17 Nisan 2022

Ocak Medya

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergeroğlu, “Askeri Öğrenci ve Kursiyer Teğmen Aileleri”yle birlikte basın açıklaması yaptı. Askeri öğrenci ve kursiyerlere özgürlük isteyen aileler, 6 yıldır adalet beklediklerini söyledi.

Bu büyük zulmü kınadıklarını dile getiren Gergeroğlu, askeri öğrencilerin sadece verilen emre uyduğunu asla darbe niyetleri olmadığını vurguladı. Mahkemelerde bunların ortaya çıktığını anlatan Gergeroğlu, çocukların hayatlarının karartıldığını söyledi. Gergeroğlu konuşurken basın açıklamasına polis müdahale etti. Müdahaleye tepki gösteren Gergeroğlu, polisler hakkında suç duyurusunda bulanacağını açıkladı.

Gergeroğlu, “Vatandaşı ittirip kaktıramazsınız. Ben bu acılı insanların vekiliyim. Bu insanlar çok dertli insanlar. Seslerini sonuna kadar duyuracaklar. Biz de sonuna kadar yanlarında olacağız. Ortada büyük bir zulüm var. Yazıklar olsun. Bu muameleyi görüyorsunuz. Polisin yapacağı muamele bu mu? Vatandaş buraya gelmiş hakkını söylemeye çalışıyor ve engelleniyor. Ben milletin kısılan sesinin sesi olmaya devam edeceğim.” diye konuştu.

Yorumlar