savasının başlangıcı olabilir. Bu tür girişimler çok tehlikeli ve insanlık adına son derece olumsuz gelişmeler olarak görüyoruz.”

Yorumlar