11 Haziran 2022

Tozkoparanlılar:”AVM, rezidans yapılmak isteniyor! Bu insanlardan para isteniyor! Neden para isteniyor? Zaten yeterince kar marjı yüksek! 1999’daki yapılan bina da riskli! Burası yıkılacaksa İstanbul’daki binaların %100’ü yıklıması gerekiyor!

Tozkoparanlılar:”Binalarda bir sorun yok! Binalar bakımsız olabilir ama dökülmüyor! Binalara 10 yıldan beri “Bir şey yapmayın, yıkılacak.” dediler! Eskiden ucuz maliyetle bakım yapılabilirdi bu binalara ama yaptırılmadı! Tozkoparan’da bilinçli kesim var!

Tozkoparanlılar:” Buraya @CanAtalay1 ve @MucellaYapici da geldi! Biz burada sempozyumlar düzenledik! İnsanlara “Evden çıkacaksınız.” deniliyor! Hasta olan insanlar var bu evlerde! “Ben başka yere gidersem ölürüm.” diyenler var!

Tozkoparanlılar:”Mahkemelerde davalarımız devam etmekte! Burada her siyasi partiden insan var! Bizi yarı açık cezaevi yerlere sıkıştırmak istiyorlar! Ne ağaç ne apartman arası bırakacaklar! Karşımızda muhatap bulamıyoruz! Belediye de bizi muhatap görmüyor!

Tozkoparanlılar:”Mahkemelerden hakim geldi, sorduk ellerinde proje var mı diye. “Projelerde alan yıkılır sonra proje yapılır.” denildi! Ben bütün haklarımı teslim ettim. Bize sadece “Devlete güvenin.” diyorlar! Ben 1500 TL’ye bugün hiçbir yerde ev bulamam!

@Mhalukcavusoglu :”Ben 1500 TL’ye çadır bulamam. Okmeydanı’nda olan arkadaşlarımızla konuştuk, orası da kentsel dönüşüme açık. Belediye başkanı:”Evinize ev, dükkanınıza dükkan.” demişler! 100 m2 dükkana 16 m2 dükkan veriliyor!

@Mhalukcavusoglu :”Bu projeyi uygulamaya çalışıyorlar! Tozkoparan risk sıralamasında 9. sırada, en sağlam yerlerden birisi burası! Biz mücadele ettik, tapu tahsisi kazandık! Burayı yok sayıyor! Buradaki vatandaşlar mücadele etti!

Tozkoparanlılar:””Tozkoparan Mahallesi İstanbul’da en son yıkılması gereken mahallelerden biridir.” diyen belediyedeki üst düzey yöneticilerden birisi! İskanlı,kontrollü kaçak olmayan Tozkoparan İstanbul genelinde 2 kat ruhsat alınıp 5 kat inşaat yapılmadı

Tozkoparanlılar:”Buranın 3/4’ü emekli! 180 Bin TL fiyat biçildi, ben o ücreti nasıl ödeyeyim! 3300 TL emekli maaşı alıyoruz, 370 TL hastaneye kesiliyor! Şu an 290 Bin TL’ye yükseldiğini söylüyorlar! Emekli olarak bana yaşama hakkı vermiyorlar!

Tozkoparanlılar:” Biz bu ücretleri nasıl ödeyeceğiz? @csbgovtr %80 nasıl onun elinde? Yalan söylüyor! @murat_kurum Aileniz ücretleri ödesin deniliyor, ben emekliyim, 2 çocuğum evli nasıl ödeyeceğiz bu parayı?

Tozkoparanlılar:” @Gungorenbld bizimle konuşmuyor! Onlara anlattık bizi dinlemiyor! Cevap alamıyoruz! Başkan seçilmeden önce bana söz verdi, panele katılmadı! Halk sizin karşınızda deseydim gelecekti! @Bunyamindemirdr

Yorumlar