13 Temmuz 2022

Medya Haber

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kürt sorunu ve Türkiye’nin demokratikleşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gergerlioğlu: İktidar ne yaptığını bilmiyor! Ülkeyi kötü bir noktaya getirdi! Zamanında değerli yalnızlık dediler! İnsan hakları ihlalleri, kötü ekonomik politikayla Suudi Arabistan, İsrail, Mısır ile ilişkileri güçlendirmeye çalışıyorlar!

İktidarın yaptığı ihlaller ekonomik olarak büyük bir sıkıntı yaşamasına neden oluyor! Tüm güçleri ile felaket dolu tabloyu, insanları daha da fakirleştiren tabloyu gözden ırak tutmaya çalışıyorlar! Zengin daha zengin fakir daha fakir!

Daha da derinleşecek bir ekonomik kriz tablosu ile karşı karşıyayız! Sağdan soldan borç bulmaya, insanları kandırmaya çalışıyorlar! Son düzlüğe girmiş durumdayız! 1 yıl içinde önemli krizlere gebe gibi görünüyor!

İktidarını sürdürmeye çalışan otoriter bir lider! Avrupa’nın da birtakım çıkarlar karşısında müdahale etmiyor! Cezaevleri ağzına kadar dolu, adil olmayan yargılamalar had safhada! @FreeOsmanKavala ‘ya AİHM yaptırım uygulamaya karar verdi!

Bir köprünün başını tutmuşlar, istediklerinin yolunu kesiyorlar Deli Dumrul misali! Türkiye’nin yıllarca çabaladığı AB’ye giriş süreci heba olmuş durumda! Ekonomik krizi kendisinin çözebileceğini düşünüyor fakat biz seçime gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz

Devam etmesi mümkün olmayan ittifakı devam ettirmeye çalışıyorlar! Bir çare üretemeyen, yalpalayan ve dağılmış iktidar yapısı var! Memleketin malını, parasını yağmalayan talan eden bir iktidar var! Talanı devam ettirmek için bu ittifakı devam ettiriyorlar!

İktidar iflas etmiş tüccar durumunda! Batmış devlet hazinesini devam ettirmek amacıyla yeni ödenemeyecek borçlar peşinde koşturan, halkı kandırmaya çalışan iktidar ile karşı karşıyayız!

Bu kadar kötü bir iktidar döneminde muhalefetin etkin bir muhalefet yapamadığını görüyoruz! Bu iktidar eğer ki yeni bir 5 yıllık süreçte iktidarı devralırsa bu topraklar için çok kötü bir dönem bizi bekliyor maalesef!

Dışarı çıkıp insanlarla konuştuğunuz her anda manzarayı daha iyi görüyorsunuz ve alternatif üretme şansınız artıyor! Bu kadar kötü bir iktidar döneminde kararsız oy oranının bu kadar artması hepimizin özeleştiri yapması gereken unsurlardır!

İktidar Kürt kartını olumsuz bir şekilde kullanacak! Türk milliyetçiliği üzerinden hamaset yapmak insanları etkileyebiliyor! Partimiz @HDPgenelmerkezi ‘ne yönelik kapatma davası iktidar için başvurabileceği son çareler çünkü elinde somut bir şey yok!

İktidar halkı kandırmaya ve duyguları ile oynamaya çalışacak! Halk ile konuşarak bu sorunu çözebiliriz! Hakkın, adaletin teşkil edeceği politika ile bu tuzağı yenebiliriz! Halkı kucaklayacak ortak payda oluşturacak çalışmalara yönelmeliyiz!

İktidar çöküş döneminde! Geçtiğimiz günlerde Bakan @varank Trabzon’da konuşurken ekmek fiyatını halk iletti! Halk hazır, Trabzon’lu Bakan’ın Trabzon’da konuşmasına biri çıkıyor ve “Kral Çıplak” diyor!

Önemli insan hakları sorunlarının zorba iktidar yöntemiyle çözülemez! Kürt, Alevi meseleleri, OHAL döneminin ağır sorunları, tüm bunlar el ele tutuşarak yenilebilir! Herkes kendi hakkını sahiplenip başkasını görmezden gelirse çözüm alanında bir yer yok!

İnsanların derdine dokunduğunuz anda derman olmaya başlıyorsunuz! A’dan Z’ye toplumun her farklı kesimiyle, dini, etnik, siyasi, mezhebi her kesimi ile el ele tutuşabilmek lazım! Bu zor değil! Bu topraklarda kötülükler, vahşetler yaşandı ama hala umut var!

Bir cenaze ile karşı karşıyayız! Kürt, Türk, Hristiyan, Müslüman bir insan vefat ettiği an dünya ile ilişkileri bitmiştir! İnsan vefat edince insanlığa emanettir! İktidar tüm bunları görmezden geliyor! Hiçbir insani tavra yönelmek istemiyor!

Yorumlar