28 Mayıs 2022

Evrensel

İzmir’de Hasta Mahpuslara ve Aysel Tuğluk’a Özgürlük Platformu, cezaevlerinde artan hak ihlallerine dikkat çekmek için Konak İskelesi önünde basın açıklama düzenledi.

İzmir’de Hasta Mahpuslara ve Aysel Tuğluk’a Özgürlük Platformu, hasta tutukluların tahliye edilmesi için başlattıkları imza kampanyası kapsamında ve cezaevlerinde artan hak ihlallerine dikkat çekmek için Konak İskelesi önünde basın açıklama düzenledi.

“Hasta mahpusların sesi, gözü, kulağıyız” yazılı pankartın açıldığı açıklamada, “Aysel Tuğluk onurumuzdur”, “Hasta tutsaklara özgürlük”, “Siyasi tutuklular onurumuzdur” sloganları atıldı. Açıklamaya HDP milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Murat Çepni de destek verdi.

Hasta Mahpuslara ve Aysel Tuğluk’a Özgürlük Platformu adına açıklamayı okuyan Besriye Tekgür, 9 Şubat kurulduklarını ve bu süre zarfında imza kampanyasını başlattıklarını söyledi. İzmir’in birçok ilçesinde hasta tutuklular için imza topladıklarını aktaran Tekgür, “Binlere ulaşan imzalarımız İzmir’in her yerine dağıldı. Aralarında onlarca aydın, sendikacı, sanatçının da bulunduğu imza kampanyamızı yaygınlaştırdık. Bugün gelinen aşamada imza kampanyamızı topladığımız binlerce imzayı Adalet Bakanlığı’na göndererek sonlandıracağız” dedi.

Hasta tutuklular serbest bırakılana ve hapishanede yaşanan hak ihlalleri son buluna kadar mücadele edeceklerini ifade eden Tekgür, “Gelin çok geç olmadan hep birlikte buna dur diyelim. Özgürlüğü içeride ve dışarıda büyüttüğümüz mücadele ile Aysel Tuğluk ve tüm hasta mahpusları özgürleştirelim! Biliyoruz, mutlaka biz kazanacağız” diye ekledi.

basın açıklaması

“DÖRT DUVAR ARASINDA TUTULAN KİŞİLERİN SAĞLIKLI KALMASI MÜMKÜN DEĞİL” 

Açıklamada söz alan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, son 6 ayda cezaevlerinde ihlal ve ihmallerden kaynaklı en az 30 tutuklu yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, “Hasta tutukluların intikam ve kin duygusuyla ölüme terk ediliyor. Her türlü kısıtlamanın olduğu dört duvar arasında tutulan kişilerin sağlıklı kalması mümkün değil. Bu topluluk o cezaevinde 4 duvar arsında ifade özgürlüğü kısıtlanmış insanların ifadesini üstlenir ve haykırır” diye konuştu.

“MÜCADELEMİZ YOLDAŞLARIMIZI ÖZGÜRLEŞTİRME MÜCADELEDİR”

Son olarak söz alan HDP Milletvekili Murat Çepni ise, cezaevlerinin işkence ve ölüm evlerine dönüştüğünü söyledi. “Cezaevlerinde tecavüzcüler, uyuşturucu baronları, kadın katilleri yok, doğa katilleri yok cezaevlerinde bu halkın, işçilerin, emekçilerin işi için, özgürlüğü için, demokrasi için mücadele edenler var. Bu iktidar bu yüzden devrimcileri düşmandır. Bizler burada cezaevlerinde yaşanan işkenceyi, cinayetleri protesto ederken aynı zamanda onların mücadelesini sürdürme sözü veriyoruz. Mücadelemiz yoldaşlarımızı özgürleştirme mücadeledir” dedi.

Açıklama sanatçı Barış Yıldırım’ın tutuklular için seslendirdiği şarkılarla son buldu.

Yorumlar