6 Haziran 2022

Kronos

İşkenceci polis memuru Abdulkadir Türkyılmaz ile ilgili yapılan suç duyuruları savcılık tarafından değerlendirmeye alındı. Aynı zamanda Gergerlioğlu’nu gözaltına alan ekipten olan Türkyılmaz’la ilgili haberi Gergerlioğlu duyurdu.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, adı işkencelerle gündemden düşmeyen Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM şubede görevli polis memuru Abdulkadir Türkyılmaz hakkında yapılan suç duyularının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından işleme alındığını duyurdu.

NE OLMUŞTU? 

724’ten Tuna Yıldız’ın haberine göre, işkenceci polis Abdulkadir Türkyılmaz ile ilgili yapılan suç duyuruları sürekli görmezden gelindi. Hakkında hiçbir işlem yapılmadı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu iddiaların peşini bırakmadı. Gergerlioğlu bu kişiyi Meclis kürsüsünden ifşa etti. Gergerlioğlu Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde işkence uygulandığı iddialarını Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve TBMM Başkanı’nın gündemine taşıdı.

Ardından Meclis’e önerge verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na adı işkence ile anılan TEM Şubesi’nde görevli polis memuru Abdulkadir Türkyılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gergerlioğlu 2 Nisan 2021’de gözaltına alınırken, Türkyılmaz HDP’li vekil evine gönderilen ekipte yer aldı. Mağdur avukatları da ‘işkenceci polis’ hakkında şikayetlerini yineledi. Avukatlar, başvurularında mağdurların kendi el yazılarıyla yazdıkları işkence itiraflarını da delil olarak sundu.

Başta Gergerlioğlu olmak üzere mağdur avukatlarının polis memuru Abdulkadir Türkyılmaz ile ilgili yaptığı suç duyuları değerlendirmeye alındı.

Geçtiğimiz hafta polis memuru ile ilgili bir soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konunun araştırılması için bir savcı görevlendirdi. Görevli savcı, adı işkence iddialarıyla gündeme gelen polis memurunun ifadesine başvurdu.

Yorumlar