24 Aralık 2020

BBC

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “FETÖ’cü terörist” olmakla suçladı, HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter hesabından yayımladığı bir videoyla Soylu’ya yanıt verdi.

Gergerlioğlu “Süleyman Soylu bana iftira atarak “FETÖ’cü terörist” demiş. Aslında onun seviyesine inmek istemem ama bir insan hakları savunucusu olarak hakkı üstün tutarım ve söyleyeceğimi burada beyan edeyim. Neden bana saldırıyorlar? ‘Kral çıplak’ dediğim için. ‘Çıplak arama var’ dediğimi için. Kadınlara, erkeklere, çocuklara yapılan cinsel tacize karşı çıktığım ve tüm kamuoyu yanımda olduğu için. Arkamda millet olduğu için bana saldırıyorlar” dedi.

‘Yarın Soylu mağdur olsa, onun da hakkını savunurum’

“Herhangi bir grubun üyesi olsa, kimseye bırakmayacağını, kendisinin söyleyeceğini belirten Gergerlioğlu “Ben bir insan hakları savunucusuyum. Mağdurun kimliğine bakmam. Zalime karşı mazlumun yanındayım. YIllardır, insan hakları savunucusu olarak hiçbir kimsenin kimliğine bakmadım. Ben sadece ve sadece mağduriyetlere odaklandım. Yarın Süleyman Soylu da mağdur olsa, onun da hakkını sorarım. Yarın AK Parti muhalefete düşse, mağdur olsa, onun da hakkını sorarım” diye konuştu.

HDP milletvekili ayrıca, “Biz insan hakları savunucularını anlamayanlar, yalanlar, hakaretler, iftiralarla saldırabilir ama biz biliyoruz ki, millet arkamızdadır, kamuoyu arkamızdadır. Hak arkamızdadır.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar