31.08.2021

Kronos

Edirne Müzesi’nde Sanat Tarihi Uzmanı olarak çalışırken KHK ile ihraç edilen İbrahim Türkmenoğlu ağaç kabuklarını ve parçalarını sanata dönüştürüyor. Birebir ölçülerde at enstalasyonu yapan Türkmenoğlu, eserlerinin satışından elde edilecek geliri kendisi gibi KHK’lı ailelerin çocuklarına burs olarak verecek.

Edirne Müzesi’nde Sanat Tarihi Uzmanı olarak çalışırken KHK ile ihraç olan bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen İbrahim Türkmenoğlu, Osmaniye’de babasından kalan atölyede ağaç kabuklarını ve parçalarını sanat eserine dönüştürüyor. Türkmenoğlu, birebir ölçülerde ürettiği at enstalasyonlarından elde edilecek geliri kendisi gibi KHK’lı olan ailelerin çocuklarına burs olarak verecek. Haberi ise KHK’lı bir milletvekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu duyurdu.
Edirne Müzesi’nde arkeoloji ve sanat tarihi uzmanı olarak çalışırken ihraç edilen Türkmenoğlu kısa süre sonra tutuklanmış ve 10 ay cezaevinde kalmış. Cezaevinden çıktıktan sonra Osmaniye’ye yerleşen Türkmenoğlu marangozluk, tesisatçılık ve tamircilik yaparak geçimini sağlıyor.

Ağaç işlemeciliğinde kabiliyet sahibi olan Türkmenoğlu Amanos dağlarından temin ettiği çınar, meşe, gürgen gibi kurumuş ağaç parçalarından gerçek ölçülerine uygun at enstalasyonu yapıyor. Türkmenoğlu ayrıca, zeytin, dut, ceviz gibi ağaçlardan epoksi kullanarak sanat eseri değerinde masa ve ev eşyaları da üretiyor.

GERGERLİOĞLU DUYURDU: GELİRİ KHK’LI AİLELERİN ÇOCUKLARINA

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İbrahim Türkmenoğlu’nun ürettiği sanat eserleriyle ilgili sosyal medya hesabından, “KHK’lı sanat tarihçi İbrahim Türkmenoğlu tarafından yapılan bire bir ölçülerde at enstalasyonu. Çınar, meşe, gürgen gibi ağaçlardan yapıldı. Satışa çıkarılan at ahşap at enstalasyonunun gelirinin tamamı KHK’lı ailelerin çocuklarına burs olarak verilecektir +90 553 774 03 10” paylaşımında bulundu.

MEMURİYETE GERİ ALINSA BİLE DÖNMEYECEK

Sanat tarihçisi İbrahim Türkmenoğlu, hikayesini geçtiğimiz Ocak ayında KHK TV’den A. Erkan Yiğitsözlü’ye anlatmıştı. Bir gün KHK’lıların işlerine döneceklerine inandığını kaydeden Türkmenoğlu, “Bir gün bize işinize dön dediklerinde bir çok arkadaşımız memuriyete dönebilirler mi? Bazı duvarlar var bu duvarlar yıkıldı, adınız resmi gazetede yayınlandı, toplum önünde afişe edildi. Ben kendi adıma memuriyetten maişetimi sağlamayı düşünmüyorum böyle kıt kanaat imkanlarla geçinmek şuan için daha cazip geliyor. Elbette geri dönenler olacak, hukuk işleyecek ama bunun ne zaman olacağına dair hiç bir öngörüm yok” şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar