23 Şubat 2021

ARTI GERÇEK / Seda TAŞKIN

Ömer Faruk Gergerlioğlu, 24 Haziran seçimlerinden bu yana 44 aylık sürede Meclis’e 2 bin 903 soru önergesi verdi, 2 bin hak ihlalini siyasetin gündemine taşıdı.

ARTI GERÇEK– Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na “örgüt propagandası” iddiasıyla verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onamasının ardından birçok kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Gergerlioğlu özellikle TBMM’nde gündeme getirdiği hak ihlalleri noktasında önemli bir yerde duruyor. 

Gergerlioğlu özellikle, çıplak arama, cezaevlerinde işkence iddiaları, cezaevlerinde bulunan çocuklar, yoksulluk, KHK ile ihraç edilenlerin durumu, hukuksuz yargılamalar, Uygur Türkleri, hasta tutuklular, askeri okul öğrencileri, kadın cinayetleri, faili meçhuller, kaçırma gibi konuları meclis gündemine taşıdı. Çoğu zaman da gündeme getirdiği hak ihlalleri nedeniyle hedef haline geldi. 

2903 SORU ÖNERGESİ İLE MECLİSTE EN ÇOK ÖNERGE VEREN 3’NCÜ MİLLETVEKİLİ 

Gergerlioğlu, 27’nci dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne en çok önerge veren 3’ncü milletvekili olarak kayda geçti. Kocaeli ilinde ise birinci sırada yer alıyor. Gergerlioğlu toplam 2903 soru önergesi verdi. Gergerlioğlu, Kabine’deki tüm bakanlara sorular yöneltti.  

2 BİN HAK İHLALİ DİLEKÇESİ VERDİ

Gergerlioğlu ayrıca İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na 2 bin hak ihlali dilekçesi verdi. TBMM’de de toplam 130 konuşma gerçekleştirdi. Gergerlioğlu ayrıca Mecliste en çok basın toplantısı yapan milletvekili olarak da kayıtlara geçti. 

Gergerlioğlu, toplumun sorunlarını çözmek adına Meclise 27 kanun teklifi de sundu. 
 

Yorumlar