16 Ocak 2023

Kampana News

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ilk mitingiydi Kartal’da 15 bin kişilik alan doldu ve dışarıda da izleyiciler vardı! Emek ve Özgürlük İttifakı 3. önemli ittifak olarak belirdi! Seçim yaklaşıyor, havalar soğuk olmasına rağmen başarılı bir miting oldu!

Parti yetkililerimizin beyan ettiği gibi aday açıklanacak! Millet İttifakı biraz geç kaldı, hem kendisine hem Erdoğan karşıtlarına zarar! @HDPgenelmerkezi olarak adayımızı açıklayacağımızı söyledik! Sn. Eş Genel Başkanımız @PervinBuldan bunu açıkladı!

Bugün Partimiz @HDPgenelmerkezi ‘nde MYK toplantımız var ardından Emek ve Özgürlük İttifakı’na taşınacak son haliyle kamuoyuna deklare edilecek!

Yusuf Kerim Sayın’da insanlık imtihanı yaşanıyor bakalım kimler kazanacak? Önemli bir medya grubu görmezden geliyor! 6 yaşındaki çocuğun annesiz kalmasıysa mevzu bahis olan siyaset denilen bir şey olabilir mi? Din, mezhep, ideoloji ayrılığı olabilir mi?

Yusuf Kerim Sayın belki 3-4 ay içinde aramızda olmayacak çünkü çok hızlı ilerleyen vahim bir kanser hastalığına sahip ve en hızlı ilerleyen formu Yusuf Kerim’de var! Ben bir hekim olarak inceledim, mikroskop altında ilerleyen bir kanser türü bu!

Yusuf Kerim’in durumu ağırlaşıyor, 22 kgdan 14’lere düştü ! Yaygın kemik metastazları var! O yasalar yerin dibine girsin! Bir annenin çocuğunun başına gelemeyen bir yasa olabilir mi? Bu yasayı özellikle @Akparti@MHP_Bilgi Cumhur Zulüm İttifakı çıkardı!

Legal bir bankaya para yatırmışsın, legal bir yurtta müdürlük yapmışsın sonra da terör örgütüne üye olmuşsun! Bu bir örnek değil yüz binlerce örnek var buna benzer! Bu en son örneği! Bu yasadan dolayı Yusuf Kerim Sayın’ın annesi infaz erteleme alamadı!

Bir anne için tarifi mümkün olmayan acı yaşandı, baba bana başvurdu, anne cezaevinden mektup yazdı! Anne, baba çaresiz durumda, büyük dramlar yaşanıyor! Elimizden geldiği kadar gündem ettik halen Yusuf Kerim’in başına annesi gelmedi!Yasa değişikliği lazım!

Adil olmayan yargılamalarla gariban anneler cezaevine atılmış durumda, onların yakınları cezalandırılıyor! Yusuf Kerim’in ne suçu var! Anneye terörist damgası vurmuşsun, bu çocuğun annesi adli suçlardan mahkum olsaydı infaz ertelemeden yararlanabilecekti!

@adalet_bakanlik Yusuf Kerim olayına duyarlılık göstermiyor! Neredeyse 1 ay olmuş Zulümat Bakanı @bybekirbozdag ‘ın umurunda değil! Kendisi de kanser hastası ama iktidar ve kamuoyunun bir kısmının umurunda değil! Roma döneminde böyle zalimlik görülmedi!

Alzheimer hastası Vural Avar 85 yaşında cezaevinde tuvalette düşerek öldü! @tcbestepe ve @adalet_bakanlik gecikmişti! @bybekirbozdag ne diyeceğini bilemedi hemen bir yayına çıkarak “günah çıkarmaya” çalıştı başaramadılar çünkü hatalıydılar!

@adalet_bakanlik aceleyle bir genelge yayınladı ama bu genelge yayınlanırken 6 yaşındaki Yusuf Kerim hasta olmasına rağmen dahil edilmedi, edilebilirdi! Bu büyük bir zalimliktir! İnsanın en değerli varlığı çocuğudur birileri için değersiz görülüyor!

Bir genelge ile Yusuf Kerim’in annesini çıkarabilirlerdi, bir yasa teklifi ile bu ayrımcılığı ortadan kaldırabilirlerdi! Ocak başında yasa teklifi gelseydi anne de çıkıp çocuğunun başında olurdu! Hassasiyet gösterilmedi! @adalet_bakanlik@bybekirbozdag

Annesine hasret şekilde hayata veda edecek gibi görünüyor,hastalık hızlı ilerliyor @adalet_bakanlik ‘ın umurunda değil! Hastanede her çocuğun başında anne var Yusuf Kerim’in başında annesi yok! Doktor:”Annesi olsaydı kemoterapi fayda sağlayabilirdi.” dedi!

Hasta mahpuslar ile ilgili TBMM’de @adalet_bakanlik@bybekirbozdag ‘ın yüzüne konuşma yaptım! Milletin sorunlarını halletmeyeceksen sen niye bakansın?

Anne baba tutuklulukları yıllarca gündem ettim! 2 yıl önce yasa getirdiler, annenin mahpusluğunu erteleyeceklerdi, çok sevinmiştim fakat yasa Meclis’e geldikten sonra o yasa maddesi iptal edildi! “Muhaliflerin işine yarar, yasayı iptal edelim.” denildi!

Anne baba tutuklulukların çocukları dede, nine, teyze, dayı yanlarında büyük sıkıntılar yaşıyorlar! Mahpusların hasta yakınları konusunda adli mahpuslar infaz erteleme alabilirken siyasi mahpus anne ve babalar infaz erteleme alamıyor! Biz bunu söyledik!

Anne baba tutukluklar ile ilgili son yargı paketine bir madde halen ilave edilmedi! @adalet_bakanlik@bybekirbozdag

Ben de cezaevinde kaldım, milletvekilliğinin bir kısmını cezaevinde tamamladım! Zorbaca hadiseyle cezaevindeydim! Cezaevindeyken dışarı ile temas önemlidir, mektuplar, görüşmeler hele de siyasi bir kişiyseniz çok önemlidir! Ben de bazı metinler gönderdim!

“Deli Dumrul” gibi köprünün başına geçmişler “Geçirmem” deyip duruyorlar! Sn. @hdpdemirtas ‘ın durumu bu! Zaten zorbalık yapmışsın, cezaevinde tutuyorsun sonra da tweet atma özgürlüğünü engelleyeceksin olacak iş değil! Ne yapacaklarını bilemez haldeler!

Sadat olayı çıkmadan önce de; iktidar seçimleri kazanmak için gemileri yakmış durumda! Seçim ekonomisi, toplumun birtakım hassasiyetlerini kaşımaya çalışıyor ve sonucunda seçimi kazanmaya çalışıyor! Tüm bunlara rağmen kazanamazsa başka olaylar olabilir!

Ömer Faruk Gergerlioğlu@gergerliogluofParamiliter gruplar, dağıtılmış silahlar var, çok önemli tedirginler var! Sadat hakkında önemli spekülasyonlar dolaşıyor! Birtakım paramiliter grupları harekete geçirecek rolü olduğu ortada! Bu yapıyı eleştiriyoruz Sn. @kilicdarogluk da çok eleştiriyor!

Çok vahim iddialar ile eleştirdiğiniz kurum ile ilgili bir reklam çıkıyor ve size bir mesaj veriliyor! “Sen konuşuyorsun ama biz buradayız.” mesajı veriliyor Sadat tarafından @kilicdarogluk ‘ya! @rtukkurumsal ‘ın da çalışma içine girmesi lazım!

Yorumlar