17 Nisan 2022

Bianet

Ömer Faruk Gergerlioğlu, 15 Temmuz sonrası tutuklanana askeri öğrencilerin ailelerinin eylemine katıldı. Burada bir kişi Gergerlioğlu’yla konuştuğu sırada gözaltına alındı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından tutuklanan askeri öğrencilerin ailelerinin Ankara Sakarya Caddesi’ndeki eylemine destek verdi.

Aileler burada yaptıkları açıklamada, darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçtiğini hatırlatarak, öğrenciler üzerindeki sürecin ‘haksız’ ilerlediğini söyledi.

Aileler “Biz artık bu haksız sürecin bir an önce son bulmasını yetkililerden talep ediyoruz. Özellikle, emir verme yetkisi olmayan genç kursiyer ve askeri öğrenciler adına, acilen bir yasal düzenleme getirilmesini, çocuklarımızın bir an evvel özgürlüklerine kavuşturulmalarını ve yeniden topluma ve hayata kazandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Basın açıklamasından sonra aileler arasındaki bir kişi Ömer Faruk Gergerlioğlu’yla konuşmak için yanına geldi.

Ancak şahıs Gergerlioğlu’yla konuştuğu sırada polis müdahale etti. Gergelioğlu’nun, “Vatandaş benimle konuşuyor” sözüne rağmen polis, “Açıklama bitti” diyerek kişiyi gözaltına aldı.

Şahsın gözaltına alınışını Gergerlioğlu’nun danışmanı kayıttaydı. Kaydedilen görüntüyü de Gergerlioğlu “Vatandaşı zorbalıkla yanımızdan uzaklaştırabilirsiniz ama halkımızla kalbî bağlarımızı asla bitiremezsiniz!!! Suç duyurusunda bulunacağım” diyerek paylaştı.

Yorumlar