21 Ağustos 2023

Mardin Haber

Yeşil Sol Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu herkesin gözü önünde satıldığı iddia edilen uyuşturucu konusunda sorumluları göreve çağırarak, “Mardin Nusaybin’den bize başvurular var. Mardin Nusaybin’de uyuşturucu satışı almış başını gitmiş! Nusaybin halkı. Bunu da buradan Mardin Nusaybinliler adına duyuralım. Aslında yurdun dört bir tarafından polisin göz yumduğu uyuşturucu satışı devam ediyor. Bu böyle olmaz, bunun üstüne gideceğiz” dedi. 

Yeşiller Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Mardin’den kendisine giden şikayetleri gündeme getirdi. Mardin’de uyuşturucu satışının herkesin gözü önünde yapıldığını iddia edilen Gergerlioğlu, sorumluları göreve çağırarak, “Mardin Nusaybin’den bize başvurular var. Mardin Nusaybin’de uyuşturucu satışı almış başını gitmiş! Nusaybin halkı. Bunu da buradan Mardin Nusaybinliler adına duyuralım. Aslında yurdun dört bir tarafından polisin göz yumduğu uyuşturucu satışı devam ediyor. Bu böyle olmaz, bunun üstüne gideceğiz.” dedi. 

VATANDAŞ: BİZ GÖRÜYORUZ DA ONLAR GÖRMÜYOR MU?


Gergerlioğlu, kendisine Nusaybin’den ulaşan bir vatandaşın anlatımlarını “Biz halk olarak parklarda, sokaklarda her yerde uyuşturucunun satıldığını görüyoruz polis görmüyor mu” diye aktararak, “Çok önemli bir soru! ‘Biz görüyoruz da polis niye görmüyor o torbacıları? Biz gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutmak için uyuşturucu satıcılarını ihbar etmekten bile çekiniyoruz. Çünkü bu denli başıboş bir ortam var. Nusaybin’de uyuşturucu satışı ile ilgili adımların atılmasını ve engellenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Ömer Faruk Gergerlioğlu, sözlerinin devamında “Sedat Peker’in iddiaları ile suç işleri bakanının neler neler yaptığını çok iyi biliyoruz ve bu suç işleri bakanından sonra da diğer yetkililerin bu işlere göz yumması konusu ayrı büyük bir vahamet” ifadelerini kullandı. Gergerlioğlu konuyu sosyal medya hesabı üzerinden de İçişleri Bakanlığı ve Mardin Valiliği’ni etiketleyerek gündeme getirdi.

GERGERLİOĞLU KONUYU MECLİSE TAŞIDI

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya ilettiği soru önergesi ile konuyu meclis gündemine de taşıdı. Gergerlioğlu, şu soruların cevaplandırılmasını istedi: 

“1-    Yukarıda bahsi geçen iddialar doğru mudur?

2-    Eğer bu iddialar doğruysa konu ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?

3-     Mardin Nusaybin’de uyuşturucu ile mücadele için bakanlığınızın yapmış olduğu çalışmalar nelerdir?

4-    Uyuşturucu ile mücadele kapsamında gençleri bilgilendirmek amacıyla bakanlığınızın yapmış olduğu çalışmalar nelerdir?

5-    Yurttaşların uyuşturucu satıcılarını ihbar etmelerini teşvik etmek amacıyla bakanlığınızın yapmış olduğu çalışmalar var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?”

Yorumlar