21 Ağustos 2020

Aktifhaber

Sekiz gündür gözaltında olan Yüksel direnişçileri için 4 günlük ek gözaltı süresi çıkarıldı. Aralarında KHK’lı Alev Şahin, Nazan Bozkurt ve Acun Karadağ’ın da olduğu 8 emekçi 12 Ağustos’tan beri gözaltında tutuluyor.

Ankara Yüksel Caddesi’nde “İşimi Geri İstiyorum” dedikleri için gözaltına alınan Acun Karadağ, Nazan Bozkurt, Mahmut Konuk, Armağan Özbaş, Alev Şahin, Mehmet Dersulu ve Gülnaz Bozkurt geçtiğimiz 12 Ağustos günü gözaltına alınmıştı. Bugün Adliye’ye getirilen emekçiler için dört günlük ek gözaltı süresi verildi.

Acun Karadağ’ın hesabından kızının yaptığı paylaşımda, “Annemi gözaltı süresi uzatmak için getirdikleri adliye koridorunda görme ve konuşma fırsatım oldu beni gördü ve bağırdı ‘geleceğim, davullu zurnalı nişanını yapacağız’. Koridorun sonundaydım ama seslenmeye devam etti. Morali çok iyiydi. Sağlığında da şimdilik bir sorun yok. Bize seslenerek dedi ki: ‘Bahçeyi sulamayı unutmayın, dışarıdan yemeyin kendiniz yapın. Sizinle gurur duyuyorum.’ Ortamdan rahatsız olan polisler provokasyon yaratmaya çalıştı ancak avukatlarımız benim burada beklememin suç olmadığını söyleyince vazgeçtiler provokasyondan” ifadelerini kullandı.

Direnişler Meclisi’nden yapılan açıklamada ise “Avukatlardan edindiğimiz bilgiye göre direnişçilerin gözaltı süreleri 4 gün daha uzatılmış. Her gün sokaklarda olan insanları, büyük bir iş yapmış gibi sabah evlerine baskın yaparak gözaltına aldınız. Suç yaratmak için gözaltı süresini sürekli uzatıyorsunuz” denildi.

İşini geri istemenin suç olmadığı kaydedilen açıklamada, “İşini, ekmeğini İstemek suç değildir. Haksızlığa uğrayan herkes için adalet istemek suç değildir. Asıl suç, masum insanları suçsuz yere 12 gün boyunca gözaltında tutmaktır. Özellikle bu pandemi koşullarında, kronik rahatsızlıkları da olan arkadaşlarımızın sağlığından endişe ediyoruz. Yaşayacakları herhangi bir sağlık sorununda gözaltı süresini uzatan tüm kişi ve kurumları sorumlu tutacağımızı ilan ediyoruz. İş, ekmek, onur mücadelesi veren Yüksel direnişçileri ve Direnişler Meclisi emekçileri bir an önce serbest bırakılsın!” ifadelerine yer verildi.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise gözaltında bulunan emekçilerin açlık grevinde olduğunu hatırlatarak, “Gözaltı zulmünü uzatmayın, özgür bırakın. Yüksel direnişçilerinin gözaltında 8. günleri bugün. Savcılığa çıkarılmalarını beklerken ek göz altı süresi çıkarmaya çalışılıyor. Suyu ve sekeri de kestikleri ve durumlarının iyi olmadığını haber alıyoruz” dedi.

Gözaltına alınan Alev Şahin ve Mehmet Dersulu’nun darp edildiği, Düzce’den Ankara’ya getirilen Alev Şahin’e ise cinsel tacizde bulunulduğu bilgisi paylaşılmıştı.

Yorumlar