18 Ağustos 2023

Sağlık Personeli Haber

Yeşil Sol Parti (YSP) Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yönelttiği soru önergesine verilen cevapta dikkat çekici hataların olduğunu açıkladı. İlgili cevapta Sağlık Bakanı’nın adı yerine Milli Eğitim Bakanı’nın adının kullanılması ve Bingöl’e dair yanıtların Kocaeli’ye ait bilgilerle sunulması gibi eksiklikler ortaya çıktı.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, Milletvekili Hülakü, Bingöl ilinde yaşanan uzman doktor eksikliği konusundaki endişelerini dile getiren bir soru önergesi hazırladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için hazırlanan önergede, Merkezi Hekim Doktor Randevu Sistemi üzerinden randevu alınamadığı ve ilde yeterli sağlık ekibi ve ekipmanının bulunamadığı vurgulandı.

Ancak, cevap metninde dikkat çeken hatalar mevcuttu. Sağlık Bakanı yerine Milli Eğitim Bakanı’nın adının kullanılması ve Kocaeli ile ilgili bilgilerin yanlışlıkla Bingöl’e ait yanıtlarla değiştirilmesi gibi eksiklikler öne çıktı.

Önerge içerisinde yer alan, “Son bir yılda Bingöl’de istediği tarihlerde randevu alamayan hasta sayısı kaçtır?” ve “Son bir yılda Bingöl’e atanan uzman doktor sayısı kaçtır?” gibi sorular, Bingöl ilinde yaşanan uzman doktor eksikliği meselesine ışık tutmaya yönelikti.

Hülakü ile Gergerlioğlu’nu karıştırdı

Bakan Koca önergeyi yanıtladı ancak Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü ile Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu karıştırdı ve yanıtlarını Kocaeli’nin doktor sorununa yönelik verdi.

Koca’nın Bingöl önergesine cevabında “Kocaeli ilimizde MHRS hekim çalışma cetvelleri hastane, hekim, vatandaş gereksinimlerine göre aynı gün ila 15 gün tarihleri aralığında randevu alınabilecek şekilde planlanmakta ve bu planlama doğrultusunda sağlık hizmeti sunulmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Önergeye ilişkin karışıklıklar bununla bitmedi. Önergeyi Sağlık Bakanı Koca yanıtladı ancak Meclis sisteminde “Önergeyi Cevaplayan Bakan” olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in adı yer aldı.

Kocaeli ve Bingöl’ün uzman doktor sıkıntısına ‘kopyala-yapıştır’ cevap

Öte yandan Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da Kocaeli’ndeki uzman doktor ihtiyacı ve randevu sıkıntısına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Bakan Koca’nın bu önergeye Bingöl’deki sorunlara ilişkin önergeye verdiği cevabın birebir aynısını verdiği görüldü. 

‘Bu tablo ciddiyetsizliktir’

Yaşanan tabloyu “ciddiyetsizlik” olarak tanımlayan Bingöl Milletvekili Hülakü, “Meclis’in ‘tek adam rejimi’ dediğimiz ucube partili cumhurbaşkanı sisteminin gölgesinde hiçbir öneminin kalmadığını bu önergelere verilen cevaplardaki özensizlikte görmekteyiz. Meclis, bakanların, partili bürokratik yapının hiçbir şekilde ciddiye almadığı, pasif bir kurum haline gelmiştir” dedi.

Yorumlar