4 Ekim 2022

Bold Medya

Sosyal medya platformu TikTok Türkiye, milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun dışı edilmek istenen Somalili Mohammed İsa Abdullahi ile ilgili açıklama yaparken çekilen videosunu sansürledi.

BOLD – Daha çok gençlerin kullandığı sosyal medya platformu TikTok Türkiye, HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sınır dışı edilmek istenen Somalili Mohammed İsa Abdullahi ile ilgili açıklama yaparken çekilen videosunu sildi.

İktidarın yanı sıra bir sosyal medya platformu tarafından sansüre uğrayan Gergerlioğlu tepkisini “İktidar eliyle benim ve sivil toplumun ifade özgürlüğümüzün ve siyaset yapma hakkımın engellendiğini gösteren bu videoyu engelleyip silmişsin. Zorba iktidardan ne farkın kaldı? Sansür yasası çıkmadan sen uygulamışsın!” ifadeleriyle dile getirdi.

Ankara Kızılay’da Somalililer tarafından işletilen ve daha önce polis baskısı nedeniyle tabelasını defalarca değiştiren SAAB Cafe’nin işletme sahibi Somalili Mohamed İsse Abdullahi, sınır dışı edilmek üzere 20 Eylül’de gözaltında alındı.

Akyurt Geri Gönderme Merkezi’nde (GGM) tutulan Abdullahi için geçen hafta Ankara İl Göç İdaresi önünde yapılmak istenen basın açıklaması polisler tarafından engellendi. Bunun üzerine açıklama yapmak isteyenler Kuğulu Park’a geçti. Polisler, bu kez de Kuğulu Park’ta haber takibi yapmak isteyen gazetecileri engellemek istedi. Açıklamayı yapan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu dinlemek isteyen vatandaşlar ise yanından uzaklaştırıldı.

Durumu TBMM’de gündeme getiren Gergerlioğlu, “Ya kime ne zararı var Allah aşkına? Bir şey yok! 5 dakika açıklama yapılıp herkes dağılacaktı ne var bunda? Ben oraya gittim açıklama yapmak isteyenlere destek vermek için ve açıklama yaptırılmadı. Ben bir milletvekili olarak ben yapmak zorunda kaldım, itiş kakış arasında ve beni çeken danışmanım engellendi, gazeteciler engellendi, vatandaşlar beni dinlerken alıp götürüldü, siyaset yapma hakkım gasp edildi. Tüm yasalara harfiyen uyan bir lokanta sahibi kendisi fakat uyduruk gerekçelerle geri gönderme merkezinden Somali’ye hayati tehlikesinin olduğu bir yere gönderilmek isteniyor, kabul edilecek bir durum değil! Şu anda geri gönderme merkezinde ve her an yurtdışına gönderilebilir.” demişti.

Yorumlar