16 Mart 2021

AHVAL

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği Yargıtay’ın 2 yıl 6 aylık hapis cezasını onamasının ardından TBMM Genel Kurulu’nda bugün kararın okunması ile düşürülecek. 

Konuyla ilgili konuşan Gergerlioğlu ise kendisinin Meclis’i terk etmeyeceğini ve tutuklamak isteyenlerin bunu Meclis çatısı altında yapması gerektiğini söyledi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un, AYM’deki bireysel başvuruyu beklemeden kararı yerine getireceğini açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulunan Gergerlioğlu, ceza aldığı konuşmalarıyla ilgili, “Çözüm sürecinde benim söylediklerimin on katı paylaşıldı. Önceden barıştan bahsettiğim için bana ‘Kürtçü’ diyenler, çözüm sürecinde beni konuşmaya çağırıyordu. Akil insanlar heyeti ile yaptığımız çalışmalarda Kocaeli Valiliği bir dediğimizi iki etmiyordu” dedi.

Genel Kurul’dan, kararın okunmasının ardından zorla çıkarılabileceğini kaydeden Gergerlioğlu, “Belki beni Genel Kurul’dan çıkarabilirler ama Meclis’in, millet iradesinin bağrında bekleyeceğim. Bu seçimi kolay kazanmadık” ifadelerini kullandı.

Yorumlar