21 Ağustos 2023

T24

YSP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gebze Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneğinin standını ziyaret etti. Ziyareti sırasında bir üyenin sözleri dikkat çekti. Üye, Gergerlioğlu’na olan sözlerinde ”Yolun sonu mezarlık. Ülkenin kaynakları adilce dağıtılsın” dedi.

YSP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gebze Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneğinin standını ziyaret etti. Gebze meydandaki stantta dernek üyelerini ve ilçe sakinlerini dinleyen Gergerlioğlu ile bir üyenin konuşması dikkat çekti.

20 yıllık emekli olduğunu ifade eden üye şu sözleri dile getirdi:

Vizler devletimizden yardım bekliyoruz. İnsanca geçinebilecek bir ücret talep ediyoruz başka bir şey değil. Bizim yakmaya yıkmaya hiç niyetimiz yok. Vatanını seven bir insan zarar verebilir mi? Bu benim ülkem. Algılarla kafa karıştırıyorlar insanları kötü gösteriyorlar. Bizim art niyetli bir düşüncemiz yok. Biz sadece evimize götürecek bir ekmeği düşünüyoruz. Tencerede taş mı pişirelim kardeşim? Çay içmeye gidemiyorum, 7 lira çay parası. Pazara gidemiyorum pazardan boş dönüyorum. Benim ülkemin kaynağı var ama adilce dağıtılmadığından biz eve elimiz boş dönüyoruz. Ben şu an 500 doların altında maaş alıyorum. Yolun sonu mezarlık. Ülkenin kaynakları adilce dağıtılsın. Biz bundan yanayız. Emekli perişan durumda.”

YSP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu sözlerin ardından ”Yetkililer, iktidar sahipleri bunu duysun. Emekli, ‘tencerede taş mı pişirelim?’ diyor.” dedi. Ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Gergerlioğlu, sosyal medya hesabında şu notu düştü:

Biz evimize götüreceğimiz ekmeği düşünüyoruz tencerede taş mı pişirelim? Pazardan boş dönüyorum. Benim ülkemin kaynağı var ama adil dağıtılmadığından bize ulaşmıyor. Ben 500 $ altında maaş alıyorum. Karnımı mı doyuracağım tatile mi gideceğim? Yolun sonu mezarlık.”

Yorumlar