24 Aralık 2020

AHVAL

AKP iktidarının hak ihlallerini Meclis içi ve dışı çalışmalarıyla duyuran HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hükümetin hedefi haline geldi.

Son olarak cezaevlerindeki çıplak arama iddialarını gündeme taşıyan Gergerlioğlu, önce AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in, “Meclis’i terörize ediyor, çıplak arama yoktur” sözlerinin hedefi olurken son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu benzer bir üslupla Gergerlioğlu için “FETÖ’cü, terörist” ifadelerini kullandı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması yönünde verdiği kararı eleştiren Soylu, “Selahattin Demirtaş teröristtir. AİHM’nin hangi sebeple olursa olsun almış olduğu karar boşlukta bir karardır hiçbir anlamı söz konusu değildir” derken, Gergerlioğlu için de benzer suçlamalarda bulundu.

Soylu, “Gergerlioğlu denilen vekil FETÖ’cü bir teröristtir” suçlamasında bulundu ve ekledi:

“Bir kere sorabilme kabiliyetine sahip değil misiniz yahu? Kimin peşine takılıyorsunuz? Bir terör örgütünün siyasi kanadından, FETÖ’cü terör örgütünden olduğu belli olan bir vekilin peşine takılıyorsunuz. Gergerlioğlu bir FETÖ’cü teröristtir. Üzerinde sadece milletvekili kılıfı var. FETÖ’nün sözleriyle bunu ifade etmektedir. 

Zihni bulanmış, aklı gitmiş. FETÖ teröristi olan… Açık söylüyorum. Ben buradan yargıya da çağrıda bulunuyorum. Hakikaten bu adam teröristtir, suç duyurusunda bulunduk defalarca. Gereği yerine getirilsin.”

Gergerlioğlu, Soylu’ya kısa bir video ile yanıt verdi:

Zengin de, “Bir milletvekilinin adı üzerinden bunu söylemek istemem ama Ömer Faruk Gergerlioğlu kadar ben Meclis’i terörize eden başka bir milletvekili görmedim. Kendisinin geldiği bir yer var. Orayı siz artık bağlarsınız, nereden geldiğini. Bütün ajandası bu, genel kurula çıktığında böyle şeyler ifade ediyor. Ben Türkiye’de çıplak arama olduğuna asla inanmıyorum, yok böyle bir şey. Zaten bu konuya İçişleri bakanımız genel kurulda cevap verdi. Bunu çok net söyleyeceğim, bu bir FETÖ yöntemidir” demişti.

Gergerlioğlu ise çıplak arama iddialarıyla ilgili şu konuşmayı yapmıştı:

Yorumlar