26 Temmuz 2022

Ocak Medya – Emrullah Bayrak

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. “Türkiye’de savcı kalmadığını söylüyorduk. Savcı kalmadığını geçin savcılar mafya ile işbirliği içindeymiş, bunu görüyoruz.” diyen Gergerlioğlu, şunları söyledi:

“Konya’da bir operasyon, uyuşturucu sevkiyatı yapılıyor. Sevkiyatı yapanların polis olduğu ortaya çıkıyor. Polislerin Whatsapp konuşması, Adana Terör Savcısı Osman Yarbaş’a ulaşıyor. Savcı, polis işbirliği yapmış uyuşturucu kaçırıyor ve suçüstü yapılmış. Şu rezalete bakın biz basın toplantılarımızda yoğun bir şekilde hukuk devleti istediğimizi fakat ülkede polis devleti olduğunu söylüyoruz.

Onu geçin memleket mafya devletine dönmüş. Görünen bu! Bakanı 10 bin Dolar alan siyasetçi kimdir deyip uyuşturucu ticaretinde olduğunu gösteren bulgular olduğu halde istifa etmiyor, bir başka bakan bakanlığını kötüye kullanıp kendi kurduğu şirketi ile mal alışverişi yapıp kar elde ediyor, bir başka tarafta savcılar, Fetö borsalarına bulaşmış, polisle uyuşturucu kuryeliği işi yapıyor, böyle bir memleket nasıl olabilir?

Gelinen nokta burası. Biz hukuk, anayasa dedikçe yüksekleri, zirveyi gündeme getirip talep ettikçe maalesef birileri dibe vuruyor. Bakın hal bu! Osman Yarbaş 20 kişilik bir çeteyi savcının yönettiği belirlenmiş. Kim belirliyor? Polis! 9 kişiden 3 milyon TL aldığı tespit edilmiş. Bunlar sadece münferit hadiseler değil! Iceberg’in görünmeyen yüzünde daha neler var! Bunun ortaya çıkması lazım! Bu nasıl bir rezalettir? Nasıl bir skandaldır? Nasıl bir ağdır? Zaman zaman duyuyorduk Fetö borsası adı altında birtakım polislerin suçüstü yapılarak tutuklandığını biliyoruz, son zamanlarda buna benzer olayların olduğunu gördük, duyduk mesele savcıya uzandı. Başka hangi illerde, hangi organizasyonlar başka hangi çeteler oluşturulmuş, mafya çeteleri oluşturulmuş polis ve savcılar arasında bu tür ilişkiler var. Bize bu konuyu açıklasınlar!

Tam da bugünlerde biz Adana’da Furkan Grubu’na yönelik polis şiddetini yöneten güvenlik müdürü hakkında işlem yapılmasına gerek olmadığına dair bir kararı görüyoruz. Yani tüm kamuoyunun tepki gösterdiği, her kesimden tüm kamuoyunun tepki gösterdiği korkunç şiddeti sergileyen polislerin başındaki güvenlik amiri hakkında tek bir işlem yapılmıyor ama öbür tarafta aynı polislere talimat veren terör savcısı Osman Yarbaş’ın uyuşturucu ticareti yapan bir mafyanın başında olduğu ortaya çıkıyor.

Neden birilerinin soruşturmadan kurtulduğu neden birilerinin yükseldiği apaçık ortaya çıkıyor. Böylesine korkunç, lanet bir sistemde maalesef bulunuyoruz. Bunu da burada anmak gerekiyor. Güvenlik Şube Müdürü Ali Abdullah Baytok hakkında Valilik tarafından soruşturma açılmasına izin verilmemiş. Bütün kamuoyu bu şiddet görüntülerini izledi, herkes tepki gösterdi Adana Valisi Allah aşkına tüm bu kamuoyu bu konuyu unuttuktan sonra mı bu kararı veriyorsun? O günler niye bu kararı vermedin? Daha büyük tepki alacağını biliyordun değil mi Adana Valisi? Korkunç bir şiddet uygulanıyor ve işlem yapılmasına gerek yok. Kamera görüntüleri var. Tüm bunlar yarın Anayasa Mahkemesi’ne gider ve hak ihlali alır umarım ki o günlerde de o verilen tazminatlar sizin cebinizden ödenir, siz cezalandırılırsınız çünkü bu hukuksuzluklara göz yumuyorsunuz! Savcısının uyuşturucu baronu çıktığı, polisinin kurye çıktığı bir sistemde biz kime güveneceğiz? Bunu gelip bize açıklayın? Bırakın eleştirilerimizdeki polis devleti ifadesini mafya devletine mi döndük birileri net bir şekilde açıklasın bize!

Meclis Başkanlığı’na Meclis darbeyi araştırma raporunun ortaya çıkarılması çağrısını yapıyorum. İşte böyle büyük bir belirsizlik var. Kim nasıl doğru bir ceza almış belli değil birisi müebbet ceza alırken öbürü beraat edebiliyor. Bu kişiler hep aynı sahadaydı hangi kriterlere göre bunlar alındı? Bu darbenin iç yüzü nedir diye sorduk yıllarca Meclis Araştırma heyeti çalıştı bir rapor ortaya çıkardı ve Meclis Başkanlığı’na teslim etti.

Reşat Petek bu komisyonun başkanıydı, biz Meclis Başkanlığı’na teslim ettik o açıklasaydı diyor Meclis Başkanı İsmail Kahraman bu raporu açıklamamış o zaman şimdi bu iş Meclis Başkanı Sayın Mustafa Şentop’a düşüyor. Açıkla kardeşim bu raporu yani neden duruyorsunuz ya Allah aşkına açıklayın. İşin ucunun size varacağını mı düşünüyorsunuz? Koca bir rapor hazırlanmış rapor açıklanmıyor. Böyle şey mi olur? Böyle meclis mi olur böyle Meclis Başkanlığı mı olur Sayın Şentop ne yapıyorsun orada?

Haksız hukuksuz bir şekilde kararları onaylamak, kararları okutmak çok kolay da bir raporun kamuoyuna açıklanması çok mu zor? Rapor elinizde duruyor meclis başkanlığındaymış en son adresi öğrendik biz de diyorduk ki mahzenlerde bir yerlerde kayboldu diye düşünüyorduk. İnanın ki tüm kamuoyu böyle biliyordu mahsenlerde bir yerde kayboldu bu rapor diye biliyordu. Hayır raporun adresini bulduk rapor heyet başkanı Reşat Petek diyor ki: Meclis Başkanlığı’na verdik. Meclis Başkanı açıklasana şu darbe raporunu. Şu siyasi ayaklar nerelere uzanıyormuş bir öğrenelim onu mu örtmeye çalışıyorsunuz? Ne iştir! Memlekette darbe olmuş lanet bir darbe hakkında bir sürü şey söyleniyor Meclis bu konuda bir araştırma yapmış darbe raporu açıklanmıyor! Her türlü ayrıntı ve lüzumsuz işi yapmayı biliyor Meclis Başkanı fakat bu ülkenin en önemli meselesi hakkındaki bir raporu nedense açıklamıyorlar. Buyurun yine davet ediyorum açıklayın!”

Yorumlar