19 Ağustos 2020

KRONOS

Cezaevinde yakalandığı pankreas kanserine yenik düşen gazeteci Mevlüt Öztaş’ın ölümü pek çok kesimden insanı derinden etkiledi. Verilen mesajlarda Öztaş’ın geç tahliye edilmesi, hastalığına zamanında müdahale edilmemesi eleştirildi, “Çok geç kalındı” denildi.

Tutuklu bulunduğu Afyon Cezaevi’nde kansere yakalanan, iki kez ameliyat olan, böbrek yetmezliği nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan gazeteci Mevlüt Öztaş, tahliye olduktan sonra durumunun ağırlaşması nedeniyle yatırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Öztaş’ın ölümüne yediden yetmişe birçok insanı derinden etkiledi.

KHK’yla kapatılan Cihan Haber Ajansı (CİHAN) Uşak Muhabiri Mevlüt Öztaş’ın ardından verilen mesajlardan bazıları şöyle:

GERGERLİOĞLU: CİNAYETTİR, TAKDİRİ İLAHİ DEĞİL”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu: “Allah rahmet eylesin. Tedavisi geciktirilen, son ömründe ancak tahliye edilen Mevlüt Öztaş vefat etti. Bu cinayettir, cezaevinde kahrından kanser et, tedavisini tahliyesini geciktir, bu takdiri ilahi değil!!!”

AKARÇEŞME: GÖZLERİMİZİN ÖNÜNDE

Gazeteci Sevgi Akarçeşme: “Çok üzüldüm. Göz göre göre masum bir insanı hapishanede kanser ettiler ve neredeyse ölene kadar hapishanede tuttular. Ailesine büyük sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun, ama böyle kaç can gitti gözlerimizin önünde:(. Susanlar da bu zulümlere ortak değil mi?”

KHK’LI YILDIRIM: HASTA TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK

KHK’lı insan hakları savunucusu Cemal Yıldırım: “KHK’larla aldığınız canlara bir yenisi daha eklendi. Kanser hastası olmasına rağmen geç tahliye edilen Mevlüt Öztaş da yaşama veda etmiş. Çok üzüldüm. Yakınlarının başı sağolsun. Sabır diliyorum. Hasta tutsaklara özgürlük.”

BİRAND: GEÇ KALINDI, TEDAVİSİ GECİKTİ

Kanserden vefat eden gazeteci Mehmet Ali Birand’ın eşi Cemre Birand: “Allah rahmet eylesin, geç kalındı, tedavisi gecikti. Zamanın en önemli olduğu kanserdir, biliyorum, eşimle yaşadım.”

AÇIKKOLLU: AYNI ACILARI TEKRAR YAŞIYORUM

Gözaltında gördüğü işkence sonucu hayatını kaybeden öğretmen Gökhan Açıkkollu’nun eşi Tülay Açıkkollu: “Rabbim şehitler zümresine dahil eylesin. Geride kalanlara sabır versin. Her vefat haberinde aynı acıları tekrar yaşıyorum. Giden kadar geride kalanların da çok duaya ihtiyacı oluyor. Dualarımızla destek olalım inşallah.”

AVAZYAN: BAŞIN SAĞOLSUN KIZIM

İnsan hakları aktivisti Atlet Natali Avazyan: “Hay Allah ? Tanrım yattığı yerleri incitmesin ,Ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun. ?? Başın sağolsun kızım.. Sen evlat olarak yapabileceğinden çok daha fazlasını yapmak için çabaladın. Çok üzgünüm ?? Tanrım yattığı yerleri incitmesin.”

ULUDAĞ: BUGÜN YAŞAMINI YİTİRDİ

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Alican Uludağ da Öztaş’ın vefatını takipçileri ve okuyucuları ile paylaştı:

“Kapatılan Cihan Haber Ajansı’nın Uşak muhabiri Mevlüt Öztaş, 2018 Şubat ayında tutuklandı. Cezaevinde kansere yakalanan Öztaş, Adli Tıp raporu üzerine 26 Haziran 2020’de tahliye edildi. Gazeteci Öztaş, bugün yaşamını yitirdi.”

AVUKAT UÇAR: HAKSIZLIK YAPANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN

Avukat Kemal Uçar da, gazeteci Mevlüt Öztaş’ın vefatına ilişkin yayınladığı mesajda, “Mevlüt Öztaş’a Allah rahmet etsin…
Ona haksızlık yapanların Allah belasını versin…” ifadelerini kullandı.

BAYSAL: UMARIM YAKTIKLARI YAŞAMLARIN BEDELİNİ ÖDERLER

Gazeteci Nurcan Baysal ise, “Umarım bir gün yaktıkları bu yaşamların bedelini öderler. Sabır diliyorum ailesine…” sözleriyle Öztaş’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Yorumlar